Konferencije

MAŠA VODUŠEK, Pro Plus: „Glavni problem PR-a danas je to što se nikada nije oporavio od krize iz 2008. godine“

U susret predstojećoj PRO PR konferenciji, koja će ove godine biti održana od 1. do 4. juna u Termama „Olimia“ u Sloveniji, razgovarali smo sa istaknutim predavačima koji će govoriti u okviru ovog renomiranog konferencijskog događaja posvećenog PR struci i komunikaciji sa javnostima, u organizaciji Apriori World, na čelu sa Danijelom Koletićem. Ovog puta, čast je pripala Maši Vodušek, Public relations representative u Pro Plus (Slovenija)…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia.

 

Molim vas da predstavite sadržaj vašeg predavanja koje ćete održati na predstojećoj PRO PR Conference

– Svakodnevna promena je postala naš stalni pratilac. Ono što se dogodilo juče je već stara vest i svaki dan je nova prilika da se na površinu iznesu nove ideje, novi sadržaji i nove priče. Kako se odvijala “Transformacija odnosa s javnošću na televiziji” i koji su njeni izazovi biće tema mog predavanja. Kako najbolje spojiti oba sveta – tradicionalni PR sa porastom novih kanala za komunikaciju, društvenim mrežama i stalnim angažovanjem naših gledalaca na različitim platformama biće prikazano putem studije slučaja jedne od najpopularnijih emisija, koja se trenutno emituje na našem programu u Sloveniji. “TV Tainment” nikada ranije nije bio tako uzbudljiv i izazovan.

Koje je vaše mišljenje o položaju i značaju PR struke u savremenoj ekonomiji? Koji su glavni problemi sa kojima se PR susreće?

– Danas više nego ikada PR ima odgovornost da prenese adekvatne poruke u pravo vreme, na pravim platformama ključnim ciljnim grupama. Bili smo i još uvek smo svedoci perioda neizvesnosti koji je za sve nas možda u prošlosti bio nezamisliv. Kome verovati u ovom modernom svetu koji se neprestano menja i šta to poverenje znači za sve uključene strane, odvija se pred nama kao glavno pitanje. PR može i uglavnom mora da opravda svoju ulogu da kroz filter izvuče relevantne, proverene i autentične informacije.

Na ovaj način PR opravdava svoju društveno odgovornu ulogu u svetu zasićenom buzz-ovima trenutnih informacija, preplavljivanjem interakcijama na društvenim mrežama, uznemiravanjem lažnim vestima, neproverenim činjenicama i kriznim situacijama koje doživljavamo praktično bez pauze.

PR se kontinuirano suočava sa savremenim izazovima, a glavni problem PR-a koji i danas postoji jeste to što se nikada nije istinski oporavio od krizne situacije iz 2008. godine. Uspeli smo da dođemo do oporavka ekonomske situacije, dok je PR među ključnim donosiocima odluka ostao u staroj percepciji, gde je izgubio svoju poziciju i značaj iz prošlosti. Dok se ova percepcija u potpunosti ne obnovi, PR će i dalje pokušavati da opravda svoju težinu i značenje u integrisanim poslovnim modelima.

Navedite bitne karakteristike uspešnog PR profesionalca

– U PR profesiji je neophodno biti u toku sa svim bitnim elementima društvenog dešavanja. Dobra informisanost i obrada aktuelnih informacija u društveno-kulturnom, ekonomskom, psihološkom, političkom i istorijskom smislu su osnovne karakteristike svakog PR profesionalca. Istovremeno, neophodno je umeti da sve ove informacije povežemo i primenimo kako bismo u svakom trenutku mogli da savetujemo o bilo kojoj stvari.

Uputite poziv potencijalnim posetiocima da posete ovogodišnju PRO PR Conference

– Nikada pre, ostati mlad i ići u korak sa blagostanjem, nije toliko bila u našem fokusu i u govoru savremenog diskursa. Tako je za program 18. PRO PR konferencije postavljen slogan: Podmladite odnose s javnošću, podmladite sebe. Za sve koji treba da budu u toku sa globalnim trendovima današnjeg sveta odnosa s javnošću, ova konferencija je obavezna da se poseti. Pošto je globalna zdravstvena kriza legitimno postavila sve naše aktivnosti online, vreme je da ponovo razgovaramo in vivo o stalnim savremenim promenama i novim aspektima komunikacija.

Ovo će biti još jedna prilika da se razmene primeri dobre prakse i iskoristi trenutak.

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Konferencije

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[NEM DUBROVNIK 2023] Grupni intervju: Evolucija televizijske industrije u narednih 10 godina

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Tahaab Rais, čovek sa više od 880 nagrada za efektivnost i strategiju dolazi na 11. Brending konferenciju

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Samit o povezivanju, “Održive veze – jača ekonomija”

Advertiser Serbia16. маја 2023.

IAB Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia15. маја 2023.

Dragan Bjelogrlić, čovek koji promenio filmsku industriju regiona, na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Advertiser Serbia12. маја 2023.

„Vreme je da sebi odamo počast kad pogrešimo, to nas čini ljudima“

Advertiser Serbia12. маја 2023.

„Metaverse je još uvek neshvaćen, ali će nam promeniti živote“

Advertiser Serbia11. маја 2023.

„Imati zdravo društvo znači imati uspešnu ekonomiju“

Advertiser Serbia10. маја 2023.

Za manje od 48 sati Zagreb postaje centralno mesto promišljanja o boljoj budućnosti

Advertiser Serbia8. маја 2023.

IAB Digital Day 2023 – FOR BETTER WEB

Advertiser Serbia8. маја 2023.

„Digitalna revolucija omogućava zelenu revoluciju“

Advertiser Serbia4. маја 2023.

Zeleni odnosi s javnošću, zelena odgovornost

Advertiser Serbia4. маја 2023.