Brendovi

Kompaniji Vip Mobile produžena licenca na još 10 godina

Brendovi

Kompanija Vip Mobile dobila je juče produžetak licence za mobilnu telefoniju u Srbiji na još 10 godina i objavila da je do sada u Srbiju uložila 934 miliona evra

Direktor kompanije Vip Mobile Dejan Turk izjavio je da je ta kompanija pre 10 godina došla u Srbiju, kada je kupila licencu za 320 miliona evra i da je počela poslovanje na livadi, na kojoj su sagradili prvu baznu stanicu.

Danas imamo 2,1 milion korisnika, 1.000 zaposlenih i investicije od skoro milijardu evra„, naveo je Turk i dodao da su godišnji prihodi kompanije oko 190 miliona evra.

Turk je ocenio da je najvažnije stalno ulaganje te kompanije u srpsko tržište i rad na digitalizaciji, a najavio je i da će do kraja ove godine Vip Mobile pokriti 77 odsto Srbije sa 4G mrežom.

On je rekao da prethodnih 10 godina za Vip Mobile nisu bile lake i dodao da država mora da stvori za strane investitore predvidivo okruženje, a potrebno je i da se cene interkonekcije brže smanjuju.

Fokus u narednom periodu je digitalizacija. Vip ima najjaču 4G mrežu koja je preduslov za digitalizaciju, a ulagaćemo u proizvode koji će korisnicima olakšati život„, rekao je on.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je Srbija stalno radi na unapređenju poslovnog okruženja, kako bi poslovni ambijet bio povoljan za investitore.

Prema njegovim rečima, Srbija ozbiljno radi na poboljšanju telekomunikacione infrastrukture, koja će omogućiti dalji razvoj digitalne ekonomije.

U planu je jačanje državne telekomunacione mreže i resursa koje država ima, a koji su rasporedjeni po različitim inistucijama. To je ogroman projekat, koji očekujemo da će biti završen do 2020.godine„, rekao je on.

Ljajić je rekao i da se radi na zakonu o elektoronskim komunikacijama, koji će doprineti predvidivosti poslovnog okruženja, a partneri u tom poslu su, kako navodi, sva tri mobilna operatora.

Vlada Srbije čini sve da omogući fer tržišnu utakmicu i za Vip i za druga dva mobilna operatera“, poručio je Ljajić.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor izjavio je da kada je Vip Mobile pre 10 godina ušao na tržište na kome su druga dva mobilna operatora već imala izgrađenu poziciju i morao je da uspostavi sopstvenu tržišnu prepoznatljivost.

Da bi stekao korisnike, pokazao je inovativnost i uložio napore da ispuni njihova očekivanja u pogledu kvaliteta mreže i cena ponudjenih usluga„, rekao je on.

Ocenio je da je tržište mobilne telefonije je dinamično tržište i u stalnoj ekspanziji i da su u 2015. godini prvi put prihodi prešli 900 miliona evra i dodao da tržište ima veliki potencijal i prostor za razvoj.

Izvršni direktor Telekom Austrija Grupe Alehandro Plater rekao je da je Telekom Austrija Grupa prepoznavši potencijal tržišta, u novembru 2006. godine kupila licencu za trećeg mobilnog operatera.

On je dodao da je Vip je počeo praktično od nule, a da danas ima više od 2,1 milion korisnika i najveću 4G mrežu u zemlji.

Grupa ima poverenja u poslovnu strategiju Vipa jer dosadašnji rezultati ukazuju na to da će i u narednih deset godina kompanija nastaviti da doprinosi konkurentnosti i podizanju standarda tržišta telekomunikacija u Srbiji„, rekao je on.
Vip Mobile je komercijalno počeo sa radom u junu 2007. godine. Vip je u prvih devet meseci ove godine ostvario prihode od 161 miliona evra, ima 22,4 odsto učešća na tržištu i zapošljava više od 900 stručnjaka.

Vip Mobile je član Telekom Austrija Grupe, vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa više od 23 miliona korisnika u sedam zemalja, prihodima u prvih devet meseci ove godine od preko tri milijarde evra i više od 17.000 zaposlenih.

 

Izvor: Beta

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Nova m-Banking usluga Eurobanke – „Prenesi”

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Jedinstveni Rosa kutak za mame i bebe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Međunarodni dan znakovnih jezika kompanija Samsung obeležava besplatnim servisom za gluve i nagluve osobe

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

McDonald’s planira smanjenje upotrebe plastike

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Amazon blokirao 3.000 prodavaca

Advertiser Serbia22. septembra 2021.

Nova atraktivna ponuda Sberbank keš kredita i kredita za refinansiranje

Advertiser Serbia21. septembra 2021.

Počela nova kampanja prerade šećerne repe – Sunoko prerađuje 1,4 miliona tona šećerne repe

Advertiser Serbia20. septembra 2021.

Izabrani počasni selektori prvog CSR Festivala „Kampanje Sa Svrhom“

Advertiser Serbia17. septembra 2021.

Zdravstveni izveštaj kompanije Štada za 2021. godinu: Trećina Evropljana oseća povećanu anksioznost, u Srbiji izražen sindrom sagorevanja

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Česi preuzimaju deo zrenjaninske Beohemije

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Intuit preuzima Mailchimp za 12 milijardi dolara

Advertiser Serbia16. septembra 2021.

Korejska virtuelna influenserka ima 65 hiljada pratilaca i preko 100 sponzora

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

U susret Evropskoj nedelji mobilnosti 2021 – Ključna poruka: ,,Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!’’

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Kompanija Avon slavi 135. rođendan!

Advertiser Serbia14. septembra 2021.

Eurobank i EBRD potpisale ugovor o kreditnoj liniji u vrednosti od 2,9 milijardi dinara

Advertiser Serbia14. septembra 2021.