Brendovi

Mars u Srbiji dobrovoljno povlači deo asortimana sladoleda

Brendovi

Nakon što je obaveštena od strane dobavljača da je u sastojku koji se koristi u proizvodnji njihovih sladoleda u fabrici u Francuskoj, nivo etilen oksida viši od dozvoljene granice koju propisuje EU, kompanija Mars donela je odluku da obustavi proizvodnju sladoleda u kojima se koristi navedeni sastojak i zaustavi dalju distribuciju dok ne ispitaju situaciju.

 

Ispitivanja koja smo sproveli pokazala su da iako je nivo etilen oksida u pomenutom sastojku viši od propisanih granica u Evropi, mi koristimo samo malu količinu ovog sastojka u našim sladoledima (manje od 0,5% recepta sladoleda). Stoga je nivo etilen oksida u sladoledima minimalan, a sladoled je bezbedan za konzumaciju.“ – ističu u kompaniji Mars.

Istovremeno, ispitivanjem je utvrđeno koji sladoledi su obuhvaćeni ovom situacijom, a u kompaniji kažu da od kada je situacija nastala, sarađuju sa nadležnim institucijama za bezbednost hrane.

Važno je da istaknemo da konzumiranje ovih proizvoda nije štetno i nijedan drugi proizvod osim određenih serija sladoleda nije obuhvaćen ovom situacijom. Drugi sladoledi koji se prave u našoj fabrici sladoleda u Francuskoj, uključujući sladolede iz asortimana Mars i Snickers na štapiću, ne prave se sa tim sastojkom i stoga nisu obuhvaćeni ovom situacijomm kao ni drugi konditorski proizvodi i čokoladice, kao što su M&M’s, Snickers, Twix, Bounty, Mars“ – dodaju iz kompanije Mars.

Kao što je očekivano, velika zainteresovanost javnosti i medija za ovu temu, pokrenula je niz objava, vesti i novinskih članaka. Tokom izveštavanja mediji su navodili da se među pogođenim proizvodima nalazi i sladoled M&M’s koji uopšte nije zastupljen na srpskom tržištu. U izveštajima je bilo reči i o kompaniji „Mars Balkan Ist Nami“ koja se, iako ne postoji pod takvim imenom pominje kao uvoznik pomenutih proizvoda, a kao uvoznik je pomenut i Frikom. Istine radi, želimo da istaknemo da je uvoznik kompanija Mars Balkan East, dok je Frikom partner u distribuciji, a Nami u špediciji.

Čvrsto verujemo da najveći značaj za zajednički uspeh imaju dobrobit i zadovoljstvo ljubitelja naših proizvoda. Zbog toga smo preduzeli sve neophodne korake i pokrenuli dobrovoljno povlačenje proizvoda sa srpskog tržišta, pre nego što je takav nalog stigao od nadležnih institucija.“ – zaključuju iz kompanije Mars.

O kompaniji Mars, Incorporated
Mars, kao kompanija koja je već više od 100 godina u vlasništvu jedne porodice, sa čitavim vekom tradicije proizvodi raznovrsne proizvode i pruža usluge za ljude i voljene kućne ljubimce. S više od 35 milijardi dolara prodaje, kompanija predstavlja globalno preduzeće koje proizvodi neke od najomiljenijih svetskih brendova: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCOAVIA®. Sa sedištem u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji, kompanija Mars posluje u više od 80 zemalja. Pet Mars principa – kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda – nadahnjuju više od 125.000 naših saradnika na svakodnevno delovanje u cilju stvaranja sveta u kom je dobrobit planete, ljudi i kućnih ljubimaca od izuzetnog značaja i omogućava njihov rast i razvoj.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.