Ambalaža

Kompanija Mars nastavlja borbu ka stvaranju zdravije planete

Ambalaža

Zahvaljujući održivim ambalažama Mars Petcare proizvoda, godišnje uštede plastike dostižu 480 tona

 

Mars Pet Nutrition, divizija kompanije Mars Petcare redizajnirala je ambalaže svojih vodećih brendova hrane za kućne ljubimce u Evropi – SHEBA®, WHISKAS®, PERFECT FIT® i CATSAN™, čime je omogućila uštedu od 480 tona plastike na godišnjem nivou. Ova inicijativa deo je Marsove globalne ambicije koja teži da postigne da se 100% ambalaža proizvoda može ponovo iskoristiti, reciklirati ili kompostirati.

Kako bi se smanjila upotreba jednokratne plastične ambalaže i omogućila sistemska promena ka cirkularnim modelima, Mars se pridružio inicijativi kompanije Carrefour u hipermarketu u Montesonu, gde se, zahvaljujući konceptu „testiraj i nauči“, PERFECT FIT® suva hrana za mačke, kao i Catisfactions™ i WHISKAS® proizvodi za negu i grickalice sada mogu pronaći u rinfuznoj prodaji. Kupci će dobiti ambalažu koja se može iskoristiti više puta ili jednokratne posude za naknadno dopunjavanje, sa jednostavnim pristupom informacijama o proizvodu pomoću QR kodova dostupnih na mašinama za dopunu. Pored toga što će u velikoj meri smanjiti plastični otpad, rinfuzna prodaja pružiće i dodatne pogodnosti kupcima, kao što je prilika da sami određuju koliko im je hrane potrebno.

Deri Votkins, regionalni predsednik Mars Pet Nutrition Europe, istakao je: „Ambalažni otpad je globalni problem koji nije u skladu sa vizijom koju u Marsu imamo – da želimo da uložimo sve svoje napore kako bi naša planeta bila zdravija. Zato, nastavljamo da radimo na tome da podržimo cirkularnu ekonomiju i kreiramo svet u kome ambalažni materijali ne postaju otpad, već se ponovo koriste, recikliraju ili kompostiraju. Ovo je samo jedan korak koji oslikava naš plan u budućnosti – da naše poslovanje transformišemo na način koji omogućava da zaštitimo životnu sredinu i brinemo za ljude i kućne ljubimce, istovremeno koristeći svoj uticaj kako bismo pokrenuli promene u celom svetu.“

Obezbeđivanje održivijih izbora za vlasnike kućnih ljubimaca jedan je od glavnih ciljeva Mars Pet Nutrition divizije, posebno imajući u vidu činjenicu da se oko 45% vlasnika ljubimaca izjasnilo da preferiraju održive ambalaže, dok 60% aktivno podržava i traži načine za smanjenje upotrebe plastike(1). Tome u prilog govori i činjenica da su tokom 2022. godine transformisane SHEBA® i PERFECT FIT® Mini Pouches ambalaže – plastične kesice zamenjene su kvalitetnim papirnim omotima koji se mogu lako reciklirati*.

Naše putovanje ka transformaciji ambalaža temelji se na tome da želimo da radimo ono što je ispravno za vlasnike kućnih ljubimaca koje uslužujemo, ljubimce koje volimo i planetu koju svi delimo. Veliko nam je zadovoljstvo što smo deo ove promene, i što uvođenjem inovativnih i održivih opcija imamo priliku da podržimo vlasnike kućnih ljubimaca koji žele ne samo visokokvalitetnu i ukusnu hranu za ljubimce, već nastoje i da smanje svoj uticaj na životnu sredinu.“, zaključuje Helen Voren Pajper, izvršna direktorka za razvoj kompanije Mars Pet Nutrition Europe.

Put transformacije pakovanja divizije Mars Pet Nutrition Europe deo je misije kompanije Mars, Incorporated usmerene ka stvaranju zdrave planete gde svi imaju mogućnost za napredovanje – uverenje koje je u srcu Plana održivosti kroz generacije. Za više informacija o Marsovom pristupu održivoj ambalaži posetite www.mars.com/sustainability-plan/healthy-planet/sustainable-packaging.

* Prethodni plastični omot zamenjen je papirnim omotom visokih performansi i širokih mogućnosti recikliranja preko SHEBA® Mini Pouches i PERFECT FIT® Mini Pouches, što je dovelo do uklanjanja ukupno 220 tona devičanske plastike godišnje. Prirodni, nepremazani papir je 100% FSC sertifikovan neobrađen papir i zadržava iste kvalitete kao plastična ambalaža, kao što je stabilno zaptivanje, a istovremeno se može reciklirati i lagan je.
** Na određenim tržištima širom Evrope, WHISKAS® plastične kesice suve hrane zamenjene su kartonskim kutijama, što je doprinelo uklanjanju 140 tona plastike godišnje. Ove reciklabilne kutije napravljene su od FSC sertifikovanog papira, a novo pakovanje pruža svežinu i održivost zahvaljujući dizajnu koji se može zatvoriti. Pored toga, CATSAN™ je uklonio nepotrebne slojeve plastike u svom sekundarnom pakovanju širom Francuske, uklanjajući 120 tona devičanske plastike godišnje.

1) www.euromonitor.com/article/top-five-trends-in-pet-care

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Ambalaža

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Redizajn vizuelnog identiteta i ambalaže – Favarger“

Advertiser Serbia23. април 2024.

Velika Britanija: Coca-Cola predstavila Sprite bez etikete

Advertiser Serbia31. јануар 2024.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембар 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. мај 2023.

Bar-kod slavi 50. rođendan

Advertiser Serbia3. април 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] STUDIO SONDA: „Prelomi“ za brend Dorina (Kraš)

Advertiser Serbia10. март 2023.

EssenceMediacom predstavljen u 120 kancelarija širom sveta

Advertiser Serbia31. јануар 2023.

Velika Britanija: Depozitni sistem od 2025

Advertiser Serbia24. јануар 2023.

Funkcionalna i održiva inovacija na ambalaži Next sokova

Advertiser Serbia8. децембар 2022.

Kompanija u Italiji odustaje od vina sa likom Hitlera

Advertiser Serbia1. септембар 2022.

Kraš i Studio Sonda osvojili prestižnu dizajnersku nagradu Red Dot za redizajn Dorine

Advertiser Serbia17. август 2022.

Sonda osmislila novo pakovanje i kampanju za Dorinu

Advertiser Serbia4. јун 2022.

Kraft Heinz predstavio prvu papirnu bocu kečapa na svetu

Advertiser Serbia16. мај 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] OVATION BBDO: „Booster hahaha.rs“ za NECTAR

Advertiser Serbia11. мај 2022.

Kraš promenio ime kultnog keksa „Domaćica“ i izazvao lavinu komentara

Advertiser Serbia3. мај 2022.