Brendovi

Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta

Brendovi

Glavna tema – Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan

 

Jubilarni, 30. Kopaonik biznis forum biće održan od 5. do 8. marta 2023. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Centralna tema biće – Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan, a tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji.

Predstojeći Forum uključiće i gotovo 200 govornika iz akademske zajednice, uglavnom iz ekonomije, poslovnog menadžmenta i informaciono-komunikacionih tehnologija, politike, finansija i biznisa. Vodeće tematske studije međunarodnih finansijskih institucija biće ponovo predstavljene Forumu zajedno sa novim akademskim i političkim radovima vodećih istraživača i naučnika u aktuelnim oblastima.

Specijalni gost na forumu biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja koji poseduje izuzetno iskustvo u radu sa Vladama na makroekonomskim neravnotežama, rastu, siromaštvu, institucijama, sukobima i klimatskim promenama.

Kopaonik biznis forum započeće tzv.nultim danom, 5.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2022. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija.

Prvog dana, 6. marta, Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija koji će se baviti glavnim kretanjima makroekonomske – monetarne i fiskalne politike u Srbiji, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta. Ovog dana pričaće se i o budućnosti EU i Zapadnog Balkana sa vodećim diplomatama i geopolitičarima, a pokretaće se teme poput finansija za cirkularnu ekonomiju, napredne digitalne saradnje, ekonomske agende za otvoreni Balkan, bezgotovinske ekonomije, spremnosti kompanija za generaciju „Z“, otpornost srpske privrede po viđenju investitora, kao i o automobilskoj i industriji osiguranja. Na kraju prvog dana predviđena je svečana akademija povodom 30 godina postojanja KBF-a, u okviru koje će biti održan koncert klasične muzike. Koncert će biti priređen u saradnji sa Opera & Theatre Madlenianum.

Drugi dan, 7.mart, rezervisan je za energetsku bezbednost, agendu povezivanja i digitalnu agendu koja je usmerena ka bezbednoj digitalnoj budućnosti kreditnih institucija i digitalizaciji javnih usluga, a biće održani i paneli na temu razvoja ljudskog kapitala, biotehnološke revolucije, žena u biznisu, poljoprivrede u globalizovanom svetu, obrazovanja kao osnovi za kompetenciju i e-mobilnosti. Pretposlednji dan Foruma biće prilika da učesnici steknu uvid i u trenutno stanje u bankarskom sektoru, efikasnosti poreske administracije, ulozi turizma u poboljšanju imidža zemlje i privlačenju stranih direktnih investicija i cirkularnoj ekonomiji kao inovaciji. Dan će biti završen razgovorom sa Filipom Zepterom.

Poslednji dan Foruma, 8. mart, počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, a nastaviće se panelima o pitanjima socijalne kohezije, politikama i poslovnim praksama naklonjenim deci, i realnosti zdravstvene zaštite i pitanjima transformacije. Tradicionalno, Forum će biti završen specijalnim razgovorom sa Anom Brnabić, predsednicom Vlade Republike Srbije.

Registracija učesnika počinje od 9. januara 2023. godine putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Kopaonik biznis organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum je posvećen poboljšanju učinka srpske privrede kroz analitičke doprinose i dijalog između glavnih relevantnih aktera.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

[SEE MARKETING 2023/24] IVAN VUKSANOVIĆ, Eurobank Direktna: „Dalje jačanje digitalnih kanala, promocija digitalnih usluga, ali i snažnija komunikacija sa klijentima ostaju prioriteti Eurobank Direktne“

Advertiser Serbia7. децембра 2023.

Eurobank Direktna opremila računarski kabinet srednje Ekonomske škole „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.