Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] COMMUNIS DDB: „Poklonmanija“ za TEHNOMANIJU

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Communis DDB i projektu „Poklonmanija“ za kompaniju Tehnomanija…Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Saradnja Tehnomanije i agencije Communis počela je nimalo lakim brifom: kreirati novogodišnju kampanju koju lavina, odnosno mećava drugih novogodišnjih kampanja (sa većim medijskim budžetima) neće uspeti da zatrpa. Put ka rešenju komplikovala je činjenica da Tehnomanija, lider na tržištu Srbije u trgovini na malo električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo, nije percipirana kao mesto „na kojem se kupuju pokloni“, odnosno da u ponudi ima hiljade idealnih, zabavnih, tehnološki inovativnih i praktičnih poklona su više od uređaja „za domaćinstvo“.

Sa ciljem da lanac prodavnica, kao i internet sajt Tehnomanije budu visoko na listi mesta na kojima ćemo potražiti poklone – a u vreme opšte „poklonmanije“ – novogodišnjom magijom agencija je za potrebe ove kampanje najpre kreirala jednog neobičnog junaka i dali mu šašavo ime – Irvasilije. Ko je i šta je Irvasilije? Ovaj šašavi, raspevani irvas je skrenuo pažnju likom, ponašanjem, glasom i zaraznim ushićenjem koje ga je obuzimalo u vreme poklanjanja. Irvasilije je totalno euforičan kada su pripreme i pakovanje poklona u pitanju i jedva čeka da ono što je mesecima ređao i pakovao u Tehnomaniji konačno podeli sa celim svetom! Svesni da taj i takav karakter ne zaslužuje da oživi kao animacija, Irvasilije je osmišljen i kreiran kao prava lutka, što ga je činilo životnijim, zabavnijim i jedinstvenim novogodišnjim junakom koji je osvojio sve simpatije ekipe još na setu, u vreme snimanja njegovog prvog velikog spota kojim je dočarao duh, stil i značenje „Poklonmanije„, što je bilo i ime ove kampanje.

Raspevani irvas koji se, zanet novogodišnjim duhom „gubi“ u tom moru poklona ubrzo je postao i „glavna tema“ komunikacije na stranicama Tehnomanije na društvenim mrežama zahvaljujući namenski kreiranim klipovima. Irvasilije je dodatno raspirivao „poklonmaniju“ pozivajući kupce na prodajna mesta, predstavljajući ponudu i deleći poklone.

Naš cilj je bio da pozicioniramo Tehnomaniju kao mesto na kojem možete pronaći poklone za sve vama drage ljude – decu, roditelje, bake i deke, i tako dodatno utvrdimo Tehnomaniju na mestu lidera u Srbiji. Irvasilije nam je definitivno pomogao u tome.“ – izjavio je direktor marketinga Tehnomanije, Lovro Vučković.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Pored povećanja prodaje u odnosu na isti period prethodne godine i novogodišnje kampanje, tokom trajanja kampanje povećani su i broj poseta sajtu Tehnomanije za neočekivano visokih 31%, te je stranica sa novogodišnjom ponudom zabeležila čak 150.000 pregleda. Irvasilijeve video avanture su na društvenim mrežama (Facebook, YouTube, Instagram) pregledane više od 260.000 puta, dok je total reach za kampanju na društvenim mrežama bio veći od 1 100 000!
No, neki uspesi Irvasilija ne mogu biti opisani brojevima: s obzirom na bezbroj upita na temu toga gde se i kako Irvasilije može dobiti, pronaći ili kupiti, te veoma pozitivni komentari na njegov karakter i duh učinili su ga zvezdom koja će se vratiti, čim spakuje nove poklone i nova iznenađenja za posetioce Tehnomanije.

PROJEKTNI TIM.

Starteški planer Dušan Simić
Vođa projekta Ljiljana Balić
Kreativni direktori Nebojša Krivokuća, Vladimir Radivojević
Art Direktor Marko Blagojević
Copywriter Marko Dinić
Dizajner Dušan Lazarević
Producenti Dragan Stojković, Mladen Stojanović

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Communis DDB

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.