Agencije

Kampanja agencije McCann Beograd: I VRAPCI NA GRANI ZNAJU

Tržište bankarskih usluga u Srbiji iz godine u godinu se sve više razvija. U vrlo dinamičnoj privrednoj kategoriji sa velikom konkurencijom, izazov je komunicirati uslugu koja će privući nove korisnike

Zadatak je time izazovniji kada se radi o Raiffeisen banci, koja je privukla ogromnu pažnju kampanjom „Može“ i njenim nastavkom „Stvarno možemo“ koje je osmislila i realizovala agencija McCann Beograd.

Kreativci beogradskog McCann-a suočili su se sa time kada su dobili zadatak da osmisle kampanju za keš kredit koji je podrazumevao, osim samih benefita ove usluge, relativno niske mesečne rate od 5 hiljada dinara za sumu od 250 hiljada dinara. Bilo je potrebno kreirati kampanju koja će zainteresovati i privući nove korisnike. Konkurencija se već oglašavala sa svojom ponudom, što je nagnalo kreativni tim da komunikaciju pomere u neočekivanom smeru.

Istraživanja su pokazala da je korisnicima bankarskih kredita najvažnija visina mesečne rate. Korišćenjem poznate izreke iz naroda i samo saznanje da više ponovljena informacija podiže svest ljudi, inspirisalo je kreativni tim da u komunikaciji toliko puta ponove iznos rate, da čak i „vrapci na grani znaju“ sve o novom Raiffeisen keš kreditu.

Posle ogromnog uspeha koje su imale kampanja „Može“ i „Stvarno možemo“, suočili smo se sa izazovom kako da osmislimo kampanju koja će potrošačima biti zanimljiva, duhovita, a opet drugačija od prethodnih kampanja. Ideja da kreiramo par vrabaca koji će na inovativan način komunicirati jednu bankarsku uslugu pokazala se kao odlična. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa Ljupčetom i Bucom (imena vrabaca). Njihov živ duh i razigrana mašta bili su prava inspiracija… A njihova uloga u promovisanju kredita zapažena i nezaboravna.“ kaže Dubravka Petrović, Associate Creative Director agencije McCann Beograd koja je zajedno sa kolegama iz kreativnog tima radila na kreiranju i realizaciji nove kampanje za Raiffeisen banku.

Dinamičnim i brzim dijalogom između dva vrapca komunicira se ponuda. Vrapci, sada već popularni Ljupče i Buca, smešteni u različite okolnosti i prilike, na prozoru, u salonu nameštaja ili u žardinjeri ispred turističke agenicije, inovativno i duhovito razgovoraju i maštaju kako bi oni potrošili novac od kredita, na žurke sa lastama, provode na bazenu, ili nabacivanju novog perja kao paunovi da budu…

null

Dorćolski burazeri, lokalni ćoškaroši, heroji ulice, popularni i među pticama i među ljudima, njihovi karateri su različiti, jedan je punačak i inertan, drugi mlađi i poletan, što odražava dinamiku u njihovim stavovima dok komuniciraju sve benefite i svoje vrapčije planove kroz sve kanale komunikacije TVC, OOH, print… Omaž prethodnim uspešnim kampanjama postignut je korišćenjem neizostavnog „Može!“ u njihovoj komunikaciji. Vrhunac je postignut kroz otvaranje Facebook stranice, gde simpatični dživdžani komentarišu vrapčiji urban život, planove, razmenjuju ideje… čime je ostvaren poseban vid komunikacije sa korisnicima.

Postovi na Facebook strani: www.facebook.com/BucaiLjupce?fref=ts

Dobro jutro iz sojenice… Ne vraća mi se u civilizaciju.

A đe se vi kupate?

E, Buca me nagovorio da idemo na John Newman-a, kaže tamo su cice… Šta se mora, nije teško!

Svuda pođi, na Dorćol dođi. After Exit Festival party kod mene na trosedu.

PSSST! SPAVAMO. ZZZZZZ!

Bolje vrabac na grani, a još bolje vrapci u kafani

Bolje vrabac na grani nego vrabac u teretani

Osmišljavanje nove kampanje za keš kredite, nakon velikog uspeha koji je ostvarila kampanja “Može”, za nas je bio veliki izazov, posebno imajući u vidu da je konkurencija već bila prisutna u medijima sa dobro osmišljenim i zanimljivim kampanjama. Stoga, odlučili smo da napravimo zaokret u dosadašnjem načinu komunikacije i uvedemo nove, vesele i zabavne protagoniste – vrapce dživdžane koji su za kratko vreme prikupili simpatije javnosti i pomogli nam u ostvarivanju zapaženih rezultata u smislu povećanja prodaje i rasta ključnih parametara poznatosti brenda.“ kaže Katarina Gaborović Head of Marketing and PR Department Raiffeisen banke.

null

Kampanja je na fokus-grupama odlično ocenjena, kao inovativna, pamtljiva, originalna i simpatična. Potvrda toga je veliki odjek kampanje u javnosti, zadovoljstvo klijenata i, pre svega, veliki broj ljudi koji su posetili Raiffeisen banku i uzeli neki od kredita u ponudi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

[CANNES LIONS 2021] ROBERT BOHINEC, Futura DDB: „Mislim da koronska kriza neće previše utjecati na kreativnost i kvalitetu ovogodišnjeg rada“

Advertiser Serbia18. juna 2021.

Direct Media agencija na projektu BelgradeGets.digital

Advertiser Serbia17. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] IVAN JANIČIĆ WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Verujem da će u Kanu biti odličnih radova, možda manje, ali utoliko vrednijih“

Advertiser Serbia17. juna 2021.

One Show for Creativity Merit za McCann Beograd

Advertiser Serbia16. juna 2021.

I TO NIJE SVE! kreativna agencija osvojila MIXX za Best Branded Content i Srebro na Ideji X

Advertiser Serbia16. juna 2021.

Kreativnost nas podstiče na rast i razvoj – poruka je zagrebačkog događaja DK Home presented by A1

Advertiser Serbia16. juna 2021.

Nova kampanja Telekom Srbija je Tu gde ste vi

Advertiser Serbia16. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] VLADIMIR MITROVIĆ, Ovation BBDO: „Gužva na ovogodišnjem festivalu u Kanu će biti dvostruko veća!”

Advertiser Serbia16. juna 2021.

Trijumf Studia Sonda na Danima komunikacija sa 3 Grand Prix-a, 7 Zlata, Srebrom i 2 Bronze

Advertiser Serbia16. juna 2021.

Nagrada MIXX za UM Zagreb

Advertiser Serbia16. juna 2021.

Studiju Sondi Grand Prix, Señor je agencija godine IdejeX a Gradska Knjižnica Poreč najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia16. juna 2021.

SEÑOR je agencija godine na IDEJI X!

Advertiser Serbia16. juna 2021.

DK Home presented by A1: Čarobna atmosfera, zanimljivi uvidi i veličanstvene dodele nagrada obeležili su prvi dan

Advertiser Serbia15. juna 2021.

[CANNES LIONS 2021] LIDIJA MILOVANOVIĆ, McCann Beograd: „Konkurencija će u Kanu biti oštrija nego ikada pre“

Advertiser Serbia15. juna 2021.

Studio Sonda i Synet osvojili Effie Grand Prix s projektom 100% COVID FREE PUTOVANJE za Gradsku knjižnicu Poreč

Advertiser Serbia15. juna 2021.