Agencije

INTERVJU: Koordinatori modula ovogodišnje AcademIAA, II deo

Razgovarali smo sa Janom Savić Rastovac (Creative Director, McCann Beograd), Vladimirom Zarićem (Head of Digital, Publicis One) i Goranom Tintorom (Custom Research Director, GfK Belgrade), koordinatorima modula ovogodišnje IAA akademije (AcademIAA), koja će biti održana u periodu od septembra do decembra ove godine, o glavnim sadržajima akademije, njenim edukativnim ciljevima i drugim pitanjima

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator, odnosno sadržaj programa i teme koje će polaznici biti u prilici da prate ove godine?

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

Uputite poziv potenciljalnim polaznicima tj.preporučite ovogodišnju IAA akademiju

null

JANA SAVIĆ RASTOVAC, Creative Director McCann Beograd

…sadržaj predavanja i teme…ALL STARS modul, kako mu samo ime kaže, osmišljen je sa ciljem da polaznicima IAA akademije predstavi izuzetne pojedince i vrhunske profesionalce iz naše industrije.

Ovo su ljudi koje ne možemo sresti često, koji su u svojim oblastima postigli vanredne rezultate i čije je iskustvo izuzetno bogato.

Od vizionara, vlasnika kompanija, preko urednika svetskih portala, globalnih strateških planera, koordinatora kreativnog rada mreže svetske agencije, do kreativnih direktora koji su osnovali sopstveni biznis.

…edukativni ciljevi…Glavni edukativni ciljevi modula jesu prenošenje znanja i inspiracije, saveta i iskustava od izuzetnih pojedinaca.

…poziv potencijalnim polaznicima…Nije svaka škola ista. Za one koji žele znanje koje je živo, primenljivo, savremeno i praktično, AcademIAA je pravo mesto.

null

VLADIMIR ZARIĆ, Head of Digital Publicis One

…sadržaj predavanja i teme…Sve što ste oduvek čuli, videli, čitali o digitalnom marketingu – sada iz prve ruke. Preko 15 profesionalaca iz različitih oblasti digitalnog marketinga, kroz svoja predavanja polaznicima će predstaviti najrazličitije teme: od content i nativ oglašavanja, influencer marketinga i community management, analitika i praćenje KPI u digitalnim kampanjama, mobile marketinga, formata oglašavanja na digitalnim kanalima komunikacije, pa do novih zanimanja i pozicija u marketinškim agencijama koja nisu postojala do pre par godina

…edukativni ciljevi…Digitalni marketing je veoma široka i kompleksna oblast koja se svakoga dana menja.

Najveći izazov digitalnog marketinga nisu nove platforme i društvene mreže, čija imena teško izgovaramo, a još teže zaista razumemo, već kako da odaberemo najefikasniji i najefektniji kanal kako bi ostvarili zadate ciljeve i postigli što bolje rezultate.

Upravo zato, program modula Digital marketinga je koncipiran da kroz predavanja i panele, polaznici steknu sveobuhvatnu sliku o različitim digitalnim kanalima i njihovim mogućnostima i kako da odaberu najbolji segment digitalnog marketinga koji je u skladu sa ciljevima kampanje.

…poziv potencijalnim polaznicima…Ne propustite jedinstvenu priliku da na jednom mestu upoznate i čujete preko 70 vrhunskih profesionalaca koji će sa vama podeliti svoje dugogodišnje iskustvo, profesionalno znanje i strats prema markeingu.

null

GORAN TINTOR, Custom Research Director GfK Belgrade

…sadržaj predavanja i teme…Modul istraživanja ima tri celine. Prvi deo će se baviti osnovama marketing istraživanja – pregled zašto se istraživanja rade, ko su kupci, ko su prodavci, kako se istraživanja uklapaju u informacione sisteme kompanija. Ovaj deo pokriće i proces istraživanja, daće preporuke kako se istraživanja organizuju da bi se dobili validni rezultati, a baviće se i predrasudama i nerazumevanjima sa kojima se istraživači svaki dan susreću. Približicemo i istraživanja medija: kako se organizuju kao i metriku dobijenu ovim istraživanjima. Druga celina obuhvata inovacije u marketing istraživanjima. Na kraju, kako bismo zaokružili temu, kupci odnosno korisnici istraživanja (kompanije) pomoćiće polaznicima da razumeju kako kompanije integrišu i koriste podatke, kao i izazove sa kojima se suočavaju.

…edukativni ciljevi…Glavni edukativni cilj je da se ukaže na važnost istraživanja pri procesu donošenja odluka i njeno mesto u marketingu. Taj proces je vrlo često „tapkanje’’ u mraku.

Svaka velika ozbiljna kompanija danas ne igra ne šesto čulo, na instikt.

Drugi cilj je da se razbiju predrasude u pogledu istraživanja – npr. da se ista mogu brzo i lako uraditi ili da je proces dosadan odnosno neinvetivan.

…poziv potencijalnim polaznicima…Iskoristite sjajnu priliku da upoznate verovatno najiskusnije ljude u marketingu u Srbiji. Dođite da čujete najbolje žive primere iz života poznatih marki. Delite sa nama svoj pogled na svet marketinga, kako bismo i mi od vas naučili. I naravno dobro se zabavite i uživajte.

 

Autor: Redakcija Advertiser Serbia

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: JELENA IVANOVIĆ direktorica IAA Serbian Chapter: "Praktična znanja koja polaznici stiču su glavna prednost AcademIAA" - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Mladi u doba korone – „My so COVID life“

Advertiser Serbia1. marta 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Nutrino igraonica“ za BABY FOOD FACTORY

Advertiser Serbia1. marta 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SEÑOR: „Iskrenovci“ za ISKON

Advertiser Serbia26. februara 2021.

Direct Media sprovela neuroistraživanje o uticaju društvenih mreža na mozak (VIDEO)

Advertiser Serbia25. februara 2021.

McCann Beograd najbolja agencija u regionu

Advertiser Serbia25. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] IMAGO OGILVY: „Paperless billboard“ za FZOEU

Advertiser Serbia24. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DEGORDIAN HRVATSKA: „Iza vrata“ za POLIKLINIKU ZA ZAŠTITU DJECE I MLADIH GRADA ZAGREBA

Advertiser Serbia23. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Priča za sebe“ za MUNCHMALLOW

Advertiser Serbia22. februara 2021.

Za McCann i UM Sarajevo četiri srebra na “No Limit Sarajevo Advertising Festivalu”

Advertiser Serbia22. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Plazma rituali“ za BAMBI

Advertiser Serbia19. februara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] IVO PAYER, Bruketa&Žinić&Grey: „Najbolje ideje nastaju iz dokolice“

Advertiser Serbia18. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „EVN online“

Advertiser Serbia17. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] STUDIO SONDA, IZONE i HUMAN: „#jedvacekam“ za HURA

Advertiser Serbia16. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Toliko dobro, da gasi svaku žeđ“ za LAV PREMIUM (Carlsberg Srbija)

Advertiser Serbia11. februara 2021.

Pojačanje u Represent System-u: VLADIMIR ĆOSIĆ na poziciji kreativnog direktora

Advertiser Serbia10. februara 2021.