Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „Volim zdravlje!“ za HRVATSKU UDRUGU ZA BORBU PROTIV HIV-a I VIRUSNOG HEPATITISA

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Dialog Komunikacije i projektu „Volim zdravlje!“ za Hrvatsku udrugu za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) …Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) povodom obeležavanja Svetskog dana Aidsa i ukazivanja na važnost seksualnog zdravlja pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom VOLIM ZDRAVLJE.

Ciljevi kampanje bili su: izgradnja svesti o platformi Volim Zdravlje, edukacija o važnosti seksualnog zdravlja i njegov značaj za opšte zdravlje i dobrobit pojedinca, i povećanje broja pratilaca društvenih mreža Volim Zdravlje. Primarna ciljna grupa kojoj je agencija Dialog Komunikacije ovom kampanjom trebala da se obrati su predstavnici generacije Z (18-24 godine), dok su sekundarna grupa millenialsi (25-35 godina). Agencija je strategiju bazirali na korišćenju komunikacijskih alata i kanala koji su prijemčivi za datu ciljnu grupu.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Kampanja je prvenstveno bila usmerena ka digitalnim kanalima, ali kako bi ostvarili što veći doseg Dialog Komunikacije su koristile i tradicionalne medije koji su obuhvatili korišćenje PR alata, dok se na nacionalnoj televiziji vrteo i promotivni spot. Agencija je kampanju simbolično započela uoči Svetskog Dana Aidsa (1.12.) slanjem kreativnog PR paketa koji se sastojao od brendirane VOLIM ZDRAVLJE maske za lice i majice, kondoma marke LELO HAX, brošure i personalizovanog pisma influenserima na društvenim mrežama čiji pratioci odgovaraju profilima ciljnih grupa. Influenseri su rado podržali kampanju te su na svojim društvenim mrežama pozivali mlade na svesnost važnosti i očuvanja seksualnog zdravlja i upućivali ih na internet stranicu i društvene mreže Volim Zdravlje. Usledilo je plasiranje 5 video intervjua koje je vodila ambasadorka kampanje Ida Prester koji su bili promovisani putem YouTube, FB i IG kanala s linkovima na www.volimzdravlje.hr. Gosti među kojima su bili Slavko Sobin, Jelena Veljača, Paula Sikirić i Marko Vuletić kao i psiholog Udruge HUHIV Davor Dubravić i prim. Tatjana Nemeth Blažić , dr. med., specijalista epidemiologije, HZJZ, govorili su o polno prenosivim infekcijama, zaštiti, ljubavi i ostalim intimnim temama što su gledaoci jako dobro prihvatili. Dodatno, filmovi su bili objavljivani i na portalu Mixer.hr uz popratni tekst o temi koja je bila obrađena, te su ih i sami gosti kao i Ida promovisali na svojim kanalima. Kako bi dodatno podstakli pratioce, na IG stranicu Volim Zdravlje agencija je organizovala i 3 kreativna konkursa u kojima su i pratioci mogli da osvoje kreativne pakete koje su dobili i influenseri.

FB stranica Volim Zdravlje ostvarila je ukupni doseg od 21.837 ljudi tokom kampanje, IG stranica 59.837, dok je totalni broj pregleda video filma (od kojih su 2 bila sponzorisana) na YouTube kanalu 208.721. Najveći rast pratilaca ostvario je IG profil koji je zabeležio rast od gotovo 100% te YouTube kanal na kojem se broj pretplatnika povećao 10 puta.

Uz Idu Prester kao ambasadorku, u kampanju se uključilo još 17 influensera objavivši 88 gratis Instagram storyja s potencijalnim dosegom od 513.070.
Na tradicionalnim kanalima zabeleženo je 35 objava među kojima su i gostovanja na Novoj TV, HTV-u te radio prilog na Yammat FM-u.
Ostvareno je gotovo 180.000 poseta web stranicama Udruženja kao i mobilnim aplikacijama s brojnim interaktivnim uslugama informisanja, savetovanja, procene rizika, učenja i podrške.
I za kraj, najvrjedniji podatak, tokom trajanja kampanje za pomoć se obratilo 225 osoba dok je savetovanju i testiranju pristupilo 260 osoba.PROJEKTNI TIM.

Marija Margareta Klika, Senior Consultant
Ana Despot, Consultant

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Dialog Komunikacije

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Godišnji izveštaj AADF-a 2021 – Misija oblikovanja budućnosti“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Gerd Leonhard na Future Tense: „Održivost nije utopija, nego poslovna strategija čovečanstva“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.