Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Future Tense“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovog puta čast je pripala agenciji Komunikacijski laboratorij i projektu „Future Tense, konferencija o budućnosti poslovanja”… Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Poslovna konferencija Future Tense u organizaciji PR agencije Komunikacijski laboratorij održana je drugi put 8. i 9. juna 2022. godine u zagrebačkoj Laubi – Kući za ljude i umjetnost. Future Tense je B2B konferencija na kojoj je šest svetski cenjenih futurologa predstavilo trendove i svoje viđenje budućnosti poslovanja.

Mike Bechtel, Anne Lise Kjaer, Daniel Susskind, Mike Walsh, Ian Yeoman i Daria Krivonos govorili su o budućnosti tehnologije, upravljanja, rada i obrazovanja, leadershipa i nezavisnog mišljenja, turizma i održivoj budućnosti.

Svi su vrhunski i globalno relevantni stručnjaci u svojoj oblasti. Ian Yeoman jedini je svetski futurolog koji se specijalizovao za turizam i putovanja, što je hrvatskoj javnosti bilo izuzetno zanimljivo s obzirom na značajan udeo koji turizam ima u BDP-u. Posebno je značajna i Daria Krivonos, koja je specijalizovana za pitanja održivosti, a izvršna je direktorica Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena. Neizostavna tema su i trendovi u tehnologiji, o čemu je pričao Mike Bechtel, vrhunski stručnjak u svom polju i glavni futurolog Deloittea. Anne Lise Kjaer vodi agenciju za predviđanje trendova već više od 30 godina, Daniel Susskind vrhunski je ekonomista i nekadašnji savetnik britanskih Vlada, a Mike Walsh je harizmatični govornik s bogatim iskustvom savetovanja brojnih Fortune 500 kompanija.


Sve su teme na konferenciji međusobno povezane. Na primer, trendovi u tehnologiji utiču na sistem obrazovanja i rada. Akcije koje preduzimamo u sferi održivosti odraziće se na turizam. Sve to će imai uticaja na ponašanje vođa, funkcioniranje javne administracije i način na koji upravljamo resursima.


Nakon predavanja svakog futurologa održavane su panel diskusije na kojima su lideri vodećih hrvatskih i regionalnih kompanija te partneri konferencije raspravljali o lokalnoj perspektivi svake pojedine teme. Na pozornici su im se pridružili predstavnici javne i akademske sfere, kao i neprofitnog sektora te evropski stručnjaci. Svako je od njih dao svoju perspektivu na probleme s kojima se suočavamo te dao moguća rešenja koja bi nas mogla odvesti korak dalje u razvoju društva i privrede.

Posebno predavanje održao je akademik Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, suosnivač CRTA-e, Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije. Njemu se na pozornici pridružio robot Boston Dynamicsa, koji je bio prava zvezda cele konferencije pa se i prošetao kroz publiku.


Na jednom mestu Komunikacijski laboratorij je okupio donosioce odluka na svim nivoima, od poslovnog do javnog sektora, što je ujedno i cilj konferencije. Future Tense želi da postane centralna platforma za razmenu znanja, istraživanja i ekspertiza koje se tiču budućnosti poslovanja i društva na svim nivoima.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Ciljna grupa konferencije su CEO-vi i članovi uprava nacionalnih i regionalnih kompanija, celokupna poslovna zajednica, akademska zajednica, predstavnici javne uprave i neprofitnog sektora, start-upovi, stručnjaci za PR, HR i komunikaciju.

Konferenciju je u dva dana posetilo više od 700 ljudi, a održala se pod pokroviteljstvom Predsednika Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ambasade Republike Finske te Ambasade Kraljevine Danske u Hrvatskoj. Konferencija je održana na engleskom jeziku i u potpunosti je paperless.

Direktna komunikacija je započela pola godine pre održavanja konferencije. Cilj je bio upoznati javnost sa futurolozima i njihovim radom, ali i pozicionirati partnere konferencije. Osim saopštenja za medije, brojni su mediji u Hrvatskoj i regiji objavljivali intervjue s futurolozima, a medijski partneri intervjue s partnerima konferencije te organizatorima. Agencija je koristila društvene mreže konferencije, Facebook i LinkedIn, na kojima je objavljivala relevantan sadržaj, kao i zvanični newsletter konferencije koji je pratio medijske aktivnosti. Rezultat su bile 253 medijske objave, od štampe, weba, radija i televizije, a više od 60 posto medijskih objava spominjalo je partnere konferencije. Na licu mesta, konferenciju je pratilo 34 novinara.

Komunikacijski laboratorij za organizaciju konferencije osvojio je dve međunarodne nagrade za Future Tense 2022.; Conventu (treće mesto u kategoriji Best Crossover event) i Baltic Best (Bronza u kategoriji Best Event 2022).

Medijske objave: futuretense.eu/media

Aftermovie:

PROJEKTNI TIM.

Manuela Šola, Managing Director, voditeljica projekta
Renata Krajačić, Account Manager
Mario Vukičević, Event Manager
Aleksandar Obrenović, Designer
Kristina Gotovac i Ines Madunić, PR Seniori
Anamarija Filipović, PR Assistant

 
Priredila: Snežana Milić
Izvor: Komunikacijski laboratorij

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.