Brendovi

Mars u Srbiji dobrovoljno povlači deo asortimana sladoleda

Brendovi

Nakon što je obaveštena od strane dobavljača da je u sastojku koji se koristi u proizvodnji njihovih sladoleda u fabrici u Francuskoj, nivo etilen oksida viši od dozvoljene granice koju propisuje EU, kompanija Mars donela je odluku da obustavi proizvodnju sladoleda u kojima se koristi navedeni sastojak i zaustavi dalju distribuciju dok ne ispitaju situaciju.

 

Ispitivanja koja smo sproveli pokazala su da iako je nivo etilen oksida u pomenutom sastojku viši od propisanih granica u Evropi, mi koristimo samo malu količinu ovog sastojka u našim sladoledima (manje od 0,5% recepta sladoleda). Stoga je nivo etilen oksida u sladoledima minimalan, a sladoled je bezbedan za konzumaciju.“ – ističu u kompaniji Mars.

Istovremeno, ispitivanjem je utvrđeno koji sladoledi su obuhvaćeni ovom situacijom, a u kompaniji kažu da od kada je situacija nastala, sarađuju sa nadležnim institucijama za bezbednost hrane.

Važno je da istaknemo da konzumiranje ovih proizvoda nije štetno i nijedan drugi proizvod osim određenih serija sladoleda nije obuhvaćen ovom situacijom. Drugi sladoledi koji se prave u našoj fabrici sladoleda u Francuskoj, uključujući sladolede iz asortimana Mars i Snickers na štapiću, ne prave se sa tim sastojkom i stoga nisu obuhvaćeni ovom situacijomm kao ni drugi konditorski proizvodi i čokoladice, kao što su M&M’s, Snickers, Twix, Bounty, Mars“ – dodaju iz kompanije Mars.

Kao što je očekivano, velika zainteresovanost javnosti i medija za ovu temu, pokrenula je niz objava, vesti i novinskih članaka. Tokom izveštavanja mediji su navodili da se među pogođenim proizvodima nalazi i sladoled M&M’s koji uopšte nije zastupljen na srpskom tržištu. U izveštajima je bilo reči i o kompaniji „Mars Balkan Ist Nami“ koja se, iako ne postoji pod takvim imenom pominje kao uvoznik pomenutih proizvoda, a kao uvoznik je pomenut i Frikom. Istine radi, želimo da istaknemo da je uvoznik kompanija Mars Balkan East, dok je Frikom partner u distribuciji, a Nami u špediciji.

Čvrsto verujemo da najveći značaj za zajednički uspeh imaju dobrobit i zadovoljstvo ljubitelja naših proizvoda. Zbog toga smo preduzeli sve neophodne korake i pokrenuli dobrovoljno povlačenje proizvoda sa srpskog tržišta, pre nego što je takav nalog stigao od nadležnih institucija.“ – zaključuju iz kompanije Mars.

O kompaniji Mars, Incorporated
Mars, kao kompanija koja je već više od 100 godina u vlasništvu jedne porodice, sa čitavim vekom tradicije proizvodi raznovrsne proizvode i pruža usluge za ljude i voljene kućne ljubimce. S više od 35 milijardi dolara prodaje, kompanija predstavlja globalno preduzeće koje proizvodi neke od najomiljenijih svetskih brendova: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCOAVIA®. Sa sedištem u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji, kompanija Mars posluje u više od 80 zemalja. Pet Mars principa – kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda – nadahnjuju više od 125.000 naših saradnika na svakodnevno delovanje u cilju stvaranja sveta u kom je dobrobit planete, ljudi i kućnih ljubimaca od izuzetnog značaja i omogućava njihov rast i razvoj.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Regionalni Sajam Poslova 2023.: Vaša prilika za uspeh i povezivanje sa najboljim talentima!

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Kompanija Mars objavila „ubrzanu, pristupačnu i ostvarivu” Mapu Neto Nula ciljeva za smanjenje emisija za 50% do 2030. godine

Advertiser Serbia18. септембра 2023.