Brendovi

Manji ekološki otisak uz Eco Rating i produženu garanciju telefona

Brendovi

Evo kako duža upotreba mobilnih uređaja pomaže planeti

 

Da li znate da dužom upotrebom svog mobilnog uređaja i njegovim pametnim odabirom možete da smanjite svoj ekološki otisak i doprinesete očuvanju životne sredine? U želji da omogući korisnicima da naprave pozitivnu promenu, kompanija A1 Srbija je kreirala posebnu ponudu sa produženom garancijom od 3 godine na odabrane modele telefona u određenim mesecima.

Prosečan vek upotrebe mobilnih uređaja u Srbiji i svetu iznosi dve godine. Kao jedan od ključnih razloga za kupovinu novog mobilnog telefona se navode kvarovi i habanje, ali ova praksa direktno utiče na skraćivanje životnog veka uređaja. Dugovečnost mobilnog telefona zavisi od više faktora, izdržljivosti, mogućnosti popravke, kao i potrošnje energije prilikom punjenja, a njegova duža upotreba pre zamene za novi, direktno smanjuje emisiju CO2 i doprinosi očuvanju životne sredine.

Upravo zato A1, kao mreža koja voli planetu, korisnicima pruža bezbrižnu produženu upotrebu telefona i priliku da doprinesu izgradnji održivije budućnosti. Svakog meseca do kraja novembra korisnici će biti u prilici da odaberu neki od tri telefona sa višom Eco Rating ocenom uz 3 godine garancije. Odabirom uređaja koji jetrajniji, smanjuje se verovatnoća da će prevremeno biti odbačen, a time i emisija gasova staklene bašte povezana sa proizvodnjom novih uređaja i količinom elektronskog otpada.

Trajnost je samo jedan od aspekata u okviru životnog ciklusa uređaja koje Eco Rating, međunarodna metodologija koja procenjuje uticaj telefona na životnu sredinu, uzima u obzir prilikom ocenjivanja telefona. Maksimalan broj poena koji jedan uređaj može da dobije je 100, a što je rezultat veći, bolje su performanse uređaja u pogledu održivosti. Pored toga, Eco Rating pruža smernice u još četiri ključne oblasti: mogućnost popravke, mogućnost recikliranja, klimatska efikasnost i efikasnost resursa.

A1 je prva kompanija u Srbiji koja je uvela Evo Rating sa ciljem da motiviše i inspiriše korisnike da donose ekološke izbore, ali i celu industriju mobilnih telefona da ubrza svoju tranziciju ka modelu cirkularne ekonomije za mobilne telefone.

O ključnim ESG inicijativama kompanije A1 Srbija
Primenom naprednih ESG kriterijuma u svom poslovanju, A1 Srbija kontinuirano ulaže upostizanje klimatske neutralnostikroz rast udelasolarne energije u snabdevanju mreže svojiih baznih stanica, povećanje energetske efikasnosti u poslovnim operacijama i poštovanjem principa cirkularne ekonomije. U skladu sa tim opredeljenjem, A1 Srbija je do danas instalirala čak 5.000 solarnih panela na svojim baznim stanicama, sa ciljem da do kraja 2023. dostigne cifru od 5.600, što je jednako količini energije potrebnoj za napajanje čak 750 domaćinstava u zemlji. U 2022. godini A1 Srbija je smanjila ukupnu emisiju CO2 (Scope 1 i 2- struja, grejanje, gorivo) za čak 33%.
Kompanija aktivno deluje i na već nastale posledice klimatske krize. Projektom „Niklo kao ja“ u saradnji sa Šumarskim fakultetom i 10 lokalnih zajednica širom Srbije, A1 otpočinje sadnju kišnih bašti u cilju dugoročne prevencije pojave poplava i klizišta u urbanim sredinama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.