Brendovi

Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum od 5. do 8. marta

Brendovi

Glavna tema – Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan

 

Jubilarni, 30. Kopaonik biznis forum biće održan od 5. do 8. marta 2023. godine u Kongresnom centru hotela Grand Kopaonik na Kopaoniku. Centralna tema biće – Težnja za održivom ekonomijom u neizvesnim vremenima: Veliki izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan, a tokom četiri dana biće održane 33 panel diskusije, kao i plenarne sesije i posebni događaji.

Predstojeći Forum uključiće i gotovo 200 govornika iz akademske zajednice, uglavnom iz ekonomije, poslovnog menadžmenta i informaciono-komunikacionih tehnologija, politike, finansija i biznisa. Vodeće tematske studije međunarodnih finansijskih institucija biće ponovo predstavljene Forumu zajedno sa novim akademskim i političkim radovima vodećih istraživača i naučnika u aktuelnim oblastima.

Specijalni gost na forumu biće Gil Indermit, glavni ekonomista Svetske banke i viši potpredsednik za ekonomiju razvoja koji poseduje izuzetno iskustvo u radu sa Vladama na makroekonomskim neravnotežama, rastu, siromaštvu, institucijama, sukobima i klimatskim promenama.

Kopaonik biznis forum započeće tzv.nultim danom, 5.marta, u okviru kojeg će biti predstavljene makroekonomske analize nedavnih dešavanja u Srbiji i izgledi za region Zapadnog Balkana u 2022. Ovaj dan biće zaokružen panelom koji je tradicionalno namenjen Inicijativi Digitalna Srbija.

Prvog dana, 6. marta, Forum će biti svečano otvoren uvodnim izlaganjima guvernera Narodne banke Srbije i ministra finansija koji će se baviti glavnim kretanjima makroekonomske – monetarne i fiskalne politike u Srbiji, nakon čega je predviđeno obraćanje specijalnog gosta. Ovog dana pričaće se i o budućnosti EU i Zapadnog Balkana sa vodećim diplomatama i geopolitičarima, a pokretaće se teme poput finansija za cirkularnu ekonomiju, napredne digitalne saradnje, ekonomske agende za otvoreni Balkan, bezgotovinske ekonomije, spremnosti kompanija za generaciju „Z“, otpornost srpske privrede po viđenju investitora, kao i o automobilskoj i industriji osiguranja. Na kraju prvog dana predviđena je svečana akademija povodom 30 godina postojanja KBF-a, u okviru koje će biti održan koncert klasične muzike. Koncert će biti priređen u saradnji sa Opera & Theatre Madlenianum.

Drugi dan, 7.mart, rezervisan je za energetsku bezbednost, agendu povezivanja i digitalnu agendu koja je usmerena ka bezbednoj digitalnoj budućnosti kreditnih institucija i digitalizaciji javnih usluga, a biće održani i paneli na temu razvoja ljudskog kapitala, biotehnološke revolucije, žena u biznisu, poljoprivrede u globalizovanom svetu, obrazovanja kao osnovi za kompetenciju i e-mobilnosti. Pretposlednji dan Foruma biće prilika da učesnici steknu uvid i u trenutno stanje u bankarskom sektoru, efikasnosti poreske administracije, ulozi turizma u poboljšanju imidža zemlje i privlačenju stranih direktnih investicija i cirkularnoj ekonomiji kao inovaciji. Dan će biti završen razgovorom sa Filipom Zepterom.

Poslednji dan Foruma, 8. mart, počeće plenarnom sesijom predstavnika Svetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, a nastaviće se panelima o pitanjima socijalne kohezije, politikama i poslovnim praksama naklonjenim deci, i realnosti zdravstvene zaštite i pitanjima transformacije. Tradicionalno, Forum će biti završen specijalnim razgovorom sa Anom Brnabić, predsednicom Vlade Republike Srbije.

Registracija učesnika počinje od 9. januara 2023. godine putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Kopaonik biznis organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. Forum je posvećen poboljšanju učinka srpske privrede kroz analitičke doprinose i dijalog između glavnih relevantnih aktera.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Realizovana najveća investicija u regionu jugoistočne Evrope u industriji prodaje ulaznica

Advertiser Serbia24. јун 2024.

Razigrani Grm od recikliranog stakla u Botaničkoj bašti PMF-a u Zagrebu ističe cirkularnu ekonomiju tokom 12. dana društvene odgovornosti „Responsib’All Day“ Grupe Pernod Ricard

Advertiser Serbia21. јун 2024.

USAID i Impact Hub podržavaju ekonomsko osnaživanje žena i njihovu veću ulogu u privredi

Advertiser Serbia20. јун 2024.

Knox Journals: Kako vas Galaxy neprimetno čuva u svakom trenutku

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Nova Pepco letnja kolekcija: Moderna odeća za celu porodicu po izuzetno pristupačnim cenama je već stigla u prodavnice u Srbiji

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra upotpunjuje početak emitovanja i iskustvo gledanja Olimpijskih igara u Parizu 2024

Advertiser Serbia18. јун 2024.

IKEA lansira iskustvo virtuelnog dizajna za korisnike u Srbiji

Advertiser Serbia18. јун 2024.

Akademija održivosti: Besplatna edukacija za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Nespresso najavljuje nezaboravno mediteransko leto

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Adidas istražuje slučaj korupcije u Kini, procenjenu na stotine miliona evra

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Rusija: Unilever „rusifikuje“ imena brendova

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Johnson & Johnson će platiti 700 miliona dolara zbog obmane potrošača

Advertiser Serbia14. јун 2024.

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.