Agencije

Imago reklamna agencija i Ogilvy postali partneri

Agencije

Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija i najnagrađivanija svjetska mreža dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.

Ogilvy & Mather je jedna od najvećih i najutjecajnijih mreža marketinških kompanija na globalnom nivou (dio grupacije WPP). U posljednje četiri godine, na najprestižnijem festivalu oglašavanja u Cannesu proglašena je najboljom agencijskom mrežom u svijetu te najučinkovitijom agencijom na svjetskom nivou prema Effie Indexu 2012., 2013. i 2016. lako prisutni na brojnim svjetskim tržištima s 25.000 zaposlenika, koji rade u više od 500 ureda u 126 zemalja, dugi niz godina u Hrvatskoj nisu imali svoj ured ni partnera. Nakon detaljnog uvida u tržište, odlučili su se za partnerski odnos s jednom od najnagrađivanijih i najpoznatijih domaćih agencija – IMAGO reklamnom agencijom iz Zagreba.

IMAGO je agencija koja svojim integriranim pristupom marketinškim komunikacijama i vizijom ‘kreativnosti sa smislom’ već 24 godine stvara neke od najučinkovitijih i najupečatljivijih kampanja u Hrvatskoj. Dvaput je nagrađena titulom ‘Agencija godine’ na ‘Danima komunikacija’, a uz osvojenih 19 nagrada EFFIE za marketinšku učinkovitost trenutno je u TOP 10 najučinkovitijih nezavisnih agencija u svijetu prema globalnom EFFIE lndexu 2016. Tu su i brojne nagrade na svjetskim i domaćim festivalima oglašavanja za projekte sa svojim lokalnim, regionalnim i internacionalnim klijentima – od SAD-a, preko EU-a do UAE-a. Stoga ne čudi što je Ogilvy & Mather odabrao baš IMAGO za svog partnera u Hrvatskoj, koji od danas posluje pod brendom IMAGO Ogilvy & Mather. Štoviše, suradnja u Hrvatskoj je tek prvi korak; uskoro IMAGO i Ogilvy & Mather planiraju regionalno širenje otvaranjem ureda i u Sloveniji.

Damir Ciglar, predsjednik uprave i suosnivač agencije IMAGO, izjavio je: „Pridruživanje tako uspješnoj i velikoj mreži kao što je Ogilvy & Mather za nas predstavlja mogućnost da dodatno svakodnevno širimo svoja znanja, oslanjajući se na aktualne svjetske trendove i najbolje prakse; da proširimo bazu talenata, ali i klijenata. Za nas je posebno značajna njihova ekspertiza u digitalnoj komunikaciji, s obzirom na to da OgilvyOne predstavlja vodeću svjetsku Customer Engagement agenciju. Ovo strateško partnerstvo za nas je prilika da učvrstimo svoj položaj na domaćem tržištu, kao i prema klijentima izvan Hrvatske.”

Theodore Kotionis, izvršni direktor Ogilvy grupe u Grčkoj, odgovoran za proširenje Ogilvy grupe na jadransku regiju, rekao je: “Ogilvy je itekako zainteresiran za širenje u Hrvatsku i zato smo vrlo uzbuđeni što IMAGO postaje dio naše obitelji. Hrvatska je vrlo važno tržište, a IMAGO je jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih agencija u zemlji. Radujemo se zajedničkom radu i vrhunskim uslugama koje ćemo ponuditi svojim klijentima.”

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.