Agencije

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2022/23] ANA ŠUTIĆ, New Moment: „Ponosni smo na naše kampanje za brend Yettel“

Kreativni direktori su heart&soul svih dobro utemeljenih komunikacijskih agencija. Pročitajte šta o kreativnosti misli Ana Šutić, Creative Director agencije New Moment…Razgovor vodio Nenad Danilović, glavni i odgovorni urednik Izdanja Advertiser Serbia

 

Ocenite i dajte viđenje rada svoje agencije u pogledu kreativnog doprinosa u 2022. godini

– Za našu agenciju je ova godina bila vrlo intenzivna. Najpre smo se uselili u novu zgradu na staroj adresi, čime je Hilandarska 14 ponovo postala mesto nastajanja sjajnih stvari.

Uz to, počeli smo da radimo sa nekim velikim domaćim brendovima, a jedan najveći smo rebrendirali i tako započeli novu eru telco komunikacije, uz Yettel.

Dajte ocenu rezultata rada nacionalne ali i regionalne advertajzing scene u 2022. godini…Izdvojite najbolje domaće kampanje, uz obrazloženje

– Nacionalna advertajzing scena bi se po mom mišljenju tokom 2022. godine najbolje mogla opisati kao „old news“. Teško je primetiti išta novo, u pogledu priča i ostalih izražajnih sredstava koja čine domaće kampanje. Na žalost, i dalje je moguće videti uglavnom skeč ili kolažni format.

Što se tiče kampanja koje bih izdvojila, poruka „Potrebna osoba koja će raditi za kikiriki. Bukvalno.“ me je nasmejala i ponudila ono što svi znamo kao advertajzing – pametan i interesantan pogled na poznatu temu. Bravo za Konteent Media i Jumbo.
Bilo je još sjajnih ideja, najviše u CSR, digital i OOH kanalima komunikacije, čini mi se najmanje u TV-u.

A mi smo ponosni na kampanje za brend Yettel, počev od rebrandinga, pa sve do „100% zelene mreže“, kojom smo pokazali da je o najvećim temama moguće govoriti na najjednostavniji način i da je nekada dovoljno samo da staneš i čistim očima pogledaš pravo u lepotu, kako bi ti postalo jasno šta je potrebno da bismo zajedno menjali svet.

Sve što se dalje dogodilo, još jednom nam je pružilo potvrdu da radimo prave stvari. Prave stvari, na pogrešnom mestu.

Koje svetske kampanje ili značajni pojedinačni radovi iz 2022.godine su privukli vašu pažnju i zašto?

– Želela bih da istaknem kampanje koje je lansirao brend Apple, ali najviše „Climate Change Promise“. Zbog drugačijosti i potpunog fokusa na ono što je najvažnije na svetu.

Kakvi trendovi se mogu očekivati, pre svega u svetskom advertajzingu ali i medijima u 2023?

– Nisam sigurna da mogu to da predvidim.

Ali volela bih da nam 2023. godina donese mnogo lepih priča, u kojima će brendovi pokazati spremnost da na pametan način uposle nove tehnologije.

Vremena su se promenila…Šta je dobar agencijski kreativac današnjice? Koje karakteristike on treba da poseduje?

– Mislim da kreativce karakterišu iste osobine u bilo kom vremenu, jer kreativnost je uvek potreba za stvaranjem i spajanjem znanja na nove načine.

Ali ako govorimo o tome koje bi te osobine kreativca bile, verujem u obrazovanje, hrabrost i rado prihvatanje novotarija iz budućnosti.

Odnos agencija i njihovih klijenata je od velikog značaja za dobro obavljanje posla…Tokom nekoliko poslednjih godina desile su se promene u obavljanju procesa rada, pojavila se inflacija kao faktor itd. Kako ocenjujete ovaj odnos, u poređenju sa periodom od pre 3 godine?

– Dinamike procesa rada se konstanto menjaju u skladu sa vremenom i zakonima, ali moje iskustvo je da odnos agencije sa klijentima može da bude iznad toga, ukoliko imamo zajednički cilj.

Kakva je raspoloživost mladih stručnjaka koji su potrebni za rad u kreativnim agencijama? Kakav je kvalitet ljudskog resursa koji je raspoloživ za osvežavanje agencijskih timova?

– Verujem da za budućnost ne treba da se plašimo – treba da je razumemo i da se oko nje trudimo. Isto je i sa mladim stručnjacima. Jer uvek je moguće pronaći mlade ljude koji misle, pogotovo ako znamo da pogled na svet koji odlikuje starije generacije nije jedini na svetu.

Šta za sebe lično želite u 2023. godini?

– Želim dobrotu, ljubav i radost, još lepih događaja i odličnih vesti.
 

Autor: Nenad Danilović
Izvor: Advertiser Serbia

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2023/24] NATAŠA FILIPOVIĆ & MARKO PEŠIĆ, Ovation: „Mi smo saveznici tehnologije, ali bez talenata – ništa”

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] MARIN OSTOJIĆ, ZOO agencija: „Nakon početne halabuke, otkrili smo da AI i nije toliko moćan koliko se priča“

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Zadovoljan sam jer mi ne tražimo posao, posao dođe do Apriori Worlda“

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: „Sopstvenim razvojem i usavršavanjem uspećemo da nastavimo sa rastom“

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] NEBOJŠA KRIVOKUĆA, Communis: Čeka nas, dakle, vreme „usaglašavanja energija“ veštačke inteligencijе i ljudi

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

VANJA MITROVIĆ i BOOGIE o kampanji „Kontroliši se malo“

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Ovation i Superbrke iza provokativne kampanje na temu raka testisa

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Sloboda leži u mogućnosti da napravimo grešku, a na liderima budućnosti je da tu kulturu prihvate i šire

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Lakoća života uz plaćanje mobilnim novčanikom

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

V+O Communication proslavio jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

Sondinoj misiji razvoja kreativnosti pridružuje se nova članica, senior copywriterica Sara Šalov!

Advertiser Serbia3. новембра 2023.

TIHANA TAIS, Direct Media Bosna i Hercegovina: „Cilj Direct Media United Solutions je da svaka od naših kancelarija u regionu bude lider na svom tržištu“

Advertiser Serbia30. октобра 2023.

DANKA TRBOJEVIĆ i ZDRAVKO KEVREŠAN, DRV: „Postajući izazivačka agencija, DRV je usmerila svoj fokus na stvaranje ideja koje su hrabrije, inovativnije i koje provociraju promene“

Advertiser Serbia23. октобра 2023.