Konferencije

MAŠA VODUŠEK, Pro Plus: „Glavni problem PR-a danas je to što se nikada nije oporavio od krize iz 2008. godine“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 1. do 4. juna u Termama „Olimia“ u Sloveniji, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Maši Vodušek, Public relations representative u Pro Plus (Slovenija)…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia.

 

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Svakodnevna promena je postala naš stalni pratilac. Ono što se dogodilo juče je već stara vest i svaki dan je nova prilika da se na površinu iznesu nove ideje, novi sadržaji i nove priče. Kako se odvijala “Transformacija odnosa s javnošću na televiziji” i koji su njeni izazovi biće tema mog predavanja. Kako najbolje spojiti oba sveta – tradicionalni PR sa porastom novih kanala za komunikaciju, društvenim mrežama i stalnim angažovanjem naših gledalaca na različitim platformama biće prikazano putem studije slučaja jedne od najpopularnijih emisija, koja se trenutno emituje na našem programu u Sloveniji. “TV Tainment” nikada ranije nije bio tako uzbudljiv i izazovan.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– Danas više nego ikada PR ima odgovornost da prenese adekvatne poruke u pravo vreme, na pravim platformama ključnim ciljnim grupama. Bili smo i još uvek smo svedoci perioda neizvesnosti koji je za sve nas možda u prošlosti bio nezamisliv. Kome verovati u ovom modernom svetu koji se neprestano menja i šta to poverenje znači za sve uključene strane, odvija se pred nama kao glavno pitanje. PR može i uglavnom mora da opravda svoju ulogu da kroz filter izvuče relevantne, proverene i autentične informacije.

Na ovaj način PR opravdava svoju društveno odgovornu ulogu u svetu zasićenom buzz-ovima trenutnih informacija, preplavljivanjem interakcijama na društvenim mrežama, uznemiravanjem lažnim vestima, neproverenim činjenicama i kriznim situacijama koje doživljavamo praktično bez pauze.

PR se kontinuirano suočava sa savremenim izazovima, a glavni problem PR-a koji i danas postoji jeste to što se nikada nije istinski oporavio od krizne situacije iz 2008. godine. Uspeli smo da dođemo do oporavka ekonomske situacije, dok je PR među ključnim donosiocima odluka ostao u staroj percepciji, gde je izgubio svoju poziciju i značaj iz prošlosti. Dok se ova percepcija u potpunosti ne obnovi, PR će i dalje pokušavati da opravda svoju težinu i značenje u integrisanim poslovnim modelima.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– U PR profesiji je neophodno biti u toku sa svim bitnim elementima društvenog dešavanja. Dobra informisanost i obrada aktuelnih informacija u društveno-kulturnom, ekonomskom, psihološkom, političkom i istorijskom smislu su osnovne karakteristike svakog PR profesionalca. Istovremeno, neophodno je umeti da sve ove informacije povežemo i primenimo kako bismo u svakom trenutku mogli da savetujemo o bilo kojoj stvari.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

– Nikada pre, ostati mlad i ići u korak sa blagostanjem, nije toliko bila u našem fokusu i u govoru savremenog diskursa. Tako je za program 18. PRO PR konferencije postavljen slogan: Podmladite odnose s javnošću, podmladite sebe. Za sve koji treba da budu u toku sa globalnim trendovima današnjeg sveta odnosa s javnošću, ova konferencija je obavezna da se poseti. Pošto je globalna zdravstvena kriza legitimno postavila sve naše aktivnosti online, vreme je da ponovo razgovaramo in vivo o stalnim savremenim promenama i novim aspektima komunikacija.

Ovo će biti još jedna prilika da se razmene primeri dobre prakse i iskoristi trenutak.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Kopaonik Biznis Forum slavi jubilej – Tri decenije postojanja

Advertiser Serbia19. јануара 2023.

Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta

Advertiser Serbia21. децембра 2022.

20. Jubilarna međunarodna PRO PR konferencija na Plitvičkim jezerima

Advertiser Serbia16. децембра 2022.

Održan CSR & ESG forum – Ključ za održivo finansiranje i zelenu tranziciju su ESG kriterijumi

Advertiser Serbia12. децембра 2022.

Završen još jedan NEM Zagreb 2022: Proglašeni pobednici takmičenja za najbolji scenario

Advertiser Serbia12. децембра 2022.

Content Showcase pokazao snagu regionalne i evropske TV industrije

Advertiser Serbia8. децембра 2022.

CEFTA nastavlja da širi CEFTA-TCT Zelene koridore sa Evropskom unijom

Advertiser Serbia8. децембра 2022.

Mladi talenti i više od 30 projekata će biti predstavljeni na događaju NEM Zagreb 2022

Advertiser Serbia30. новембра 2022.

Održan skup o medijima i tehnologiji – U moru sadržaja opstaje kvalitet

Advertiser Serbia26. новембра 2022.

Matje Flamini na konferenciji A1 Talk

Advertiser Serbia24. новембра 2022.

Panel diskusija „O medijima i tehnologiji“

Advertiser Serbia20. новембра 2022.

Renomirani producenti ponovo u Hrvatskoj: NEM Zagreb 2022 objavio ceo program događaja

Advertiser Serbia17. новембра 2022.

Svečano otvoreni 6. Srpski dani osiguranja na Zlatiboru

Advertiser Serbia16. новембра 2022.

Najveća HR konferencija u Evropi se vraća na scenu – HR Week!

Advertiser Serbia4. новембра 2022.

CEFTA na samitu Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa

Advertiser Serbia4. новембра 2022.