Brendovi

Inclusio iz Srbije dobija 30.000 evra za razvoj aplikacija za podršku osobama sa invaliditetom

Brendovi

Ako ste se ikada zapitali kako tehnološke inovacije mogu da ubrzaju društvenu inkluziju, razvojni tim kompanije Inclusio ima spreman odgovor. Naime, ova kompanija iz Srbije ponela je titulu vicešampiona ovogodišnjeg regionalnog konkursa #OkvirPodrške, u organizaciji NLB Grupe, predstavljajući specijalizovanu platformu koja će služiti kao podrška osobama sa invaliditetom.

 

Na primer, ukoliko osobe sa indvaliditetom žele da idu u poštu, banku ili prodavnicu, mogu naići na fizičke barijere, poput rotirajućih vrata ili nedostatka rampe, a neretko i na psihološke barijere, kao što su stres ili neprijatnost prilikom interakcije. Zato platforma Inclusio služi da ih direktno spoji sa predstavnikom kompanije ili preduzeća u koje žele da uđu, tako da kompanije odmah budu obaveštene da se ispred njihove lokacije nalazi neko kome je potrebna podrška, te mogu da pošalju odgovorno lice.

Cilj projekta je da kompanije i njihove zaposlene direktno poveže sa osobama sa invaliditetom i obezbedi im trenutnu podršku, što će im značajno unaprediti kvalitet života i bolju društvenu integraciju. Projekat ove kompanije je regionalno prepoznat kao jedan od najboljih, zbog čega se istakao u konkurenciji od gotovo 300 malih biznisa sa raznovrsnim kreativnim idejama za održivo poslovanje.

Vizija Inclusio platforme je da u potpunosti integriše osobe sa invaliditetom u društvenu svakodnevicu. Ova nagrada je potvrda da velike kompanije, poput NLB Grupe, prepoznaju značaj održivih i društveno odgovornih projekata, a nama dodatno ohrabrenje i motivaciju da nastavimo sa radom na platformi i kontinuirano je usavršavamo. Sredstva od nagrade ćemo iskoristiti da ubrzamo razvoj novih funkcionalnosti, kao i za širenje na nova tržišta kako bismo osobama sa invaliditetom u drugim državama omogućili da dobiju pristup našem sistemu“, rekao je Rastko Damnjanović, koosnivač i direktor za razvoj poslovanja kompanije Inclusio iz Srbije.

Svima koji žele da unaprede svoje poslovanje u pravcu održive budućnosti, dobrobiti ljudi i društva, Rastko savetuje da se prijave za sledeći konkurs #OkvirPodrške, jer će tako na najbolji način testirati svoje ideje.

Pored kompanije Inclusio iz Srbije, koja je osvojila drugo mesto i nagradu u iznosu od 30.000 evra, kao prvoplasirana, sa osvojenim iznosom od 50.000 evra, nagrađena je kompanija Krožnik iz Slovenije koja povezuje potrošače sa restoranima, kafićima i pekarama, a sve kako bi se smanjila količina generisanog otpada od hrane. Treće mesto i nagrada u iznosu od 20.000 evra pripali su crnogorskoj digitalnoj agenciji Alicorn, sa platformom Zuno Games koja kroz interaktivne igre motiviše i podstiče osnovce da uče kroz zabavu.

Konkurs #OkvirPodrške pokrenut je pre četiri godine sa ciljem da podrži i popularizuje održive modele poslovanja, a u poslednje dve godine se proširuje i na projekte koji unapređuju zajednice i doprinose održivom regionalnom razvoju.
 

Autor fotografija: Predrag Todorović

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.

MARINA GUZIJAN, Nelt: „Pokazaćemo učesnicima koji su tipovi podatka danas bitni, kako da se podaci kreiraju u kvalitetne uvide i koje su veštine potrebne da se razvijaju kako bismo ostali konkurentni sutra“

Advertiser Serbia11. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition, vođen Galaxy AI tehnologijom, ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

Advertiser Serbia10. јул 2024.

Nestlé petu godinu zaredom uključuje hrvatske studente u Summer’s Cool plaćenu praksu

Advertiser Serbia8. јул 2024.

AVON primio Cruelty Free sertifikat za sve svoje proizvode

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Novi Galaxy Watch i BioActive senzor proširuju mogućnosti ličnih i preventivnih wellness rešenja

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Galaxy Unpacked Jul 2024: Otvori svoju priču

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Tisak – sinonim za kiosk u kojem ima ‘Svašta nešto’

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Advertiser Serbia4. јул 2024.