Brendovi

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

ZAGREB – Dve kompanije danas slave punoletnu saradnju, a počele su da rade zajedno i pre nego što je jedna od njih postojala

 

Počelo je jednostavno, kako to obično bude – jednim telefonskim pozivom. Nastavilo se predanim i stalnim radom te otvorenom komunikacijom koje su donosile uspeh za uspehom i tako su Infinum i A1 Hrvatska došli do slavljenja punoletne saradnje. Punih 18 godina jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija i inovativna telekomunikacijska kompanije grade poslovni odnos u kojem su sve strane rasle, pomerale međusobne granice te podizale lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda na nacionalnom tržištu.

„Car i ja smo još na faksu počeli zajedno da radimo. Jedan od prvih proizvoda koje smo napravili bila je aplikacija s kartama gradova naziva mobyMAP, koju smo onda ponudili A1 Hrvatska. Kako nam je saradnja omogućila stabilan prihod, odlučili smo da je vreme da osnujemo kompaniju. Tako je nastao Infinum – s A1 Hrvatska kao prvim velikim klijentom“, kaže Matej Špoler, suosnivač i današnji Chief Talent Officer Infinuma.

Drugi suosnivač Tomislav Car ističe da im je puno značilo to što je jedna velika korporacija dala priliku tadašnjim ambicioznim studentima. A nekoliko godina kasnije, kad je A1 odlučio da izradi svoju prvu aplikaciju za korisnike, ponovno su došli do Mateja Špolera i Tomislava Cara. Aplikacijom Moj A1 danas se koristi više od pola miliona ljudi, a na njenom daljem razvoju još uvek radi Infinum.

„Znali smo da to možemo, samo nam je trebala prilika i malo vetra u leđa, što smo od njih i dobili. Koliko smo kliknuli dovoljno govori činjenica da i nakon 18 godina uspešno sarađujemo. Nije preterano reći da smo zajedno rasli i učili i da to radimo još uvek“, kaže Car. Svi su u menadžmentu kompanije ponosni jer ta saradnja i dalje traje.

Da su ponosni i u A1 Hrvatska potvrđuje glavni direktor za IT i usluge Boris Gotovac. 

„Kao kompanija jedan smo od predvodnika digitalizacije u Hrvatskoj. Svakog se dana u tome dokazujemo investicijama u infrastrukturu, usluge, ali i korisničko iskustvo. Zadovoljni smo što smo pronašli pouzdanog partnera u Infinumu koji nas prati od svojih prvih dana pa do dinamičnih promena koje donosi digitalno doba. Zajedno radimo izvanredne proizvode i stvaramo vrhunske stručnjake i tako već 18 godina što je jako retko i izvan naših granica“, rekao je Gotovac.

S tim se složila rukovodilac marketinga proizvoda i razvoja poslovanja u A1 Hrvatska Iva Babić.

„Koliko je kvalitetna saradnja između Infinuma i A1 potvrđuju i visoke ocene Moj A1 aplikacije te više od 500 hiljada korisnika. Iz telekomunikacijske korisničke aplikacije stvorili smo aplikaciju koja je puno više od toga. Ona je danas središnje mesto za korisnike putem kojeg se osim provere stanja može samostalno upravljati uslugama, svakog meseca menjati TV paket, aktivirati osiguranje ekrana, putno osiguranje, pomoć u kući ili pak kupiti gaming vaučer. Ova dva tima zajedno već 18 godina pomeraju granice, a ono na što smo posebno ponosni je činjenica da je razvoj aplikacije postao platforma za razvoj mnogih stručnjaka”, rekla je Iva Babić.

Za A1 u Infinumu trenutno je zadužena Lucija Zlatar. Godinama je bila rukovodilac projekta Moj A1, a i danas je kao project management team lead uključena u Infinumovu najdugovječniju saradnju. Za ovu priliku proslave 18. obletnice pronašla je podatke koji mnogo govore o posvećenosti obe strane. Od 2012., dakle u poslednjih 11 godina, više od 50 Infinumovih zaposlenih doprinelo je razvoju više od 100 verzija i ažuriranja Moj A1 aplikacije. To uključuje stručnjake u dizajnu, razvoju UX-a i UI-a, mobilne programere, project managere, softver testere itd.

„Prve verzije aplikacije su se fokusirale na osnovne funkcionalnosti poput praćenja potrošnje i aktivaciju tarifa. Već tada smo prepoznali potencijal rasta aplikacije, stoga smo od samog početka gradili kvalitetnu arhitekturu. To nam je omogućilo kontinuirano nadograđivanje funkcionalnosti zbog kojih Moj A1 aplikacija danas predstavlja ključan kanal komunikacije s korisnicima“, ističe Lucija. Dodaje da su u samo poslednje dve godine proveli desetak značajnih nadogradnji aplikacije, s posebnim naglaskom na korisničko iskustvo.

Ono što je takođe važno su, svakako , ljudi. Naime, u Infinumu još uvek rade zaposleni koji su radili na postavljanju arhitekture prve A1 aplikacije, tako je sve znanje ostalo na jednom mestu.

„Našu saradnju s A1 najviše karakteriše otvorena i transparentna komunikacija koju praktikujemo od samih početaka. To je i filozofija kojom se vodimo interno i takav način komunikacije praktikujemo unutar timova i cele kompanije. A kad pronađemo klijenta s kojim možemo isto, više ga ne puštamo“, kroz smeh kaže Nikola Kapraljević, CEO Infinuma, koji je na početku saradnje s A1 radio kao programer na tom projektu.

Na kraju je stvar jednostavna – uz  kvalitetan proizvod, poverenje  i otvorenu komunikaciju, Infinum i A1 Hrvatska jedan su od najdugovečnijih timova na hrvatskoj IT sceni.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.