Brendovi

Kompanija Nectar osnovala „Nije svejedno“ fondaciju

Brendovi

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Srbiji i u regionu, osnovala je „Nije svejedno” fondaciju čiji će fokus biti na projektima sa ciljem povećanja nataliteta u Srbiji, povratku dece prirodi i edukaciji i osnaživanju mladih iz oblasti agrarnog poslovanja

 

Prvi konkretan projekat fondacije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, biće osnivanje savetovališta za vantelesnu oplodnju u domovima zdravlja i otvaranje centra za vantelesnu oplodnju kao i uspostavljanje besplatnog nacionalnog broja na kojem će građani moći da dobiju sve neophodne informacije i psihološku podršku u ovom procesu.

null

Ana Radun, zamenica generalnog direktora kompanije Nectar i predstavnik porodice Radun koja je od osnivanja 100% vlasnik kompanije, obratila se skupu kao Upravitelj fondacije i predstavila prvi projekat.
Kao porodična kompanija koja postoji pune dve decenije, verni smo „Nije svejedno“ filozofiji poslovanja i rukovodimo se ključnim rečima zdravo, kvalitetno, domaće. Društveno odgovorno poslovanje je uvek bila naša dodatna aktivnost, a sada, osnivanjem „Nije svejedno” fondacije želimo da na strateški i kontinuiran način ostavimo trag u oblastima u kojima možemo najviše da doprinesemo svojim trudom, sredstvima, znanjem i iskustvom”, rekla je Ana Radun na predstavljanju „Nije svejedno“ fondacije.

Svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije potomstvo. Akcijom „Nije svejedno kad bebe dolaze”, zajedno sa Ministarstvom zdravlja, kompanija Nectar je rekonstruisala odeljenje za vantelesnu oplodnju klinike GAK Narodni front, i stvorila uslove da se višestruko poveća broj parova koji će imati šansu da ovaj proces obave u svojoj zemlji. Fondacija zajedno sa Ministarstvom, nastavlja delovanje u ovoj oblasti otvaranjem savetovališta za parove pri domovima zdravlja, ali i otvaranjem besplatnog nacionalnog broja za sve kojima je potreban savet ili prihološka pomoć a napravljen je i vodič za vantelesnu oplodnju koji će biti distribuiran u sve domove zdravlja. Uskoro će biti obezbeđeno i vozilo kojim će stručna lica moći da dođu i do onih kojima ova vrsta informacije ili stručnosti nije lako dostupna. Fondacija je uvezala sve činioce u ovaj projekat – Ministarstvo zdravlja, Udruženje „Šansa za roditeljstvo”, Centar za mentalno zdravlje Grada Beograda.

Pitanje vantelesne oplodnje od strateškog je značaja za nas. Tokom prošle godine nešto više od 3740 žena prošlo je postupak VTO. Nizom projekata trudili smo se da povećamo broj parova koji bi mogli da prodju kroz ovaj proces. Podigli smo starosnu granicu za ulazak u postupak sa 38 na 42 godine, a zajedno sa Nectarom rekonstruisali smo odeljenje VTO u GAK Narodni front. Sam proces nije jednostavan, zato je važno da parovi budu svesni da treba da se jave što ranije, čemu će doprineti otvaranje savetovališta odnosno projekat koji danas predstavljamo” – izjavio je Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i naznačio da će Ministarstvo zdravlja i dalje fokusirano raditi na temama koje su vitalne za povećanje nataliteta u Srbiji I lečenje neplodnosti.

Na događaju su predstavljene i druge dve oblasti u kojima će Fondacija razvijati čitav niz projekata i programa usmerenih na povratak prirodi koji će omogućiti deci da što više vremena provedu u prirodi, i na edukaciju u oblasti agrarnog poslovanja, kako bi se podelila znanja i kroz prakse i stipendije iz ove oblasti.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Gorenje prodalo fabriku u Staroj Pazovi

Advertiser Serbia20. novembra 2019.

Predrag Simić pobednik prvog online talent show-a u Srbiji Discovered by Coke

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Održan 10. jubilarni festival mladog vina vinarije Tikveš

Advertiser Serbia18. novembra 2019.

Anketa PKS i kompanije Vip mobile – Digitalizacija pitanje opstanka za 93 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Advertiser Serbia15. novembra 2019.

Triglav osiguranje: U prvih devet meseci ostvaren rast premija i dobiti

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

Poznati finalisti prestižne „SAM Godišnje nagrade 2019“

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

Kompanija Nike prekida saradnju sa Amazonom

Advertiser Serbia14. novembra 2019.

Predstavljen Facebook Pay

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Sberbank Srbija sponzor 66. NIN-ove nagrade

Advertiser Serbia13. novembra 2019.

Još nekoliko dana do muzičkog događaja sezone: Discovered by Coke bira pobednika na velikom završnom koncertu

Advertiser Serbia12. novembra 2019.

Kompanija DHL obeležila veliki jubilej – Prvih 50 godina za istoriju

Advertiser Serbia12. novembra 2019.

Apple u problemima zbog „seksističkog“ algoritma

Advertiser Serbia12. novembra 2019.

Pogledajte do sada neobjavljenu reklamu za Audi RS2 Avant staru 25 godina

Advertiser Serbia11. novembra 2019.

Delta holding zainteresovan da kupi Sava centar

Advertiser Serbia7. novembra 2019.

U Sberbanci štedi – gde evro više vredi

Advertiser Serbia4. novembra 2019.