Agencije

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] COMMUNIS DDB: „Poklonmanija“ za TEHNOMANIJU

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Communis DDB i projektu „Poklonmanija“ za kompaniju Tehnomanija…Priredila Snežana Milić

 

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Saradnja Tehnomanije i agencije Communis počela je nimalo lakim brifom: kreirati novogodišnju kampanju koju lavina, odnosno mećava drugih novogodišnjih kampanja (sa većim medijskim budžetima) neće uspeti da zatrpa. Put ka rešenju komplikovala je činjenica da Tehnomanija, lider na tržištu Srbije u trgovini na malo električnim i elektronskim uređajima za domaćinstvo, nije percipirana kao mesto „na kojem se kupuju pokloni“, odnosno da u ponudi ima hiljade idealnih, zabavnih, tehnološki inovativnih i praktičnih poklona su više od uređaja „za domaćinstvo“.

Sa ciljem da lanac prodavnica, kao i internet sajt Tehnomanije budu visoko na listi mesta na kojima ćemo potražiti poklone – a u vreme opšte „poklonmanije“ – novogodišnjom magijom agencija je za potrebe ove kampanje najpre kreirala jednog neobičnog junaka i dali mu šašavo ime – Irvasilije. Ko je i šta je Irvasilije? Ovaj šašavi, raspevani irvas je skrenuo pažnju likom, ponašanjem, glasom i zaraznim ushićenjem koje ga je obuzimalo u vreme poklanjanja. Irvasilije je totalno euforičan kada su pripreme i pakovanje poklona u pitanju i jedva čeka da ono što je mesecima ređao i pakovao u Tehnomaniji konačno podeli sa celim svetom! Svesni da taj i takav karakter ne zaslužuje da oživi kao animacija, Irvasilije je osmišljen i kreiran kao prava lutka, što ga je činilo životnijim, zabavnijim i jedinstvenim novogodišnjim junakom koji je osvojio sve simpatije ekipe još na setu, u vreme snimanja njegovog prvog velikog spota kojim je dočarao duh, stil i značenje „Poklonmanije„, što je bilo i ime ove kampanje.

Raspevani irvas koji se, zanet novogodišnjim duhom „gubi“ u tom moru poklona ubrzo je postao i „glavna tema“ komunikacije na stranicama Tehnomanije na društvenim mrežama zahvaljujući namenski kreiranim klipovima. Irvasilije je dodatno raspirivao „poklonmaniju“ pozivajući kupce na prodajna mesta, predstavljajući ponudu i deleći poklone.

Naš cilj je bio da pozicioniramo Tehnomaniju kao mesto na kojem možete pronaći poklone za sve vama drage ljude – decu, roditelje, bake i deke, i tako dodatno utvrdimo Tehnomaniju na mestu lidera u Srbiji. Irvasilije nam je definitivno pomogao u tome.“ – izjavio je direktor marketinga Tehnomanije, Lovro Vučković.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Pored povećanja prodaje u odnosu na isti period prethodne godine i novogodišnje kampanje, tokom trajanja kampanje povećani su i broj poseta sajtu Tehnomanije za neočekivano visokih 31%, te je stranica sa novogodišnjom ponudom zabeležila čak 150.000 pregleda. Irvasilijeve video avanture su na društvenim mrežama (Facebook, YouTube, Instagram) pregledane više od 260.000 puta, dok je total reach za kampanju na društvenim mrežama bio veći od 1 100 000!
No, neki uspesi Irvasilija ne mogu biti opisani brojevima: s obzirom na bezbroj upita na temu toga gde se i kako Irvasilije može dobiti, pronaći ili kupiti, te veoma pozitivni komentari na njegov karakter i duh učinili su ga zvezdom koja će se vratiti, čim spakuje nove poklone i nova iznenađenja za posetioce Tehnomanije.

PROJEKTNI TIM.

Starteški planer Dušan Simić
Vođa projekta Ljiljana Balić
Kreativni direktori Nebojša Krivokuća, Vladimir Radivojević
Art Direktor Marko Blagojević
Copywriter Marko Dinić
Dizajner Dušan Lazarević
Producenti Dragan Stojković, Mladen Stojanović

 

Priredila: Snežana Milić
Izvor: Communis DDB

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.