Brendovi

MAJA GRBOVIĆ, Mercator S: „U DIGITAL modulu IAA Akademije istražujemo najnovije trendove i inovativne pristupe u digitalnom marketingu“

Razgovarali smo sa Majom Grbović, Head of Media kompanije Mercator S, o ovogodišnjoj IAA Akademiji u okviru koje je koordinator edukativnog modula pod nazivom „Digital“…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik izdanja Advertiser Serbia

————————————————–

Edukativni program koji ove godine po osmi put organizuje Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (International Advertising Association, Serbian Chapter), AcademIAA, biće održan u periodu od 16. septembra do 14. decembra 2023. Reč je o jednom od najobuhvatnijih i najbolje rangiranih edukativnih programa u globalnoj IAA mreži.

Ove godine polaznici će imati priliku da čuju preko 30 predavača i panelista. Svaki od modula koordiniraju stručnjaci iz relevantnih oblasti koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i izuzetne rezultate. Sadržaj je podeljen na 5 modula: Biznis (koordinatorka: Minja Jugović Janjić, Marketing Director, SBB); Kreativa (koordinator: Veljko Golubović, Executive Creative Director, New Moment New Ideas Company); Istraživanje i analitika (koordinator: Nikola Kostoski, direktor marketinga, Gomex); Mediji (koordinator: Mile Banić, Managing Director, Essence Mediacom); Digital (koordinatorka: Maja Grbović, Head of Media, Mercator S).

Program je namenjen mladim profesionalcima sa najviše 5 godina iskustva u struci, a preporučuje se studentima, mladim marketarima, preduzetnicima, ali pre svega onima koji su spremni da se posvete ličnom usavršavanju. Tokom prethodnih godina program je završilo više od 200 mladih ljudi.

Prijave traju do 10. avgusta!

——————————————————-

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Koordinatorka sam ovogodišnjeg DIGITAL modula u kom istražujemo najnovije trendove i inovativne pristupe u digitalnom marketingu, kako bismo se što bolje pripremili za budućnost ovog dinamičnog i stalnorastućeg polja. Kroz različite teme približićemo se svetu AI alata, audio-first marketinga, influensera, video-sadržaja i personalizovanih kampanja, dok ćemo istovremeno graditi empatiju i ljudski pristup u komunikaciji.

Predavači na ovom modulu su vodeći stručnjaci iz različitih oblasti marketinga i donose bogato iskustvo i znanje: Slavoljub Stanković, creative director, Ananas; dr Vanja Ljevar, Chief Data Scientist i Co-Founder, Kubik Intelligence; Željko Bošnjak, Co-Founder, Bitebell i konsultant; Sara Milošević, Social Media Marketing Specialist, Nordeus; Nikola Vuković, Managing partner, Evoke group i Nikola Parun, Head of PR&Digital Media, Ovation BBDO.

Uz to, spremamo pravu poslasticu – dva očaravajuća panela koja će promeniti perspektivu o influencer marketingu i audio-first strategijama. Moderiraće ih Andrea Baba, Influencer i Account manager u Fullhouse Ogilvy-u, i Vladimir Kovač, osnivač i domaćin poznatog Digitalk.rs podcasta.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

– Glavni edukativni ciljevi DIGITAL modula su unapređenje kompetencija za rad u digitalnom marketingu današnjice, kao i razvijanje sposobnosti za postavljanje digitalne strategije u skladu sa biznis ciljevima, omogućavajući polaznicima da efikasno planiraju i sprovode marketinške kampanje usmerene ka ostvarenju željenih rezultata.
Pored toga, polaznici će imati priliku da steknu uvid u procese, analitiku i merenje ključnih pokazatelja uspeha u digitalnom marketingu.

Ova edukacija je namenjena mladim profesionalcima u oblasti marketinga, ali i svima koji žele da se usavrše u digitalnom marketingu i steknu konkurentske prednosti na tržištu. Takođe, modul je idealan za sve koji se interesuju za razvoj brendova u digitalnom okruženju, pasionirano prate trendove u oglašavanju i zaljubljenici su u digitalni marketing.

U svetu beskonačnih mogućnosti, ovaj modul je kamen temeljac za izgradnju brendova koji će zavladati digitalnim okruženjem.

AcademIAA nije samo još jedna edukacija – ovo je putovanje ka stvaranju marketinških stručnjaka koji će praviti razliku na svakom koraku.

Kako vidite budućnost digitalnog oglašavanja u svetu ali i u Srbiji?

– Budućnost digitalnog oglašavanja je izuzetno uzbudljiva kako u svetu, tako i u Srbiji. Tehnologija i digitalni kanali stalno napreduju, nudeći nove mogućnosti za kreiranje personalizovanih i relevantnih marketinških kampanja. AI alati će igrati ključnu ulogu u analizi i interpretaciji ogromnih količina podataka, omogućavajući marketarima da bolje razumeju svoju publiku i prilagode svoje poruke.

Audio-first marketing i podcasting će postati sve značajniji jer ljudi sve više konzumiraju sadržaj putem audio formata dok su u pokretu ili obavljaju druge aktivnosti. Influencer marketing će i dalje biti efikasan način za dosezanje ciljne publike putem autentičnih ličnosti koje imaju jak uticaj na svoje pratioce.

U Srbiji, očekuje se dalji rast digitalnog oglašavanja.

Brendovi će se sve više fokusirati na razvoj kvalitetnih digitalnih strategija kako bi ostvarili bolju povezanost sa svojim potrošačima i konkurentsku prednost.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Pozivam sve ambiciozne pojedince da se prijave na ovogodišnji AcademIAA program. Ovo je odlična prilika da steknete dublje razumevanje marketinga, osvežite znanja i naučite najnovije tehnike i trendove koje primenjuju stručnjaci u industriji. Naši predavači su lideri u oblastima kojima se bave i podeliće sa vama svoje vredno iskustvo i znanje.

Očekujte nezaboravno iskustvo, upoznavanje sa najnovijim trendovima, ali i gradnju važnih profesionalnih veza.

Bez obzira na vaš nivo iskustva, ova edukacija će vam pomoći da se izdvojite na tržištu i ostvarite uspeh u marketinškom svetu. Prijavite se i budite deo inspirativne atmosfere koja će vas obogatiti kako profesionalno, tako i lično. Vidimo se na IAA Akademiji!

 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung u Evropi predstavio „The Wall for Virtual Production“ na sajmu IBC 2023

Advertiser Serbia26. септембра 2023.

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.