Brendovi

IFA 2022: Samsung deli svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost

Brendovi

Kompanija ističe svoj inteligentno povezani ekosistem za više prilagođenih iskustava, osnažujući korisnike da preuzmu kontrolu nad svojim svetom.

 

Kompanija Samsung Electronics Co., d.o.o. pokazala je svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost. Tokom konferencije za novinare IFA 2022, kompanija je istakla svoj obnovljeni SmartThings koncept, koji otvara nove mogućnosti povezivanja, prilagodljivosti i održivosti u svim Samsung kategorijama proizvoda.

U uvodnom izlaganju prikazana su najnovija Samsung dostignuća u oblasti kućnih uređaja, TV-a, ekrana, mobilne i nosive tehnologijie – ekosistemi uređaja koji su inteligentno povezani za zaštitu okoline, podržavaju zdraviji stil života i čine svaki dan zanimljivim i zabavnijim.

Nova granica povezanog života uz SmartThings

Samsung je integrisao SmartThings u svoje kategorije proizvoda(1), stvarajući inkluzivan ekosistem i neuporedivo iskustvo sa više uređaja koje korisnicima omogućava kontrolu i transformaciju svoje okoline kako žele. SmartThings omogućava potrošačima da izvuku najviše iz svojih Samsung uređaja, kao i proizvoda koje možda već poseduju.

Ovo pojednostavljuje i otvara mogućnosti povezivanja. Takođe, stvara više mogućnosti za korisnike da prilagode doživljaj svojih uređaja, podstičući ih da pronađu nove načine za uživanje u njihovim proizvodima. Omogućujući vam da živite svaki dan na najefikasniji, najproduktivniji i udobniji način, SmartThings vam daje više vremena da se usredsredite na ono što vam je najvažnije.

Kroz najnovije inovacije Samsung pruža otvorenija, povezanija i pametnija iskustva za sve. Nastavljamo našu misiju donošenja rešenja gledajući unapred kako bismo podržali životni stil, ponudili nove načine za zabavu, uz posebnu brigu o planetu.“ – rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsednik Samsung Evrope.

Pomoć potrošačima da žive održivije

Kako bi stvorila iskustvo održivog domaćinstva i postala energetske efikasan brend br. 1, kompanija Samsung kombinuje Smart Things povezanost sa energetskom efikasnošću ugrađenom direktno u svoje kućne uređaje. Kupci su osnaženi za donošenje ekološki osvešćenih odluka uz pomoć SmartThings Energy, koja prati obrasce korišćenja i pruža podatke u stvarnom vremenu, olakšavajući korisnicima da shvate kako troše energiju.

Do 2023. godine 100% Samsung glavnih kućnih uređaja imaće mogućnost povezanosti na Wi-Fi i nudiće uslugu SmartThings Energy prema zadatim postavkama, omogućavajući potrošačima da kontinuirano smanjuju potrošnju energije s lakoćom. Štaviše, Samsung uređaji će premašiti trenutno najvišu ocenu energije(2) kako bi ostvarili dodatnih 10%(3) uštede energije.

Koristeći održiva rešenja koja preporučuje SmartThings Energy i njihovu implementaciju uz pomoć intuitivnih karakteristika kao što je AI Energy Mode(4), korisnici mogu preduzeti korake prema smanjenju potrošnje kod kuće prebacivanjem kompatibilnih pametnih uređaja(5) u način rada za uštedu energije.

Bespoke AI™ mašina za pranje veša nudi funkciju AI Ecobubble™, koja deterdžent pretvara u mehuriće koji se brzo upijaju u veš. To pruža jednaki nivo čistoće uz smanjenje potrošnje energije do 70%(6). Korisnici takođe mogu smanjiti rasipanje energije pomoću AI ciklusa pranja, koji identifikuje optimalne nivoe vode i deterdženta, zatim prilagođava vreme potapanja veša, ispiranja i centrifuge.

Digitalni inverterski motor u mašinama za pranje i sušenje veša, kao i digitalni invertorski kompresor u frižiderima, pokriveni su 20 godina najopsežnijom garancijom(7) koje je kompanija Samsung do sada ponudila, kako bi se kupcima osiguralo da njihove uređaje neće morati da menjaju u skorije vreme.

Za održiviju zabavu, Samsung je predstavio SolarCell Remote, koji se puni putem izlaganja svetlu i radio frekvencijama sa uređaja poput Wi-Fi routera(8). Samsung procenjuje da bi tokom sedam godina kompanija mogla da spreči da više od 200 miliona baterija ode na odlagališta. Ove godine Samsung otvara licencu za ovaj dizajn javnosti(9), tako da i drugi proizvođači mogu biti održiviji.

Kompanija Samsung takođe doprinosi čistijoj okolini prenamenom plastike u vezi sa okeanima. Kompanija prenamenjuje odbačene ribarske mreže, koristeći ih za stvaranje novog materijala za upotrebu u mobilnim proizvodima uključujući Galaxy Z Flip4, Z Fold4 i Buds2 Pro. Do kraja 2022. Kompanija Samsung bi mogla da spreči da više od 50 tona plastike uđe u svetske okeane.

Samsung takođe ima za cilj da stvori Net Zero domove širom Evrope kroz razna partnerstva. Uz Q CELLS, kompanija istražuje načine za iskorišćavanje solarne energije. Uz SMA, vodeću robnu marku invertera za stambene objekte u EU, kompanija Samsung će povezati više solarnih panela na SmartThings Energy. Kompanija Samsung sarađuje i sa globalnim proizvođačima i konstruktorima zgrada, kućne automatizacije i punjača za električna vozila kao što je ABB.

Podržavamo vaše zdravlje gde god se nalazili

Predanost kompanije Samsung zdravom životu ogleda se u širokoj ponudi povezanih uređaja koji se fokusiraju na dobrobit korisnika. Od kontrole kvaliteta vazduha do zdravijeg kuvanja, pa čak i brige o kućnim ljubimcima, SmartThings nudi mnoge načine brige o zdravlju svih u vašem domu.

SmartThings Home Life centralizira sve postojeće SmartThings usluge, uključujući SmartThings kuvanje, brigu o odeći, brigu o kućnim ljubimcima, brigu o vazduhu i energiji, na vaše pametne telefone. To korisnicima omogućava da se brinu o raznim elementima svog doma s bilo kog mesta. SmartThings je više od kućnih uređaja. Takođe, uključuje Galaxy uređaje, kao što je najnovija serija Galaxy Watch5.

Sa Samsung revolucionarnim BioActive senzorom, Galaxy nosivi uređaji prate više aspekata vašeg tela kako bi vam pružili holističko razumevanje vašeg zdravlja, bilo da radite ili vežbate. Korisnici takođe mogu pratiti kvalitet spavanja i dobiti prilagođenu obuku za spavanje. A uz SmartThings, korisnici mogu automatski prilagoditi postavke uređaja za prilagođeno iskustvo, bilo pre spavanja za bolje okruženje ili tokom dana za optimalne uslove gledanja.

Personalizovana zabava i igra za sve

Uz SmartThings, svaki dan je zabavniji. Kompanija Samsung otvara mogućnosti gledanja i igranja za sve, omogućavajući nove načine zabave. Korisnici imaju širok raspon mogućnosti gledanja, uključujući MICRO LED za zid, veliki ekran Neo QLED 8K televizora i prenosni The Freestyle projektor.
Novost za 2022. je Samsung The Frame televizor sa mat ekranom, koji poboljšava iskustvo gledanja sa smanjenim refleksijama, nudeći realistični kvalitet slike bez obzira na uslove osvetljenja. Uz Samsung TV Plus uslugu, gledaoci se mogu jednostavno prebaciti s gledanja na velikom ekranu na gledanje u pokretu.
Ljubitelji video igara takođe imaju mnogo izbora. Odyssey Ark monitor nudi iskustvo kao nijedno drugo, zahvaljujući zakrivljenosti od 1000R koja obavija vidno polje korisnika za maksimalno uranjanje u iskustvo gledanja. Odyssey Neo G8 monitor izvrstan je za ozbiljne igrače, dok pametni Smart monitori nude fleksibilnost za one koji žele koristiti isti ekran za rad i igru.
Osim toga, nedavno predstavljeni Samsung Galaxy Z Fold4 ima ekran koji se udvostručuje, na uređaju koji još uvek stane u vaš džep: idealan izbor za igranje u pokretu. Samsung preklopni pametni telefoni sada su mainstream, sa dvostruko više jedinica isporučenih širom Evrope u poređenju s prošlom godinom(10). Od septembra Samsung donosi najnovije inovacije još većem broju korisnika, s novim softverom na Z Fold4, Z Flip4 i Watch5 koji se proširuje na naše prethodne generacije.

Napredno iskustvo kroz otvorenu saradnju

Otvorenost i saradnja ključni su elementi filozofije kompanije Samsung, a kompanija je sarađivala s nekim od najvećih imena u tehnologiji i zabavi kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo.

Godine 2022. kompanija Samsung predstavila je Gaming Hub koji nudi sveobuhvatnu platformu za otkrivanje i igranje igara u Cloudu, uključujući one na Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik i Amazon Luna(11) Ovaj koncept otkriva gejming potpuno novom mnoštvu potencijalnih igrača koji ne poseduju konzolu za igrice, proširujući zajednicu igrača i čineći ovaj hobi dostupnijim nego ikada. Kompanija Samsung se takođe udružila s Philips Hue kako bi pružila impresivna muzička iskustva na Galaxy pametnim telefonima i tabletima. Kada korisnici slušaju muziku na ovim uređajima, njihova Hue svetla mogu automatski da promene boje ili da se priguše uz SmartThings muzičku sinhronizaciju.
Od filmova i igara do muzike, kompanija Samsung razume da je zabava najuzbudljivija kada se razvija. Kompanija Samsung je pronašla novog partnera u TikToku, kuće trenutno najdinamičnije zajednice kreatora sadržaja. Samsung i TikTok zajedno će raditi na pronalaženju nekih od najuzbudljivijih muzičara koji upravo sada stvaraju i pružiti im nenadmašne prilike da izgrade svoje karijere u industriji. Kroz SmartThings, Samsung nije samo na misiji poboljšanja povezivosti proizvoda, već omogućava nova iskustva, zdraviji život, bolju zabavu i održivije stilove života. Ali to je tek početak: uz proizvode 300 drugih robnih marki i 230 miliona registrovanih korisnika SmartThings aplikacije, mogućnosti za pametniji život zaista su neograničene.

(1) SmartThings Energy trenutno radi s oko 40 Samsung kućnih uređaja koji podržavaju SmartThings. To uključuje mašine za pranje i sušenje veša, mašine za sudove, klima-uređaje, čistače vazduha, usisivače, rerne, mikrotalasne rerne, ploče za kuvanje, televizore (modeli predsavljeno podle juna 2022.) i brojila energije.
(2) Prema evropskom energetskom standardu najviša ocena energetske efikasnosti kućnih uređaja je A za frižidere i mašine za pranje i sušenje veša A+++ za i klima uređaje (EHS).
(3) Dodatnih 10% uštede energije primenjuje se na Bespoke AI™ mašinu za veš, Bespoke donji zamrzivač i Eco sistem grejanja.
(4) Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi veza i Samsung račun.
(5) Dostupno samo za pametne uređaje koji su kompatibilni s načinom rada AI Energy.
(6) Ispitano u skladu s IEC 60456-2010 / opterećenje od 4 kg / super eko pranje hladno (WF80F5E5U4W) u odnosu na pamuk na 40°C bez Ecobubble (WF0702WKU). Individualni rezultati mogu varirati.
(7) Garancija od 20 godina odnosi se samo na motore s digitalnim inverterom u mašinama i sušilicama i kompresore u frižiderima koji se prodaju u EU. Počevši od jula, uz motore s digitalnim inverterom koji se nalaze u mašinama za veš koje se prodaju u SAD-u, ograničeno je na proizvode koje proizvodi Samsung i proizvođači s podugovorima i ne odnosi se na spoljašnje proizvode.
(8) Kompatibilan s 2,4 GHz Wi-Fi, posetite solarcellremote.samsung.com/ za više informacija.
(9) Posetite solarcellremote.samsung.com/ za više informacija.
(10) Galaxy Z Fold4 i Z Flip4 uređaji isporučeni do 31. augusta 2022. naspram broja Z Fold3 i Z Flip3 uređaja isporučenih do 31. augusta 2021.
(11) Dostupno samo na SAD tržištu.

 

Foto: Samsung

###
O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung Newsroom na adresi news.samsung.com.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Stare reklame, novi zadatak: kompanija Mars u borbi protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia5. децембра 2023.

Inicijativa „Odgovornost za budućnost“ Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

Decembarska „Noć knjige” pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna

Advertiser Serbia4. децембра 2023.

vivo slavi UEFA EURO 2024TM sa navijačima širom Evrope

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Katarina završila psihologiju, a zvali je da čisti ulice

Advertiser Serbia3. децембра 2023.

Samsung Galaxy S23 FE sada je dostupan za prednarudžbinu u Srbiji

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

Infinum i A1 Hrvatska već 18 godina podižu lestvicu kvaliteta digitalnih proizvoda

Advertiser Serbia1. децембра 2023.

A1 Srbija otvorila prvi Cybersecurity Escape Room u zemlji

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Nelt – 30 godina na pravoj ruti

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Božićni marketi u Evropi: Evo kako da otputujte jednostavno, udobno i bezbrižno do odabrane destinacije za odmor

Advertiser Serbia30. новембра 2023.

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.