BTL

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] HURA: „DK Home presented by A1 Hrvatska“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala HURA i projektu „DK Home presented by A1 Hrvatska“… Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Nakon neizvesne prve pandemijske zime, prošlogodišnje leto je bilo u znaku iščekivanja. Budući da se Dani komunikacija, festival s rovinjskom adresom koji slavi tržišne komunikacije i kreativnu industriju, nisu u tom trenutku održali drugu godinu zaredom, organizacijski tim Dana komunikacija znao je da je vreme da se industrija probudi iz zimskoga sna i izađe iz kolotečine home office-a – te je tako nastao DK Home presented by A1 Hrvatska!

Cilj je bio delić rovinjske čarolije Dana komunikacija preseliti na zagrebačku adresu te okupiti komunikatore, marketingaše, PR-ovce, kreativce, dizajnere, digitalce i sve poslenike komunikacijske industrije kako bi dobili priliku da poslušaju dinamične panele s kreatorima trendova, vodećim lokalnim biznismenima, kreativcima i komunikatorima.


DK Home presented by A1 Hrvatska tokom dva dana u after-work terminu smestio se na Tuškanac, zadivljujući zeleni ambijent u samom centru Zagreba, je spojio sve što nacionalno tržište nudi: najbolje stručnjake, najbolje projekte i najbolja znanja.

Nakon više od godine dana izolacije – i fizičke i psihičke – bilo je ključno izaći na sunce, udahnuti svež vazduh i razmeniti naučena znanja i stečene stavove s kolegama iz struke. DK Home je 14. i 15. juna 2021. uspešno otvorio letnju sezonu, omogućio dugo priželjkivano druženje te dao vetar u leđa komunikacijskoj zajednici! Večeri su obeležile dugo iščekivane dodele domaćih strukovnih nagrada: Effie, MIXX, IdejaX i Young Lions Croatia, što je bila izvrsna prilika za pregled najboljih radova te prigodno proslavljanje pobeda nakon izazovne godine.


Svega dve nedelje nakon najave festivala i otvaranja rezervacija u aprilu kapaciteti su, uz veliko interesovanje komunikacijske zajednice, popunjeni, što je obećavalo izvrsnu atmosferu – a obećanje je, uz stotine učesnika, 20 panelista i moderatora, voditeljku edukativnoga programa Antoniju Mandić te voditeljku dodela nagrada Idu Prester, itekako ispunjeno.

Dnevni program je obeležila rekordna posećenost, a potom bi se učesnici zaputili u amfiteatar Tuškanca kako bi u svečanom tonu pod zvezdama iščekivali hoće li se upravo oni sa svojim kolegama popeti na pozornicu, pod svetla reflektora. Razloga za slavlje itekako je bilo: više od 70 članova žirija takmičenja Effie, MIXX, IdejaX i Young Lions odabralo je najbolje radove te je dodeljeno gotovo 80 statua!
Red izvrsne zabave uz zalazak sunca i letnje ritmove, red susreta s dragim kolegama i red uzbuđenja na dodelama nagrada potvrdili su da kreativnost, originalnost i dobra atmosfera itekako idu ruku pod ruku te da Dani komunikacija i kod kuće u uspešnoj spin-off epizodi itekako mogu zaintrigirati publiku i zagrijati atmosferu do uzavrelosti.


A1 Hrvatska bio je generalni partner vrhunskog ugođaja DK Home-a, uz koji su događanje podržali i partneri Franck, Zagrebačka banka, Konzum, Volkswagen ID.4, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, Europski parlament u Hrvatskoj, WAI Moment, Studio Moderna, Podravka, King, KONČAR, PIK Vrbovec, Shutterstock, Naked Grouse, Cerovski Print Boutique, Go2Digital, Presscut i drugi.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Događanje je popratio niz vodećih nacionalnih news i strukovnih medija s više od 100 medijskih objava.

PROJEKTNI TIM.

Organizacijski odbor Dana komunikacija:
Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e i Dana komunikacija
Anđela Buljan Šiber, predsednica Uprave HURA-e
Davor Bruketa
Damir Ciglar
Nikola Žinić

HURA tim:
Helena Fuker, rukovodilac projekata
Maja Baumschabel, rukovodilac projekata
Barbara Tolić, rukovodilac komunikacija
Marin Vlainić, koordinator projekata
Tena Klarić, asistentkinja na projektima
Ivan Krznarević, rukovodilac akreditacijske kancelarije

Produkcijski tim: Pepermint i PaliGasi
Vizualni identitet: Jelena Babić i Sven Sorić

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: HURA
Foto: PIXSELL

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u BTL

Tradicionalni 11. dečiji likovni konkurs Forma Ideale

Advertiser Serbia5. септембра 2022.

Konferencija Future Tense nagrađena na Conventa Best Event-u

Advertiser Serbia2. септембра 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Predstavljanje inovativnog robotskog sistema za ekstremne uslove – Komodo“ za DOK-ING

Advertiser Serbia11. јула 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS SARAJEVO: „Ich BiH“ za Goethe-Institut BiH

Advertiser Serbia29. јуна 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] OVATION BBDO: „Booster hahaha.rs“ za NECTAR

Advertiser Serbia11. маја 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] APRIORI WORLD: Nagrada „Nova ploča“ za Hrvatsku diskografsku udrugu

Advertiser Serbia28. априла 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] ALERT: „Journal Summer Party 2021“ za Journal.hr

Advertiser Serbia13. априла 2022.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] REPRESENT COMMUNICATIONS: „Izazov zvani Serbia Open 2021″ za Belgrade Open 2021

Advertiser Serbia18. фебруара 2022.

[POGLED SA VRHA 2021/22] DRAŠKO ROGANOVIĆ, MPG: „Dokazali smo da je i u ovim okolnostima moguće napraviti značajne pomake“

Advertiser Serbia2. децембра 2021.

U okviru kampanje „Sviraj kraj!“ Beograđanke i Beograđani od korupcije simbolično sačuvali preko 30 miliona RSD

Advertiser Serbia9. јула 2021.

Plazma letnje osveženje

Advertiser Serbia6. јула 2021.

Automobil Škoda Kamiq uručen pobednici velike nagradne igre “Tvoje Nectar nagradno proleće”

Advertiser Serbia27. маја 2021.

Milka slavi rođendan, ali ti zamišljaš želju!

Advertiser Serbia10. маја 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. априла 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. априла 2021.