Brendovi

IKOTEK dolazi u Srbiju i osnažuje menadžment tim

BEOGRAD – Ikotek USA, Inc., jedan od vodećih ODM (Original Design Manufacturer) proizvođača uređaja za IoT (Internet of Things) i pružalaca EMS (Electronics Manufacturing Services) usluga iz Sjedinjenih Američkih Država, objavio je svoje prisustvo u Beogradu, a u okviru svoje posvećenosti globalnom rastu i širenju tržišta.

 

Ova strateška odluka jača položaj Ikoteka kao značajnog učesnika u tehnološkoj industriji, istovremeno šireći njegovu sposobnost pružanja inventivnih rešenja klijentima širom sveta. Osim toga, Ikotek je ojačao svoj EMEA menadžment tim, dovođenjem Vladimira Rakića za direktora Sektora istraživanja i razvoja EMEA regiona, i Juru Gantara za direktora Sektora prodaje.

Cilj prisustva u Srbiji je povećati sposobnost Ikoteka da pomogne evropskim klijentima pružajući im snažniju podršku u oblastima dizajna, razvoja i konsultacija za IoT rešenja. Ovo će klijentima omogućavati brži izlazak na tržište, istovremeno osiguravajući da Ikotek ostane na čelu dizajna uređaja i kontinuirano unapređuje dizajn proizvoda.

Oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo u Srbiji, zemlji poznatoj po tehnološkoj stručnosti i izvanrednom izvoru talenata„, rekao je Džo Peterson, izvršni direktor Ikoteka. „Naše ulaganje u Srbiju odražava naše poverenje u potencijal zemlje i našu posvećenost pružanju usluga klijentima na najvišem nivou. Radujemo se bliskoj saradnji sa lokalnim partnerima i značajnom doprinosu tehnološkom ekosistemu Srbije„.

Srbija se pokazala kao idealna destinacija za ekspanziju Ikoteka. Povoljno poslovn ookruženje, jaka infrastruktura i politika koja podržava inovacije pružaju odličnu osnovu za Ikotekove operacije u regionu.

Ikotekova prisutnost u Srbiji ne samo da predstavlja značajan korak u globalnoj strategiji rasta kompanije, već istovremeno naglašava posvećenost podršci lokalnim ekonomijama i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje. Očekuje se da osnivanje kancelarije u Beogradu otvori značajan broj visokokvalifikovanih radnih mesta u regionu, dodatno jačajući poziciju Srbije kao tehnološkog centra za razvoj integrisanih (embedded) IoT rešenja za vodeće OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvođače.

Oduševljensam što se pridružujem Ikoteku tokom ove uzbudljive faze u kojoj težimo proširenju prisustva kompanije u Evropi„, rekao je Vladimir Rakić, direktor za istraživanje i razvoj. „Zajedno sa lokalnim timom predanoću raditi na našem rastu na ovom tržištu, kako bismo pružili izuzetnu uslugu našim klijentima„.

Radeći u IoT tržištu već mnogo godina, jasno vidim mnogo poslovnih prilika za Ikotek u EMEA regionu i radujem se njihovom ostvarivanju. Sa operacijama u Evropi, bićemo još brži u pružanju kompletnih ODM i EMS usluga„, rekao je Jure Gantar, direktor prodaje.

Kompanija planira da sarađuje sa lokalnim obrazovnim institucijama i organizacijama radi pružanja obuka i mentorstva, negujući sledeću generaciju tehničkih talenata i podstičući inovacije u Srbiji.

Svojim prisustvom u Srbiji, Ikotek ima za cilj da ubrza tempo inovacija, uspostavi strateška partnerstva i dalje ojača svoju poziciju jednog od globalnih IoT lidera. Kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetne podrške svojim klijentima, osnažujući organizacije i pojedince transformacijom digitalnih rešenja.

O kompaniji Ikotek USA, Inc.
Sa sedištem u San Dijegu, Kalifornija, fokus kompanije Ikotek usmeren je ka malim i srednjim preduzećima sa potrebom razvoja ODM rešenja koja u potpunosti koriste prednosti IoT tehnologija, pokrivajući tehnologije podržane od strane mobilnih mreža, uključujući NB-IoT i 5G, zatim satelitskih veza, već uspostavljenih IT rešenja, kao i relativnih noviteta poput veštačke inteligencije za IoT (AIoT).

Za više informacija: www.ikotek.com ili LinkedIn

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Organizaciona kultura i dizajn

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

Rajan Teder iz benda OneRepublic koristi Galaxy Buds2 Pro slušalice za novu verziju pesme „Counting Stars“

Advertiser Serbia25. септембра 2023.

A1 Srbija lansirao Program partnerstva

Advertiser Serbia24. септембра 2023.

U Gastrošoru prva beogradska kišna bašta u okviru projekta „Niklo kao ja“

Advertiser Serbia22. септембра 2023.

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

IKEA te poziva da napraviš mesta za život

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Otvorene prijave za Školu privatnosti

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

#Digital2023 – dve strukovne nagrade dodeljene kompaniji Telekom Srbija za marketing komunikacije

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Rekordan saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla Beograd i u avgustu

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

H&M naplaćuje kupcima vraćanje robe

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Kompanija Airbnb ove godine uklonila 59.000 lažnih oglasa

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Pojavile se lažne reklame u kojima navodno učestvuje Novak Đoković

Advertiser Serbia20. септембра 2023.

Samsung pokreće inicijativu obuke gejmera koja im pomaže da dodatno usavrše svoju igru

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

Advertiser Serbia19. септембра 2023.

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Advertiser Serbia19. септембра 2023.