Agencije

Imago reklamna agencija i Ogilvy postali partneri

Agencije

Jedna od vodećih hrvatskih marketinških agencija i najnagrađivanija svjetska mreža dogovorili su suradnju na regionalnom tržištu.

Ogilvy & Mather je jedna od najvećih i najutjecajnijih mreža marketinških kompanija na globalnom nivou (dio grupacije WPP). U posljednje četiri godine, na najprestižnijem festivalu oglašavanja u Cannesu proglašena je najboljom agencijskom mrežom u svijetu te najučinkovitijom agencijom na svjetskom nivou prema Effie Indexu 2012., 2013. i 2016. lako prisutni na brojnim svjetskim tržištima s 25.000 zaposlenika, koji rade u više od 500 ureda u 126 zemalja, dugi niz godina u Hrvatskoj nisu imali svoj ured ni partnera. Nakon detaljnog uvida u tržište, odlučili su se za partnerski odnos s jednom od najnagrađivanijih i najpoznatijih domaćih agencija – IMAGO reklamnom agencijom iz Zagreba.

IMAGO je agencija koja svojim integriranim pristupom marketinškim komunikacijama i vizijom ‘kreativnosti sa smislom’ već 24 godine stvara neke od najučinkovitijih i najupečatljivijih kampanja u Hrvatskoj. Dvaput je nagrađena titulom ‘Agencija godine’ na ‘Danima komunikacija’, a uz osvojenih 19 nagrada EFFIE za marketinšku učinkovitost trenutno je u TOP 10 najučinkovitijih nezavisnih agencija u svijetu prema globalnom EFFIE lndexu 2016. Tu su i brojne nagrade na svjetskim i domaćim festivalima oglašavanja za projekte sa svojim lokalnim, regionalnim i internacionalnim klijentima – od SAD-a, preko EU-a do UAE-a. Stoga ne čudi što je Ogilvy & Mather odabrao baš IMAGO za svog partnera u Hrvatskoj, koji od danas posluje pod brendom IMAGO Ogilvy & Mather. Štoviše, suradnja u Hrvatskoj je tek prvi korak; uskoro IMAGO i Ogilvy & Mather planiraju regionalno širenje otvaranjem ureda i u Sloveniji.

Damir Ciglar, predsjednik uprave i suosnivač agencije IMAGO, izjavio je: „Pridruživanje tako uspješnoj i velikoj mreži kao što je Ogilvy & Mather za nas predstavlja mogućnost da dodatno svakodnevno širimo svoja znanja, oslanjajući se na aktualne svjetske trendove i najbolje prakse; da proširimo bazu talenata, ali i klijenata. Za nas je posebno značajna njihova ekspertiza u digitalnoj komunikaciji, s obzirom na to da OgilvyOne predstavlja vodeću svjetsku Customer Engagement agenciju. Ovo strateško partnerstvo za nas je prilika da učvrstimo svoj položaj na domaćem tržištu, kao i prema klijentima izvan Hrvatske.”

Theodore Kotionis, izvršni direktor Ogilvy grupe u Grčkoj, odgovoran za proširenje Ogilvy grupe na jadransku regiju, rekao je: “Ogilvy je itekako zainteresiran za širenje u Hrvatsku i zato smo vrlo uzbuđeni što IMAGO postaje dio naše obitelji. Hrvatska je vrlo važno tržište, a IMAGO je jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih agencija u zemlji. Radujemo se zajedničkom radu i vrhunskim uslugama koje ćemo ponuditi svojim klijentima.”

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

SONJA JELUŠIĆ, Media House: „Polaznici edukativnog modula Mediji u okviru AcademIAA dobiće određena znanja a ne gomilu informacija koje ne mogu da povežu“

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Agencija Smart Vision dobitnik svetski priznate zlatne IPRA nagrade za izuzetnost u PR-u

Advertiser Serbia9. јул 2024.

LJUBICA VUKČEVIĆ, DIRECT MEDIA United Solutions: „Komunikacija brendova se dosta usložnjava kada je u pitanju Click generacija“

Advertiser Serbia8. јул 2024.

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Advertiser Serbia5. јул 2024.

GORAN RUŠKUC, Studio Nexus: „Da bismo se izdigli na površinu mora osrednjosti, moramo da budemo provokatori koji znaju da kontrolišu efekat i ispostavljaju rezultat“

Advertiser Serbia4. јул 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Across Finance postavila Jana Vlčeka za direktora za investicije u medijskom sektoru

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Optimistični doručak sa agencijom Ovation – nova interna Anno Domini kolekcija

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

„Gospodin Billboard“ na CIM forumu 2024

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.