Festivali

Koristite li napredne načine targetiranja publike? Proverite kako je ovaj hrvatski brend pomoću Meta inovativnih tehnologija ostvario izvrsne rezultate!

Na ovogodišnjem SoMo Borcu biće predstavljeni uspešni primeri digitalnih kampanja koji pokazuju mogućnosti napretka u industriji. Kroz case studyje, nastale u saradnji s Httpoolom, kompanije ističu važnost poznavanja i primene marketinških alata i rešenja za koje rezultati postaju bolji nego ikad.

 

Želite da povećate prodaju, a ne znate od čega biste krenuli? Donosimo vam jedan primer uspešne kampanje u kojoj je korišćenje inovativnih tehnologija digitalnog oglašavanja postiglo neverovatne rezultate prodaje.

Uz stručno i kreativno vodstvo Httpool by Aleph, Olival rado koristi Advantage+ Shopping kampanje u svrhu direktnog povećanja prodaje, a vikend besplatne dostave jedan je primer takve vrste kampanje koja je ostvarila odlične rezultate. Za razliku od dosadašnjih kampanja u kojima su ciljali samo određenu publiku, ovoga puta su se odlučili da zahvate širi target, što se na kraju pokazalo izvrsnom strategijom. Sigurno se sada pitate šta je to toliko posebno u Advantage+ Shopping kampanji?

Advantage+ Shopping kampanje, kao deo inovativnih mogućnosti na Meta platformama, su zapravo fokusirane na automatizaciju i machine learning tako da štede vreme koje je potrebno za „redovni setup“ kampanje, a istovremeno ostvaruju bolje prodajne rezultate. U poređenju sa ručno postavljenim oglasima za kupovinu, Advantage+ Shopping kampanje zahtevaju mnogo manje napora tokom izrade same kampanje, pojednostavljuju opcije publike i racionaliziraju proces kreativnog upravljanja. Pojednostavljeno rečeno, umesto pokretanja mnogih kampanja s različitim postavkama ciljanja i kreativnosti, ovog je puta postavljena jedna prodajna kampanja uz direktni CTA i ograničenu ponudu/pogodnost, a algoritmu je dopuštena sloboda da dosegne ljude koji će verovatno kupiti Olivalove proizvode. I upravo se to dogodilo. Povrat uloženih sredstava u oglašavanje povećao se gotovo za 50 posto, a kupovina se povećala za 35 posto.

Sara Jerman, Brand Managerka Olival

Jedan od najvećih i najperspektivnijih kozmetičkih brendova regije iduće godine slavi punih 30 godina poslovanja. U asortimanu nude preko čak 180 različitih proizvoda za negu kože i kose, a njihova je kozmetika dostupna na više od 30 tržišta širom sveta. Olival je na Meti već stvorio impresivnu zajednicu, a o oglašivačkim taktikama razgovarali smo sa Sarom Jerman, Brand Managericom iz Olivala koja nam je otkrila koliki je odjek sama kampanja imala i na koji način im je pomogla u daljem poslovanju.

Zadovoljni smo rezultatima i postigli smo zadane ciljeve. Oglašavanje na Meti važan je dio strategije Olivala i cjelokupnog miksa iz više razloga. Osim same prodaje, ovdje bih možda istaknula mogućnost (lakšeg) dolaska do novih kupaca, a zatim i edukacije i dvosmjerne komunikacije kao jednog od ključnih načina postizanja dugoročnog uspjeha. Nakon analize rezultata, nastavili smo Advantage + shopping kampanje i dalje redovito primjenjivati u našim aktivnostima jer su jednostavne i učinkovite.

Kao finalistkinju SoMo Borac nagrade u kategoriji community managera godine 2018., Saru smo pitali i šta iz ove kampanje nosi kao najvažniji zaključak.

– U Olivalu nam je zadaća osluškivanje potrebe i navike potencijalnog kupca, tako da su atraktivna ponuda i tajming kampanje važni faktori uspjeha. Naravno, ne zaboravljamo i maštovita vizualna rješenja i copyje koji privlače pažnju. Također, primjena Advantage + Shopping kampanje uvijek dolazi u paru s držanjem visoke razine pravovremenosti i izvrsnosti korisničke podrške.

Imate li povratne informacije od potrošača? Kako su oni reagovali na kampanju?

– Odlična prodaja najbolji je feedback potrošača. Sretni smo da smo kroz ovu kampanju, kao i ostale, odmah vidjeli konkretan i opipljiv rezultat kroz naš webshop, a posredno i dugoročno i kroz druge prodajne kanale.

Kako je izgledala vaša saradnja sa Httpool by Aleph?

– Httpool by Aleph smatramo pouzdanim partnerom u oglašivačkim aktivnostima Olivala koji nam pomaže pri odabiru optimalnog smjera kada je riječ o našem pristupu oglašavanju. Redovita koordinacija, razmjena informacija, novosti i iskustava svakako doprinose ostvarenju naših marketinških ciljeva i distribuciji poruka prema ciljanim publikama.

Httpool by Aleph, kao ovlašćeni Meta prodajni predstavnik raspolaže mrežom partnerskih platformi te tako kompanijama i brendovima pruža strateško savetovanje i lokalnu stručnost. Posluje kao deo Aleph Grupe koja predstavlja vodeće svetske platforme na više od 130 tržišta širom sveta pružajući lokalnu podršku kompanijama i brendovima u maksimizovanju njihovih ulaganja u oglašavanju i postizanju poslovnog uspeha. Kao najveći globalni pokretač digitalnog oglašavanja, Aleph Grupa povezuje hiljade oglašivača s milijardama potrošača na više od 45 vodećih svetskih digitalnih platformi, obezbeđujući im da u potpunosti iskoriste prednosti oglašavanja na navedenim platformama.

Uz savetovanje, Httpool by Aleph oglašivačima i agencijama pruža pravu strategiju oglašavanja za poslovanje preko Meta tehnologija, uključujući Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp. Httpool by Aleph pruža pristup radionicama i treninzima u regiji kako bi pomogao klijentima, od malih i srednjih (kojima Olival pripada) do velikih preduzeća, da nauče nove veštine kako bi izvukli najviše iz platformi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Znate li da zadržite pažnju korisnika? Evo kako je L’Oreal to uspeo na Snapu!

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Prvi HR.Weekend oduševio sve posetioce

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Golden Drum, festival kreativnosti: Povećanje broja prijavljenih radova na takmičenje

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Zadivite regiju: Otvorene su prijave za BalCannes, veliko regionalno takmičenje kreativnosti!

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Weekend.16 opravdao titulu vodećeg regionalnog festivala i oduševio oko 6000 posetilaca

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

Rovinj je ponovno centar događanja – otvoren Weekend Media Festival

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Sve je više casual gamera, kako pridobiti njihovu pažnju?: ‘Naša platforma zna kako da dopre do njih!’

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Novi pogled na planiranje medijskih investicija na Weekendu će ponuditi stručnjaci IAB-a Croatia

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Još nas samo 6 dana deli od najboljeg Weekenda u godini

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

Young Drummers: Produžen rok za prijavu radova

Advertiser Serbia13. септембра 2023.

Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Advertiser Serbia12. септембра 2023.

Šta poneti na ovogodišnji Weekend Media Festival?

Advertiser Serbia11. септембра 2023.

Poznati prvi predavači na 11. SoMo Borcu!

Advertiser Serbia7. септембра 2023.

Weekend.16: Najzvučnija imena OOH otkrivaju zašto spoljno oglašavanje ne stari

Advertiser Serbia6. септембра 2023.

Otvorene prijave za „Kampanje sa Svrhom“ 2023

Advertiser Serbia6. септембра 2023.