Agencije

Ideje dolaze iz dobre saradnje: „Plazma: Jednakost dolazi iz kuće“

Mi smo uvek otvoreni za nove ideje – ako su dobre naći ćemo način da ih izvedemo“. Ova rečenica se često čuje na sastancima, panelima i seminarima. Ali – da li je zaista tako?

 

Iako se inicijative i nove „velike ideje“ neprekidno traže i priželjkuju, iskustvo govori da je broj uspešno realizovanih inicijativa te vrste i dalje relativno mali. Veliki broj njih završi „u folderu“ zato što „nije pravi trenutak“ ili „postoje drugi prioriteti“. Ali, kada postoji dobra saradnja i razumevanje brend tima i kreativne agencije – pojavljuju se ideje koje osvajaju našu pažnju, inspirišu nas da ih delimo dalje i tako postaju viralne. Jednodnevna kampanja „Jednakost dolazi iz kuće“ je najbolji dokaz za to.

Višegodišnja uspešna saradnja kompanije Bambi i digitalnog sektora agencije Communis na komunikaciji brenda Plazma nedavno je krunisana novim uspehom. Agencijski tim zadužen za digitalno prisustvo najvoljenijeg brenda u Srbiji je krajem prošlog leta već osmislio, kreirao i realizovao uspešnu kampanju povodom Dana jednakosti žena. Jednostavni a efektni vizuali koji su problematizovali pitanje jednakosti polova u Srbiji lansirali su poruku „Jednakost dolazi iz kuće“. Povodom 8. marta, ovde poznatog kao „Dan žena“ realizovana je nova kampanja, koja je zabeležila još bolje rezultate na društvenim mrežama.

Iskustvo i razumevanje brenda Plazma nam je pomoglo da jedan product insight na pravi način pretočimo u formu u kojoj će ideja iskazati pun potencijal. Svi znamo da je gotovo nemoguće prelomiti Plazma biskvit na dve jednake polovine. Isto važi i za pitanja podele posla između polova u Srbiji. Iz tih činjenica smo došli do kreativne ideje: ukoliko pokušamo da zajedno podelimo taj biskvit – šanse za ravnopravnom podelom su mnogo veće.“ – izjavila je Lea Stanković, izvršna direktorka agencije.

Kreativna ideja nas je inspirisala na produciranje jednominutnog video-klipa koji smo lansirali na „Dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost muškaraca i žena“, ovde poznatog i kao „8. mart“.“ – dodaje kreativni direktor Communis-a, Nebojša Krivokuća. „Scene pokušaja prelamanja Plazma biskvita prati statistika koja pokazuje i dalje veoma vidljivu neravnopravnost u raspodeli posla po pitanjima brige o deci, obavljanja kućnih poslova i zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama, kao i činjenicu da veliki procenat žena smatra da nisu ispunile svoj pun potencijal zbog nedostatka podrške. Verujem da smo ovim klipom pomogli da se ti procenti promene – na bolje“.

Strahinja Inić, brend menadžer Plazma brenda ističe značaj ove kampanje: „Verujem da smo kampanjom „Jednakost dolazi iz kuće“ poslali veoma važnu poruku da samo zajedno možemo da utičemo na položaj žena u našem društvu, polazeći od sopstvenih domova. Plazma, kao sinonim porodičnih vrednosti, smatra da je njena dužnost da ukaže na važnost porodice pri formiranju stavova i svesti o ravnopravnosti, jer time generacijama devojčica i dečaka dajemo bolji primer.
Ponosan sam na uspešnu saradnju sa našom digitalnom agencijom Communis, zajedničku realizaciju ideje koja rasvetljava jednu društveno važnu temu na nesvakidašnji način, koja je dosegla ogroman broj ljudi za samo jedan dan, i dobila pregršt pozitivnih reakcija. Zato, sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo zajedno nastaviti da razvijamo planove i ideje kako da dalje doprinesemo poboljšanju na polju ekonomske, političke i socijalne neravnopravnosti polova
”, istakao je Strahinja Inić.

Namenski lansiran na „Dan žena“, ovaj video je izazvao hiljade izuzetno pozitivnih komentara, čak i na onim platformama koje nisu bile prvobitno planirane. „Najbolja osmomartovska čestitka”, „Video koji će se pamtiti”, „Nešto drugačije u moru praznih čestitki”, „Ovo je prava poruka! I baš zato će i buduće generacije da vas vole” samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža koji su delili video dalje. Pored više od 259.000 pregleda na Instagramu, klip je zabeležio fantastične rezultate i na Twitter-u, i to zahvaljujući jednoj korisnici sa manje od stotinu pratilaca koja ga je prva podelila na toj platformi kao „primer dobre reklame“. Njen tvit se širio dalje – što je rezultiralo sa više od 40.000 pregleda samo na toj mreži! Video su neplanirano podelile i neke javne ličnosti poput Milene Radulović, Milana Marića i Milana Antonijevića.
Već prezadovoljni reakcijama ljudi, i Plazma brend tim i kreativni tim Communisa bili su dodatno iznenađeni i počašćeni pohvalom koja je stigla od Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković – a koja je uputila pisma i kompaniji Bambi i agenciji Communis.
Ovim putem želimo da pozdravimo Vaš odgovoran pristup medijskoj kampanji kompanije „Plazma”, koji pokazuje da je kreativnost ideja moguće sprovesti u delo u skladu sa načelima poštovanja ravnopravnosti. Još uvek nisu česte kampanje i agencije poput Vaše, koje na inventivan način prezentuju zvanične podatke nadležnih institucija.”

Kampanja „Jednakost dolazi iz kuće” dokazuje da je za realizaciju dobre i velike ideje, čak i jednostavno producirane – uvek najpre važna odlična saradnja brend tima i agencije. Uz dobro razumevanje brenda i načina kako se jedna ideja realizuje na najefektiniji način – uspeh je zagarantovan.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

One i McCann Podgorica zajedno sa partnerima osvojili 3 nagrade na CIM Forumu

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.