Brendovi

Kompanija Mars ispunila još jedno obećanje planeti

Brendovi

Mars Pet Nutrition, divizija kompanije Mars Petcare, saopštila je da je ostvarila još jedan od velikih ciljeva u svojoj dugogodišnjoj borbi za zdravu planetu i obezbedila da 100 odsto ribe koju koristi u proizvodima za kućne ljubimce u Evropi dolazi iz održivih izvora.

 

Ovaj cilj je u skladu sa smernicama kompanije za pronalaženje izvora snabdevanja, a brendovi koji uključuju ribu kao svoj sastavni deo u Evropi su neki od najpoznatijih brendova za kućne ljubimce: SHEBA®, WHISKAS®, PEDIGREE®, CESAR®, PERFECT FIT®, DREAMIES®, CRAVE™, JAMES WELLBELOVED™, CHAPPIE®, i KITEKAT®.

Ovim povodom regionalni predsednik kompanije Mars Pet Nutrition Europe Deri Votkins izjavio je: „Sve što radimo u Mars Petcare-u u skladu je sa našom svrhom – kreiranje boljeg sveta za kućne ljubimce, a bolji svet znači održiviji svet, kako za ljubimce, tako i za ljude i našu planetu. Kako bismo našim ljubimcima omogućili da uživaju u nutritivno izbalansiranoj, zdravoj hrani visokog kvaliteta, riblji proizvodi su neophodni, te su zbog toga neizostavni deo naše linije proizvoda.“

Helen Voren-Pajper, izvršna direktorka za razvoj kompanije Mars Pet Nutrition Europe istakla je: „Za nas je najvažnije da brendovi koje razvijamo u Mars Petcare-u stvaraju zajedničku vrednost za vlasnike kućnih ljubimaca koje snabdevamo, kućne ljubimce koje volimo i planetu koju svi delimo. Dostizanjem ovog velikog cilja i omogućavanjem da 100 odsto ribe koju koristimo u našoj hrani za kućne ljubimce u Evropi dolazi iz održivih izvora, želimo da naši korisnici budu sigurni u održivost izbora koje donose za svoje ljubimce. O našoj posvećenosti da sačuvamo okeane i budućnost ribe govori i činjenica da naš brend SHEBA® istovremeno radi na isporuci najvećeg svetskog programa obnove koralnih grebena i planira da do 2029. godine obnovi koralne grebene veličine više od 185.000 kvadratnih metara na ključnim lokacijama širom sveta.“

Mars Petcare prihvata isključivo snabdevanje ribom iz održivog izvora koji je sertifikovan ili odobren od strane kredibilnih trećih strana i ima za cilj snabdevanje iz ribarnica koje uspešno održavaju biodiverzitet ribljeg ekosistema. Sproveden uz tehničku podršku Svetske fondacije za prirodu (WWF), Marsov program održivog izvora ribe osigurava da kompanija u svom lancu proizvodnje ne upotrebljava nijednu ugroženu vrstu ribe, u skladu sa Crvenom listom ugroženih vrsta Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN). Kompanija sarađuje sa organizacijama koje izdaju sertifikate i stručnjacima iz industrije širom sveta kako bi kontinuirano i u skladu sa najvišim standardima unapređivala, inovirala i proširila svoj pristup održivijem snabdevanju ribom.

Održivo snabdevanje ribom deo je misije kompanije Mars da svojim radom doprinese stvaranju zdravije planete na kojoj svi mogu da rastu i napreduju, što je i temelj njenog Plana održivosti kroz generacije.

Za više informacija o pristupu kompanije Mars održivom snabdevanju ribom, posetite www.mars.com/about/policies-and-practices/sustainable-fish-sourcing.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Plazma nagrađena 13. godinu zaredom kao najomiljeniji brend

Advertiser Serbia31. марта 2023.

Nelt Grupa nastavlja ubrzanje i razvoj do 2025. godine

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Glovo pokreće Fond za uticaj, inicijativu za podršku ekološkim i socijalnim projektima

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Svečana dodela priznanja „Moj izbor” i „Dobročinitelj”

Advertiser Serbia30. марта 2023.

IKEA i Little Sun predstavljaju SAMMANLÄNKAD kolekciju inspirisanu sunčevom svetlošću

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Prva donacija u 2023. godini realizovana u Srednjoj školi „Sveti Ahilije“ u Arilju

Advertiser Serbia29. марта 2023.

Kroz program „Znanjem do posla“ do željene karijere i bolje budućnosti predstavljene usluge karijernog vođenja i savetovanja (KViS)

Advertiser Serbia29. марта 2023.

TS Ventures fond Telekoma Srbija i Microsoft zajednički ulažu u startape

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Poslovi sa srednjom školom za platu veću od 1.000 evra

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tencentov prihod od internet oglasa raste po prvi put posle više od godinu dana

Advertiser Serbia28. марта 2023.

„Sat za našu planetu” – Kontinuirana podrška Eurobank Direktne

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Infinum Foundation stipendira 10 srednjoškolaca iz cele Hrvatske

Advertiser Serbia27. марта 2023.

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.