Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] AGENCIJA 101: „Winning Service“ za PETROL

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Agencija 101 i projektu „Winning Service“ za Petrol…Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. BACKGROUND: Evropsko prvenstvo u odbojci je bio najveći sportski događaj u Sloveniji u 2019. godini, a kompanija Petrol glavni sponzor. Dva glavna strateška cilja kompanije su širok izbor proizvoda i povećanje vrednosti za kupce; Petrol želi da promeni percepciju kod korisnika usluga – sa benzinskih stanica i proizvoda za vozila, na integrisanog naprednog provajdera usluga i davaoca prvoklasnog korisničkog iskustva, koji takođe nudi usluge gasa i proizvoda za vozila.

IDEJA: Da bi Petrol predstavila kao pružaoca zdravih rešenja sa sjajnim korisničkim iskustvom, Agencija 101 je organski isprepletala najvažniji spektar Petrol-ovih usluga i zaštitnih znakova kako bi fanovi imali još bolje iskustvo Evropskog odbojkaškog prvenstva – od kupovine karata do doručka posle utakmice i svega između toga.

Agencija 101 je komunicirala složen niz usluga i iskustava sa glavnom porukom “Pobednički Servis” koja je organski povezala Petrol i slovenačku odbojkašku reprezentaciju. “Pobednički servis” karakterističan je za čitav asortiman benzinskih stanica i ujedno predstavlja najjaču tačku slovenačke odbojkaške reprezentacije, koju su dobro poznavali i navijači i takmičarske ekipe.

STRATEGIJA: Kako bi postigla 2 ključna strateška cilja kompanije, agencija je morala da prevaziđe dva izazova – prvo povećanje zainteresovanosti, jer je samo 13% Slovenaca znalo da se Evropsko prvenstvo u odbojci igra i u Sloveniji; Drugo, povećati svest o širokom spektru Petrolovih usluga i odličnom korisničkom iskustvu, jer samo iskustvo može da promeni percepciju i ponašanje korisnika.

Za Petrol, sponzorstvo Evropskog prvenstva u odbojci 2019 je bilo odlično za komunikaciju i poslovna prilika kroz koju se mogu organski integrisati i komunicirati usluge koje je Petrol postepeno razvijao i dodavao. To će značajno promeniti percepciju o Petrolu – od sveže hrane koju Petrol nudi pod svojim brendom Fresh; prodaje karata od strane Petrol-a pod svojim brendom Petrol Ticket; do usluga mobilnog novčanika koju pruža Petrol pod svojom robnom markom Petrol mBills.

Obezbeđivanjem ekskluzivnih prava za prodaju ulaznica i ugostiteljskih usluga tokom mečeva, Petrol se uverio da je taktika podizanja svesti i promene percepcije potrošača takođe postala taktika poslovnog doprinosa tokom sponzorstva.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. REALIZACIJA: Poput odbojkaške utakmice, sponzorska kampanja je podeljena u tri seta.

Prvi set
Glavni ciljevi su bili da se podigne svest i interesovanje za Evropsko prvenstvo u odbojci u Sloveniji i da se podigne svest o Petrolovom sponzorstvu izgradnjom snažne emotivne veze sa fanovima. Agenciija 101 je komunikaciju započela nekoliko meseci pre prvenstva, predstavljajući ključne igrače slovenačke odbojkaške reprezentacije na prodajnim mestima, na digitalnim kanalima, radiju, OOH i drugim materijalima.

Lansiran je sajt winning-service.si, gde su korisnici mogli da pronađu ključne informacije, detalje o nagradnim igrama, i imali su priliku da kupe navijačke rekvizite i karte za utakmice.

Drugi set
U drugom setu su se fokusirali na stvaranje sjajnog korisničkog iskustva u svim koracima. Slovenački odbojkaši su mesec dana pre prvenstva postali zvezde Petrol trgovina.

Na sajtu winning-servis.si je pokrenuta nagradna igra u kojoj su korisnici mogli da glasaju za svog favorita među 6 različitih označenih sendviča iz ponude Fresh, koje je odabrala i preporučila slovenačka reprezentacija. Benzinske stanice su s ponosom blistale u bojama Evropskog prvenstva u odbojci.

Treći set
U trećem setu agencija se, osim iskustva na prodajnim mestima na Petrolu, posebno fokusirala na navijačko iskustvo na utakmicama. Posetioci su na prodajnim mestima mogli da kupe „odbojkaške“ sendviče i opremu za navijanje, a prodavci su ih čekali u posebnim uniformama sa odbojkaškim porukama.

Iznenađenje je bilo pripremljeno i na smom mestu događaja u kutku za obožavatelje. Kako bi promovisali sistem plaćanja bez gotovine mBills i brend Fresh, tim agencije je pripremio posebnu VIP uslugu za fanove na tribinama, Service to bleachers. Razvili su jedinstveni sistem za naručivanje hrane i pića direktno od i do sedišta fanova, omogućavajući fanovima da se osveže bez propuštanja trenutka igre.

REZULTATI:
54.300+ prodatih ulaznica, prekoračujući cilj za više od 80%.
• 68.000+ poseta sajtu winning-service.si
• 20% veća prodaja Fresh sendviča tokom kampanje
• Među 5% najuspešnijih kampanja u periodu 2013-2018 prema indeksu CEM – Merenje efektivnosti komunikacije (Communication Effectiveness Measurement)
• 113% veći od prosečnog angažmana na Petrolovim društvenim mrežama.
• 394% povećanje plaćanja sa mBills.

PROJEKTNI TIM.
Kreativni Direktor: Matjaž Germ
Art Direktor: Primož Kos
Kopirajter: Jure Korenč
Menadžerka Projekta: Polona Polak
Client Service Direktorica: Anja Šeme Todorović
Client Tim: Peter Curk, Valentina Erčulj Džuban, Jure Pezdirc, Petra Oplotnik, Taja Špacapan, Sara Kobolt, Urša Primožič, Petra Podreberšek, Jure Kutoš, Katerina Atanasovska, Špela Zakotnik, Matic Moličnik, Andraž Jenko, Neža Berdajs, Ana Skalar, Petra Skubin, Polona Mučič, Boštjan Volk, Miha Umek
Stratezi: Anja Šeme Todorović, Uroš Svenšek (Digital Strateg)
Menadžerka društvenih mreža: Hana Godina
Dizajneri: Aleš Vrbančič, Neja Kalan, Mark Caserman, Edin Nasufović
Fotograf: Jaka Babnik
Produkcijska kuća: PERFO Production
Direktor: Miloš Srdić
Muzika: Let’s go together
Muzički Autori: Eva Pavli, Žan Serčič
Ostali Saradnici: Tjaša Kožar, Ivan Momirov, Žiga Goltes, Gregor Golob, Maša Antunićević

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Agencija 101

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Godišnji izveštaj AADF-a 2021 – Misija oblikovanja budućnosti“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

Gerd Leonhard na Future Tense: „Održivost nije utopija, nego poslovna strategija čovečanstva“

Advertiser Serbia30. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SEÑOR: „Otkrij Varteks“

Advertiser Serbia28. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „#ajmopratizube“ za Philips Sonicare

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB SLOVENIA: „Izberi EON. Izberi svojo zgodbo.“ za Telemach

Advertiser Serbia22. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ŽIŠKA: „Povratak u Neobuzdaniju“ za Munchmallow

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] AGENCIJA 101: „Glavni tokom noći“ za Burek Olimpija

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] ALERT: „MagMe x Farfetch private dinner“

Advertiser Serbia15. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Horizon Forbidden West“ za Sony Interactive Entertainment

Advertiser Serbia14. марта 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Ne sudi nas po boji“ za BIPA

Advertiser Serbia14. марта 2023.