Brendovi

Mađarska poslovna priča o uspehu u Srbiji: Vodeći mađarski pružalac HR usluga Prohuman preuzimanjem srpskog City Scope-a širi se na domaće tržište

Brendovi

BEOGRAD – Mađarski lider u pružanju HR usluga, Prohuman, objavio je akviziciju i spajanje sa domaćom agencijom CityScope u prisustvu Ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Petera Sijarta i Ministra unutrašnjih poslova i spoljne trgovine u Vladi Srbije, Tomislava Momirovića.

 

Tom prilikom, Šandor Zakor, suosnivač i izvršni direktor Prohuman grupe i Ivana Milošević, osnivač i izvršna direktorka agencije CityScope, istakli su da spajanje predstavlja važan deo kontinuiranog rasta i razvoja obe kompanije.

Prohuman grupa dokazuje svoju sposobnost da učini sve što je u njenoj moći kako bi zadovoljila potrebe svojih klijenata na nekim od najopterećenijih evropskih tržišta rada. Mađarski nacionalni šampion, Prohuman, uložio je naporan rad da postane značajan igrač na tržištu ljudskih resursa Centralne i Istočne Evrope. Za proširenje tog uspeha na nova tržišta, potrebni su motivisani i jaki lokalni partneri, posvećeni pronalaženju rešenja za svoje klijente. Potreban nam je kompetentan, posvećen tim koji teži uspehu. Uveren sam da smo u agenciji CityScope pronašli baš takav tim, koji će nam pomoći da napišemo regionalnu priču o uspehu Prohuman grupe u Srbiji“ istakao je Šandor Zakor (Sándor Zakor), suosnivač i izvršni direktor Prohuman grupe

Naše partnerstvo sa Prohuman grupom značajna je prekretnica za CityScope i naše klijente. Radujemo se što ćemo obogatiti i unaprediti spektar usluga po meri klijenata koje će predstavljati dodatnu vrednost na tržištu Srbije i širem regionu. Naše zajedničke vrednosti i posvećenost poslovnoj etici, u kombinaciji sa našom stručnošću u ljudskim resursima, omogućiće nam da postanemo jedan od vodećih pružaoca usluga u oblasti ljudskih resursa. Verujemo da ćemo sa Prohuman grupom nastaviti da postavljamo nove standarde za industriju u celini“ izjavila je Ivana Milošević, izvršna direktorka agencije CityScope, članice Prohuman grupe.

Dolazak Prohumana na tržište Srbije je logičan sled jer između naše dve zemlje postoji strateško partnerstvo. Imamo otvorenih pitanja, ali imamo veoma dinamičnu ekonomsku saradnju i to znači da saradnja između dve zemlje ide uzlaznom putanjom. Pojavljivanjem Prohumana u Srbiji zajedno sa CityScopeom očekujemo doprinos tržištu radne snage, kao i da ispuni očekivanja privrede i da obezbedimo radnu snagu u kompanijama“ rekao je na otvaranju događaja, između ostalog, Peter Sijarto (Péter Szijjártó), mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine

Želim, pre svega, da se zahvalim što smo u ovim vanredno teškim okolnostima našli snage da održimo ovaj poslovni skup koji predstavlja integraciju dve kompanije, srpske i mađarske, pozdravimo, i ukažemo kao značajan primer koji može da se poistoveti sa odnosima naše dve države. Integracija ove dve kompanije je pravi primer u kom smeru naši ekonomski odnosi trebaju da idu. Samo iz Mađarske je u prethodnim godinama došlo više od milijardi evra investicija. Mi volimo da kažemo za našu Vladu da je ona „probiznis“, da je Vlada koja otvara perspektivu, a osnova svakog biznisa je da omogući ljudima da se profesionalno usavršavaju, napreduju, da nađu prostor na ovom tržištu, u različitim kompanijama. A to je posao ove dve kompanije koje postaju jedno. Želim da vam čestitam na ovom poslovnom uspehu, i želim da vam kažem u ime Vlade Srbije da ćemo mi uvek biti otvoreni i spremni da podržimo mađarske
kompanije na našem tržištu, da ćemo ih gledati kao domaće kompanije
“ izjavio je Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije.

Konstantna međunarodna ekspanzija

Prohuman je u poslednjih 20 godina izrastao iz male firme u vodećeg mađarskog pružaoca HR usluga koji zapošljava 20.000 ljudi i pruža kompleksne HR usluge za više od 1.000 kompanija. Kao rezultat otvorene i proaktivne poslovne strategije, Prohuman grupa, pored Mađarske, prisutna je u još 6 zemalja: Rumuniji i Sloveniji, gde je već jedan od 5 najboljih pružalaca usluga na tržištu; Nemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, gde je kompanija takođe aktivan učesnik; i u Srbiji, gde svoje prisustvo sada dodatno jača akvizicijom CityScope.

Vodeći provajder HR usluga u regionu

Vođena vizijom da do 2024. godine postane vodeći provajder HR usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope, Prohuman grupa akvizirala je jednu od vodećih domaćih kompanija CityScope, čime će dodatno osnažiti i svoju lidersku poziciju na tržištu Mađarske. Ova akvizicija donosi i transfer znanja: nadogradnju profesionalne ekspertize u Mađarskoj i Srbiji, kao i prekogranično iskustvo širom regiona što će omogićiti i Prohuman grupi i agenciji CityScope da u budućnosti još bolje služe svojim klijentima. Srpska kompanija već je veliki igrač u domenu HR usluga u zemlji, a međunarodno iskustvo i široka baza međunarodnih klijenata kompanije Prohuman dodatno će ojačati njenu poziciju. CityScope, baš kao i Prohuman, ima raznovrstan portfolio kiljenta u gotovo svim segmentima poslovanja, od najvećih svetskih multinacionalnih kompanija do najuspešnijih srpskih preduzeća. Očekuje se i da će ova akvizicija ojačati CityScope i vrlo brzo ga svrstati među tri najbolja pružaoca HR usluga u Srbiji. Po završetku transakcije, osnivač agencije CityScope Ivana Milošević nastaviće da upravlja kompanijom kao manjinski akcionar i izvršni direktor.

U 2022. zajednički promet kompanije Prohuman i njenih partnerskih kompanija je dostigao skoro iznos od 300 miliona eura, sa 20.000 eksterno zaposlenih radnika. Prihod agencije CityScope u 2022. godini iznosio je 9 miliona evra, uz 1.500 eksterno zaposlenih radnika.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.