Brendovi

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Timovi iz gimnazija u Novom Sadu i Senti među najboljima u regionu

 

Takmičenje talentovanih srednjoškolaca u izradi aplikacija za mobilne uređaje – Regionalni app izazov, održano je po šesti put, a u njemu su učestvovali učenici iz BiH, Srbije i Crne Gore. Organizatori takmičenja su članice Telekom Srbija grupe – Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, a ove godine domaćin regionalnog takmičenja bio je m:tel BiH.

Po pet timova iz navedenih zemalja, predstavili su svoje aplikacije, najbolje na nacionalnom nivou, na video konferenciji, budući da je i ove godine takmičenje održano u onlajn formatu. Stručni žiri je kao najbolje proglasio aplikaciju „Dođi na red“, tima iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, „Digitalni farmer“, tima Tehničke škole iz Gradiške i aplikaciju „Trebovanje“, tima Elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja, a specijalna nagrada „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“, ovog puta pripala je timu iz senćanske gimnazije „Boljai“, za aplikaciju „Tower Defense Game“.

Putem video poruke, učesnike regionalnog takmičenja pozdravio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, ističući da Telekom Srbija grupa nastoji da pruži šansu mladima, da ih ohrabri da razvijaju svoje ideje i sklonosti, kako bi i sami jednog dana postali pokretači pozitivnih promjena u svom okruženju. „Uporedo sa napretkom koji ostvarujemo razvojem savremenih usluga, prilagođenih potrebama korisnika i širenjem na nova tržišta, nastavljamo da pružamo podršku zajednici u kojoj poslujemo i, svesni značaja, posebno ulažemo u obrazovanje i razvoj generacija mladih. U vama vidimo pokretače razvoja društva, jer kroz aplikacije koje razvijate, donosite nove ideje koje obogaćuju svakodnevicu i olakšavaju snalaženje u savremenom svetu brzih komunikacija“, rekao je Vladimir Lučić.

U ime kompanije domaćina, generalna direktorka m:tel BiH Jelena Trivan obratila se učesnicima, izrazivši zadovoljstvo zbog velikog interesovanja učenika za konkurs. „Ove godine po četvrti put u najužem izboru imamo istog učenika koji svake godine razvija svoja znanja zahvaljujući baš ovom takmičenju. Pretpostavljam da će on, kao i mnogi drugi učesnici, u ovoj sferi tehnologija sutra biti poznata i priznata imena. Drago nam je da vam Telekom Srbija grupa, odnosno m:tel pomaže da se razvijete kao novi mladi talenti i nadam se da ćemo vam pomoći da svoje aplikacije razvijete i na tržištu. Srećno!“, rekla je Jelena Trivan.

Iz Crne Gore, učesnicima ovog takmičenja poruku je poslala izvršna direktorka m:tel-a Crna Gora, Tatjana Mandić, ističući da je prednost ovog projekta u tome što tradicionalno povezuje ljude sa istom vizijom i pokazuje spremnost talentovanih srednjoškolaca da praktično primene znanja stečena u školi. „Bez obzira na plasman na današnjem takmičenju, imate razloga da se radujete, jer ste svojim radom izborili šansu da pokažete šta znate i koliki su vaši potencijali“, izjavila je Tatjana Mandić, naglasivši da će Telekom Srbija grupa, odnosno m:tel Crna Gora sa zadovoljstvom pratiti njihova dalja postignuća.

Aleksa Dejanović, Boško Vasilić i Marko Ristić, članovi pobedničkog tima iz Srbija, izjavili su da im je posebno drago što su učestvovali u Regionalnom app izazovu i osvojili glavnu nagradu u konkurenciji kvalitetnih i dobro dizajniranih aplikacija. „Nagrada nam daje dodatnu motivaciju za dalji rad i buduće projekte i smatramo da su ovakvi društveno odgovorni projekti odlična prilika za srednjoškolce, jer im daju  signal da se njihov rad i trud vrednuju“, istakli su članovi tima „Macrohard“ iz novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

Članovi tima „Tower Power“, Mark Bujdošo, Robert Nađ i Janoš Horvat, poručuju da su se ozbiljno pripremali za prezentaciju aplikacija i da im mnogo znači što su videli zanimljiva rešenja drugih učesnika. „Mnogo smo naučili iz prezentacija drugih timova, a posebno su nam vazne sugestije i konstruktivne kritike koje smo dobili od žirija. Veoma nam je drago što smo bili deo Regionalnog app izazova“, izjavili su članovi tima gimnazije „Boljai“ iz Sente.

Pobednicima šestog Regionalnog app izazova biće dodeljene nagrade u vidu vredne informatičke opreme, dok će članovi tima čiju je aplikaciju žiri ocijenio kao najinovativniju, dobiti prestižne mobilne telefone.

Kompanije u okviru Telekom Srbija grupe, svoje društveno odgovorno poslovanje i dalje će temeljiti na praksi organizovanja ovakvih i sličnih konkursa, u smislu podsticaja mladim ljudima da neguju prave vrednosti i svoje vreme ulažu u sticanje novih znanja.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Advertiser Serbia14. мај 2024.

ĐORĐE JOVANOVIĆ, Xiaomi: „Ova kampanja je nastavak game changing serijala kampanja po kojima je Xiaomi postao poznat“

Advertiser Serbia10. мај 2024.

Infinum je prva hrvatska developerska agencija sa sertifikatom Poslodavac Partner

Advertiser Serbia10. мај 2024.