Brendovi

Kampanja u najavi: Bebe biraju gde i kada

Brendovi

Bojana Barović, poznata manekenka koja je nedavno po drugi put postala mama, oduševila je sve u studiju kao i gledaoce pored TV ekrana koji su u subotu pratili jutarnji program na TV Prva

 

U prvom javnom pojavljivanju od kad se drugi put porodila pre mesec dana, Bojana je u gostima kod Nataše Miljković govorila o svojoj manekenskoj karijeri i tome kako usklađuje sve obaveze kao dvostruka mama. Sve je teklo uobičajeno, dok se u jednom trenutku Bojanina beba nije ,,javila“ iz studija – jer je želela maminu pažnju. Umesto da svoje gostovanje privede kraju, Bojana je uradila nešto sasvim neočekivano: stavila je svog sina Simeona na grudi i tako postala prva žena u Srbiji koja je dojila bebu uživo u programu!

Na ovaj način Bojana je poslala važnu poruku da Beba bira gde i da je sasvim u redu da mame doje svoje bebe kad god i gde god one to požele, pa i u TV emisiji, pred milionskim auditorijumom.

Ovaj nesvakidašnji gest, zapravo je najavio početak jedne sveobuhvatne inicijative koju je pokrenula voda Rosa, koja uvek podržava ono što je važno: čitavu porodicu a pre svega mame i bebe. Nakon otvaranja banki humanog mleka, dvadeset školi roditeljstva širom Srbije, najave opremanja soba za podršku dojenju u porodilištima, Rosa je otišla korak dalje i podržala dojenje u javnosti.

null

,,U okruženju kada sve manje mama doji svoje bebe, a dojenje van kuće je još uvek tabu tema, i nažalost ne tako čest prizor, želela sam da pokažem da nema ničeg lepšeg ni prirodnijeg od toga da svojoj bebi u svakom trenutku pružite ono što joj je najbitnije: vašu blizinu, toplinu, ljubav, sigurnost i najbolju moguću hranu, a to je majčino mleko. Nema potrebe da se mame negde sklanjaju, sakrivaju i ograničavaju svoje kretanje jer je “vreme“ za hranjenje. I sa prvim i sada sa drugim detetom, slobodno sam se kretala, uživala i dojila gde god su oni to poželeli. Proleće je, lepo je vreme, izađite, uživajte sa svojim bebama, i ne zaboravite da budete dovoljno hidrirane, jer znamo koliko je to važno i za mamu i za bebu“, rekla nam je Bojana Barović.

Mame bi pre svega trebalo da se osećaju sigurno i opušteno da bi dojile u javnosti, pokazali su preliminarni rezultati istraživanja koje ovih dana sprovodi Centar za mame uz podršku Rose i koji će uskoro biti dostupni javnosti.

,,Pitali smo mame da li su dojile u javnosti, da li su imale podršku, gde su najčešće dojile, a mame koje se nisu odlučile na taj korak, zašto nisu, da li im je nešto smetalo… Neki generalni zaključak je da su skoro sve mame rekle da društvo u nedovoljnoj meri podržava dojenje u javnosti. Bilo je i onih koje su nam rekle da su želele da doje na javnom mestu, ali ih je bilo stid, a neke su imale i negativna iskustva.“, zaključila je Jovana Ružičić iz Centra za mame.

Kada znamo da je majčino mleko jedina hrana za bebu koja donosi isključivo benefite, da sadrži hranljive i lekovite sastojke za rast i razvoj deteta, da je dojenje dobro i za mamu, jer smanjuje rizik od osteoporoze, malignih oboljenja dojke i jajnika, onda ne postoji razlog da dojenje bude „tabu” tema ni na jednom mestu, bilo da je reč o parku, prevozu, pošti, restoranu, muzeju, ili TV programu.

Mamama je pomoć veoma važna u prvim, najnežnijim trenucima kada beba dođe na svet i tada je neophodno da se mama oseća sigurno, dobro i zdravo, kako bi svojoj bebi pružila najbolje. Rosa zna da Beba bira gde želi da bude sita i bezbedna u maminom naručju. Zato apsolutno podržava dojenje, bilo kad i bilo gde.

#bebabiragde

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Zbog jedne izjave Ilona Maska, vrednost „Tesle“ pala za 50 milijardi dolara

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

Kompanija Nike najavljuje trajni prelazak na internet prodaju

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja novu liniju dodatne opreme i otkriva HMD Connect Pro uslugu namenjenu preduzećima

Advertiser Serbia23. septembra 2020.

00 Agentkinja Nomi je snimljena…u potpunosti na pametnom telefonu

Advertiser Serbia22. septembra 2020.

Nove čuvarkuće – 53 domaća proizvoda metalske i prehrambene industrije

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Osnivač Lidla najbogatiji Nemac

Advertiser Serbia21. septembra 2020.

Messi dobio pravnu bitku za registraciju svoje robne marke

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Čak 22 evropska grada udružila se protiv Airbnb-a

Advertiser Serbia18. septembra 2020.

Rimac Automobili preuzimaju Bugatti?

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Thomas Cook počeo da posluje kao internet turistička kompanija

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Lego pojačava potragu za eko materijalima za proizvodnju kockica

Advertiser Serbia16. septembra 2020.

Apple predstavio novi iPad Air i pametni sat

Advertiser Serbia16. septembra 2020.

Otvoren Huawei Centar za inovacije i digitalni razvoj

Advertiser Serbia14. septembra 2020.

Pringles kritikuju zbog ambalaže – mora da menja pakovanje

Advertiser Serbia14. septembra 2020.

Ikea u Švedskoj otvara svoju prvu second-hand radnju

Advertiser Serbia14. septembra 2020.