Brendovi

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Brendovi

Kao vodeći proizvođač hrane za kućne ljubimce, kompanija Mars već godinama gradi pet-friendly radno okruženje i radi na dizanju svesti o zdravlju kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

 

Poznato je da prisustvo ljubimaca poboljšava dobrobit i produktivnost zaposlenih, čineći radnu atmosferu zdravijom i srećnijom, a povodom obeležavanja Svetskog dana pasa na radnom mestu, Mars deli svoje iskustvo i savete kako bi podržao pet friendly kulturu.

Kako bi ohrabrila i inspirisala druge kompanije pri uvođenju ove prakse, kompanija Mars ove godine deli savete iz svoje dugogodišnje prakse:

1. Otkrijte benefite
Vreme provedeno sa kućnim ljubimcima nudi mnoge prednosti koje zaposlenima mogu pomoći da prevaziđu izazove koje užurban radni dan može da stvori. Smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja, i stvaranje pozitivne reputacije kompanije su neizostavna prednost kućnih ljubimaca u radnom prostoru jer pomaže stvaranju prijateljskih odnosa i motiviše zaposlene da svoje pauze od poslovnih obaveza provedu u igri sa ljubimcima, ili u brizi o njima. Odvojite vreme u toku radnog dana koje ćete potpuno posvetiti ljubimcima u svom radnom okruženju – oni su svakako najsrećniji kad su s vama.

2. Pokažite svoju brižnu stranu
Formiranje udobnog prostora u kom ljubimci provode vreme neophodan je korak u izgradnji produktivnog i prijatnog radnog prostora. Kratka šetnja za vreme pauze, igra i poslastice predstavljaju ne samo način za povezivanje zaposlenih međusobno i sa ljubimcima, već i omogućava opuštanje i distrakciju od svakodnevnih poslovnih izazova. Igra i briga idu zajedno, a na nama je da brinemo o sebi kroz brigu o našim ljubimcima.

3. Uvedite jasna pravila
Uspešno primenjivanje programa ljubimaca u radnom prostoru postiže se pažljivo promišljenim pravilima i ugovorenim regulativama, koje doprinose dobrobiti kako zaposlenih, tako i ljubimaca. Briga o higijeni, zdravlju i ponašanju ljubimaca pospešuje srećniju atmosferu u radnom prostoru i kreira zdrave temelje za produktivno i bezbrižno deljeno vreme i prostor u radnom okruženju.

4. Komunicirajte promene
Interna komunikacija programa pet friendly radnog prostora, od planiranja do implementacije, treba da uključuje sve zaposlene. To podrazumeva širenje logističkih informacija, ali i zabavnih praksi koje će motivisati zaposlene. Internim učvršćivanjem pet friendly kulture, razvija se plan eksterne komunikacije, zarad pospešivanja projekta van kompanije.

„Kompanija Mars zalaže se za stvaranje pet-friendly kulture. Ljubimci obogaćuju naše živote i naša je odgovornost da prilagodimo prostore njima. Prisustvo ljubimaca u radnom prostoru donosi mnoge benefite za kompanije i zaposlene. Kroz ove smernice želimo da pomognemo drugim organizacijama da postave visoke standarde za pet-friendly radne prostore“, izjavila je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova.

Kompanija Mars nastavlja da podržava pet-friendly kulturu, stvarajući prostore koji odgovaraju potrebama kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, omogućavajući zaposlenima da uživaju u harmoničnom životu sa svojim ljubimcima.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.