Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] AGENCIJA 101: „Ana Roš i Tuš“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Agencija 101 i projektu „Ana Roš i Tuš“ za Tuš…Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. Cilj projekta je bio plasirati na tržište nov premijum robni brend koji će u najkraćem vremenu doći na top-of-mind poziciju i koji će postići dovoljan prodajni uspeh da iz njega može da se crpi energija za produženje i širenje asortimana proizvoda.

U projektu Ana Roš i Tuš ova je odgovornost još više došla do izražaja. Kada je prvi talas epidemije zaustavio javni život, prehrambeni lanac se prekinuo. Restorani su zatvorili svoja vrata, a pratili su ih vrtići i škole. Seljaci su naišli na ozbiljne probleme prilikom prodaje svojih sirovina, a mlekare su razmišljale o tome da mleko jednostavno prosipaju. Svi su zapravo bili pogođeni. Hiša Franko nije bila nikakav izuzetak. Slovenački trgovinski lanac Tuš je sa zadovoljstvom pristupio povezivanju svih učesnika. Zašto? Zato što je svestan da su potrebni slovenački seljaci, slovenački uzgajivači i prerađivači i da bez njih kupci ne mogu da budu snabdeveni lokalnim proizvodima. U to se lepo uklopila i saradnja sa Anom Roš. Kupcima sada mogu da se predstave proizvodi stvoreni nadahnućem i iskustvom jednog od najboljih svetskih majstora kulinarstva Ane Roš. Njene dve Mišlenove zvezdice povezale su sastojke slovenačkih prerađivača hrane i dugogodišnje iskustvo odabranih slovenačkih proizvođača koji su bili spremni da slede viziju ponude drugačije hrane primerene svakodnevnoj kupovini.

U vreme plasiranja na tržište linije proizvoda Ana Roš i Tuš svetom je zavladala epidemija Covid-19. Posledica epidemije bila je zatvaranje restorana – između ostalih i Hiše Franko, koja svoju ponudu zasniva na otkupu kvalitetnih i svežih sastojaka od lokalnih proizvođača, seljaka i nakupaca. Ta saradnja je preko noći prekinuta. Tuš sa svojim sloganom Doma v Sloveniji (Kod kuće u Sloveniji) jasno ukazuje na to gde leži njegovo srce. Brzo je prepoznao trenutnu situaciju i u saradnji sa Anom Roš stvorio je proizvode Ana Roš i Tuš. Linija proizvoda je preko noći postala prodajni hit, a saradnja je u proizvodne procese uključila lokalne prerađivače i seljake, koji bi inače zbog epidemije (zatvaranje Hiše Franko i drugih restorana) ostali bez prihoda.

Ana Roš je sa Hišom Franko u ovom periodu, kao prva Slovenka, primila jednu od najviših kulinarskih priznanja – dve Mišlenove zvezdice. Tako se kao na dlanu ukazala ideja za kreativnu strategiju. U logotipu kompanije Tuš već blista jedna zvezda. A ko drugi nego Ana Roš logotipu kompanije Tuš može da doda još jednu zvezdicu i time postavi temelje za nastanak novog premijum robnog brenda Ana Roš i Tuš?

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Zajedno sa trgovinskim lancem Tuš, u Agenciji 101 su se pobrinuli za naziv brenda, dizajn i razvoj ambalaže, krovnu komunikaciju putem TV oglasa i spoljno reklamiranje. Sve to je pratila prodorna PR strategija, a tačka na „i” bila je oprema prodajnih mesta koja je pričom dotakla srce kupaca do te mere da su odmah ispraznili police sa proizvodima Ane Roš i Tuša na samom plasiranju linije.

Do danas se asortiman proširio toliko da Tuševi kupci biraju između 21 različitog proizvoda visokog kulinarskog nivoa koje odlikuju sveži i kvalitetni lokalni sastojci. Trenutno se razvijaju novi proizvodi koji će uskoro zauzeti svoja mesta na policama Tuš prodavnica.

Celokupnu komunikaciju priče najlepše rezimira „vojs-over” Ane Roš iz TV oglasa: Plodovi domaće zemlje su moja prva zvezdica. Drugu zvezdicu dodajem ja.

Mediji koji su korišćeni: Oglašavanje na televiziji, spoljno oglašavanje, aktivacije na društvenim mrežama, digitalno oglašavanje, štampani mediji, komunikacija na prodajnim mestima, odnosi sa javnošću.

PROJEKTNI TIM.
Predstavnici naručioca: Danijela Lakičevič, Matija Vedenik, Bojana Komplet i Maja Ramšak
Direktorka projekta u agenciji: Anja Šeme Todorović
Menadžeri projekta u agenciji: Tjaša Kožar i Tina Slivnik
Kreativni direktor: Jure Korenč
Tekstopisac: Veronika Povž
Umetnički direktori: Primož Kos i Ivan Momirov
Dizajner: Aleš Vrbančič
Režiser: Jure Matjažič
Produkcijska kuća: PERFO Production
Komunikacija na društvenim mrežama: Hana Godina (Agencija 101) i Valerija Jakopič (Tuš)
Medijska agencija: Media Publikum
Odnosi sa javnošću: Blaž Jarc, Anja Marjetič

Fotografija: Suzan Gabrijan i Rok Deželak
Snimanje i fotografija: Neja Kalan

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Agencija 101

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Vice želi da poduči Google romskom jeziku u cilju borbe protiv nepismenosti

Advertiser Serbia7. maja 2021.

„NESALOMIVI“, kampanja za očuvanje mentalnog zdravlja

Advertiser Serbia7. maja 2021.

McCann Beograd među Top 25 najuspešnijih svetskih agencija posvećenih ciljevima od šireg društvenog značaja

Advertiser Serbia6. maja 2021.

neXt i McCann Beograd predstavljaju prvu IGTV seriju

Advertiser Serbia5. maja 2021.

Raiffeisen banka i McCann Zagreb pričaju “Priče iz stvarnog života”

Advertiser Serbia29. aprila 2021.

Adresa je ažurirana, ekipa je katapultirana: McCann Sarajevo u novim prostorijama

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN SARAJEVO: „He Was Punk Before Punk was Punk – Tito Punker“ za REST IN REVOLUTION

Advertiser Serbia26. aprila 2021.

Pogledajte ko su dobitnici 14. Grand PRix-a

Advertiser Serbia23. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „68 kg“ za SPAR

Advertiser Serbia21. aprila 2021.

Kontrolni zadatak za sve osim za decu

Advertiser Serbia20. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SAATCHI & SAATCHI SKOPJE: „Xmas 2020″ za MAKEDONSKI TELEKOM i CRNOGORSKI TELEKOM

Advertiser Serbia18. aprila 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Direct NEURO nam pruža priliku da razumemo potrošača na jedan sasvim novi i mnogo precizniji način“

Advertiser Serbia15. aprila 2021.

Zlatiborac klopa sa zvezdama

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Karantinski turist“ za MÖMAX

Advertiser Serbia14. aprila 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Highlife“ za LEDO i FRIKOM

Advertiser Serbia9. aprila 2021.