Agencije

I&F MCCANN GRUPA okupila biznis lidere evropskih i američkih McCann agencija

Posle uspeha na festivalu Golden Drum, I&F McCann Grupa bila je domaćin vodećim imenima sveta marketinga koji posluju u okviru evropskih i američkih McCann agencija, čime je još jednom potvrđena liderska pozicija McCann agencija jugoistočne Evrope

 

Na dvodnevnom skupu, prvi put održanom u Beogradu, razgovaralo se o izazovima koje pred marketing stavlja ubrzani tehnološki napredak, kao i uticaju lokalnih kultura na kampanje brendova.

null

Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe i domaćin ovog skupa, ističe da je ovo bila prilika za razmenu iskustava i mišljenja o budućnosti marketinga. “Ovaj sastanak je važan ne samo jer stavlja Beograd na mapu svetske marketinške scene, već i pomaže razvoj kreativne industrije u Srbiji i regionu. U Srbiji kreativna industrija već učestvuje sa 7 odsto BDP i zapošljava na desetine hiljada ljudi. Digitalizacija je kreativnoj industriji dala dodatni zamah i važna je za razvoj celog regiona. Kada govorimo o budućnosti marketinga, ona je tamo gde i prošlost – u kreativnosti. Što ideje budu bolje, odnosno ukoliko pokreću emocije, to će i kampanje biti bolje”, rekao je Srđan Šaper.

nullNanet Dufor, predsednica zadužena za vođenje globalnih klijenata iz McCann Worldgroup Njujork, navodi da je velika prednost biti deo jedne velike globalne porodice agencija kao što je McCann. “Mi smo globalna mreža, povezani smo i dosta učimo jedni od drugih. Znanje stečeno na jednom mestu prenosimo na sve naše agencije. Zato smo važni iza globalne brendove, jer je njima neophodna naša povezanost i znanje sa mnogo različitih tržišta. Potrošači traže lokalni pristup. Ako razumete lokalnu kulturu i ulogu brenda za koji radite, onda možete praviti efektivne marketinške kampanje koje daju rezultate. Morate imati lokalni uvid i globalnu širinu”, zaključuje Nanet Dufor.

null

Mark Lund, direktor McCann Worldgroup Velika Britanija, ističe dalokalni pristup i lokalno znanje postaju sve značajniji i da globalni brendovi konstantno razmišljaju o tome kako da svoju poruku učine dovoljno vidljivom nalokalnim tržištima. “Mnogo toga se promenilo. Broj kanala i načina kojima možete da pristupite potrošačima višestruko se povećao zahvaljujući društvenim mrežama i digitalizaciji. Sve je mnogo brže i kompleksnije nego ranije. Ipak na kraju, ideja je ono što se nije promenilo i što se nikada neće promeniti. Morate imati dobru ideju. Dobra ideja je ostala ključ uspeha”, naveo je Lund.

Kada sе govori o budućnosti marketinga“, dodaje Lund, „jasno je da postajemo informisaniji jer živimo u doba podataka, ali da je potrebno znanje i snaga da se ti podaci obrade. Mislim da će podaci ojačati, a ne zameniti ljudsku empatiju i kreativnost. Brendovi su nam važni jer predstavljaju set vrednosti koje želimo da delimo i učinimo ih delom našeg života. Dobar marketing se ogleda kroz dizajn, slikovitost i pričanje priče. To su suštinski ljudske veštine. Kreativnost će i dalje biti u centru onoga čime se mi bavimo”.

null

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Digitalni porez – Komisija donela novi paket poreskih mera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Kurs digitalnog marketinga – Professional level: Siguran put za digitalnu transformaciju menadžera

Advertiser Serbia17. septembra 2020.

Direct PERSPECTIVE Talks – HR i poslovanje u Covid-19 svetu

Advertiser Serbia9. septembra 2020.

Počinje novi serijal webinara DIRECT TALKS

Advertiser Serbia2. septembra 2020.

Homepage pokrenuo HOMEPAGE AKADEMIJU

Advertiser Serbia1. septembra 2020.

IPG Mediabrands predstavlja: Prva revizija medijske odgovornosti na društvenim mrežama (ikad!)

Advertiser Serbia24. avgusta 2020.

Saradnja FEFA fakulteta i I&F Grupe

Advertiser Serbia18. avgusta 2020.

Jana summer alarm by Saatchi Croatia

Advertiser Serbia12. avgusta 2020.

Bojan Kočovski imenovan za novog direktora agencije McCann Skopje

Advertiser Serbia11. avgusta 2020.

Nova kampanja JAZAS-a i Degordiana: Distanca od 2 mikrona štiti od virusa!

Advertiser Serbia7. avgusta 2020.

JOVANA SIMIĆ, Ovation BBDO: Cancel Culture i brendovi

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

Istraživanje: Kreativna industrija u Srbiji među najpogođenijim Covid-19 krizom

Advertiser Serbia3. avgusta 2020.

MARIJA MATIĆ: „VIDA je najmoćniji kanal advertajzing komunikacije koji je do sada postojao“

Advertiser Serbia27. jula 2020.

Direct PERSPECTIVE pokreće dijalog o novoj normalnosti – O poslovanju, brendovima i tehnologijama

Advertiser Serbia23. jula 2020.

IVAN WESTERVEEN, Saatchi & Saatchi Beograd: „Cvrčak i Mrav u Africi“ je tip projekta koji opravdava postojanje naše profesije i kreativne industrije

Advertiser Serbia20. jula 2020.