Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Future Tense“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovog puta čast je pripala agenciji Komunikacijski laboratorij i projektu „Future Tense, konferencija o budućnosti poslovanja”… Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Poslovna konferencija Future Tense u organizaciji PR agencije Komunikacijski laboratorij održana je drugi put 8. i 9. juna 2022. godine u zagrebačkoj Laubi – Kući za ljude i umjetnost. Future Tense je B2B konferencija na kojoj je šest svetski cenjenih futurologa predstavilo trendove i svoje viđenje budućnosti poslovanja.

Mike Bechtel, Anne Lise Kjaer, Daniel Susskind, Mike Walsh, Ian Yeoman i Daria Krivonos govorili su o budućnosti tehnologije, upravljanja, rada i obrazovanja, leadershipa i nezavisnog mišljenja, turizma i održivoj budućnosti.

Svi su vrhunski i globalno relevantni stručnjaci u svojoj oblasti. Ian Yeoman jedini je svetski futurolog koji se specijalizovao za turizam i putovanja, što je hrvatskoj javnosti bilo izuzetno zanimljivo s obzirom na značajan udeo koji turizam ima u BDP-u. Posebno je značajna i Daria Krivonos, koja je specijalizovana za pitanja održivosti, a izvršna je direktorica Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena. Neizostavna tema su i trendovi u tehnologiji, o čemu je pričao Mike Bechtel, vrhunski stručnjak u svom polju i glavni futurolog Deloittea. Anne Lise Kjaer vodi agenciju za predviđanje trendova već više od 30 godina, Daniel Susskind vrhunski je ekonomista i nekadašnji savetnik britanskih Vlada, a Mike Walsh je harizmatični govornik s bogatim iskustvom savetovanja brojnih Fortune 500 kompanija.


Sve su teme na konferenciji međusobno povezane. Na primer, trendovi u tehnologiji utiču na sistem obrazovanja i rada. Akcije koje preduzimamo u sferi održivosti odraziće se na turizam. Sve to će imai uticaja na ponašanje vođa, funkcioniranje javne administracije i način na koji upravljamo resursima.


Nakon predavanja svakog futurologa održavane su panel diskusije na kojima su lideri vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija te partneri konferencije raspravljali o lokalnoj perspektivi svake pojedine teme. Na pozornici su im se pridružili predstavnici javne i akademske sfere, kao i neprofitnog sektora te evropski stručnjaci. Svako je od njih dao svoju perspektivu na probleme s kojima se suočavamo te dao moguća rešenja koja bi nas mogla odvesti korak dalje u razvoju društva i privrede.

Posebno predavanje održao je akademik Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, suosnivač CRTA-e, Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije. Njemu se na pozornici pridružio robot Boston Dynamicsa, koji je bio prava zvezda cele konferencije pa se i prošetao kroz publiku.


Na jednom mestu Komunikacijski laboratorij je okupio donosioce odluka na svim nivoima, od poslovnog do javnog sektora, što je ujedno i cilj konferencije. Future Tense želi da postane centralna platforma za razmenu znanja, istraživanja i ekspertiza koje se tiču budućnosti poslovanja i društva na svim nivoima.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Ciljna grupa konferencije su CEO-vi i članovi uprava nacionalnih i regionalnih kompanija, celokupna poslovna zajednica, akademska zajednica, predstavnici javne uprave i neprofitnog sektora, start-upovi, stručnjaci za PR, HR i komunikaciju.

Konferenciju je u dva dana posetilo više od 700 ljudi, a održala se pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ambasade Republike Finske te Ambasade Kraljevine Danske u Hrvatskoj. Konferencija je održana na engleskom jeziku i u potpunosti je paperless.

Direktna komunikacija je započela pola godine pre održavanja konferencije. Cilj je bio upoznati javnost sa futurolozima i njihovim radom, ali i pozicionirati partnere konferencije. Osim saopštenja za medije, brojni su mediji u Hrvatskoj i regiji objavljivali intervjue s futurolozima, a medijski partneri intervjue s partnerima konferencije te organizatorima. Agencija je koristila društvene mreže konferencije, Facebook i LinkedIn, na kojima je objavljivala relevantan sadržaj, kao i zvanični newsletter konferencije koji je pratio medijske aktivnosti. Rezultat su bile 253 medijske objave, od štampe, weba, radija i televizije, a više od 60 posto medijskih objava spominjalo je partnere konferencije. Na licu mesta, konferenciju je pratilo 34 novinara.

Komunikacijski laboratorij za organizaciju konferencije osvojio je dve međunarodne nagrade za Future Tense 2022.; Conventu (treće mesto u kategoriji Best Crossover event) i Baltic Best (Bronza u kategoriji Best Event 2022).

Medijske objave: futuretense.eu/media

Aftermovie:

PROJEKTNI TIM.

Manuela Šola, Managing Director, voditeljica projekta
Renata Krajačić, Account Manager
Mario Vukičević, Event Manager
Aleksandar Obrenović, Designer
Kristina Gotovac i Ines Madunić, PR Seniori
Anamarija Filipović, PR Assistant

 
Priredila: Snežana Milić
Izvor: Komunikacijski laboratorij

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[POGLED SA VRHA 2023/24] NATAŠA FILIPOVIĆ & MARKO PEŠIĆ, Ovation: „Mi smo saveznici tehnologije, ali bez talenata – ništa”

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] MARIN OSTOJIĆ, ZOO agencija: „Nakon početne halabuke, otkrili smo da AI i nije toliko moćan koliko se priča“

Advertiser Serbia6. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] DANIJEL KOLETIĆ, Apriori World: „Zadovoljan sam jer mi ne tražimo posao, posao dođe do Apriori Worlda“

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

[POGLED SA VRHA 2023/24] BORISLAV MILJANOVIĆ, Represent System: „Sopstvenim razvojem i usavršavanjem uspećemo da nastavimo sa rastom“

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] NEBOJŠA KRIVOKUĆA, Communis: Čeka nas, dakle, vreme „usaglašavanja energija“ veštačke inteligencijе i ljudi

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

MOJCA MADEA MAJHEN, Paideia Events: „Organizovanje ovogodišnjeg SEMPL-a bilo je sjajno iskustvo“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „Vrijeme je da započnemo razgovor o tome kako će izgledati naši poslovi u budućnosti“

Advertiser Serbia19. новембра 2023.

VANJA MITROVIĆ i BOOGIE o kampanji „Kontroliši se malo“

Advertiser Serbia14. новембра 2023.

Ovation i Superbrke iza provokativne kampanje na temu raka testisa

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Sloboda leži u mogućnosti da napravimo grešku, a na liderima budućnosti je da tu kulturu prihvate i šire

Advertiser Serbia9. новембра 2023.

Lakoća života uz plaćanje mobilnim novčanikom

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

V+O Communication proslavio jubilej – 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Advertiser Serbia7. новембра 2023.

Sondinoj misiji razvoja kreativnosti pridružuje se nova članica, senior copywriterica Sara Šalov!

Advertiser Serbia3. новембра 2023.

TIHANA TAIS, Direct Media Bosna i Hercegovina: „Cilj Direct Media United Solutions je da svaka od naših kancelarija u regionu bude lider na svom tržištu“

Advertiser Serbia30. октобра 2023.

DANKA TRBOJEVIĆ i ZDRAVKO KEVREŠAN, DRV: „Postajući izazivačka agencija, DRV je usmerila svoj fokus na stvaranje ideja koje su hrabrije, inovativnije i koje provociraju promene“

Advertiser Serbia23. октобра 2023.