Agencije

Ideje dolaze iz dobre saradnje: „Plazma: Jednakost dolazi iz kuće“

Mi smo uvek otvoreni za nove ideje – ako su dobre naći ćemo način da ih izvedemo“. Ova rečenica se često čuje na sastancima, panelima i seminarima. Ali – da li je zaista tako?

 

Iako se inicijative i nove „velike ideje“ neprekidno traže i priželjkuju, iskustvo govori da je broj uspešno realizovanih inicijativa te vrste i dalje relativno mali. Veliki broj njih završi „u folderu“ zato što „nije pravi trenutak“ ili „postoje drugi prioriteti“. Ali, kada postoji dobra saradnja i razumevanje brend tima i kreativne agencije – pojavljuju se ideje koje osvajaju našu pažnju, inspirišu nas da ih delimo dalje i tako postaju viralne. Jednodnevna kampanja „Jednakost dolazi iz kuće“ je najbolji dokaz za to.

Višegodišnja uspešna saradnja kompanije Bambi i digitalnog sektora agencije Communis na komunikaciji brenda Plazma nedavno je krunisana novim uspehom. Agencijski tim zadužen za digitalno prisustvo najvoljenijeg brenda u Srbiji je krajem prošlog leta već osmislio, kreirao i realizovao uspešnu kampanju povodom Dana jednakosti žena. Jednostavni a efektni vizuali koji su problematizovali pitanje jednakosti polova u Srbiji lansirali su poruku „Jednakost dolazi iz kuće“. Povodom 8. marta, ovde poznatog kao „Dan žena“ realizovana je nova kampanja, koja je zabeležila još bolje rezultate na društvenim mrežama.

Iskustvo i razumevanje brenda Plazma nam je pomoglo da jedan product insight na pravi način pretočimo u formu u kojoj će ideja iskazati pun potencijal. Svi znamo da je gotovo nemoguće prelomiti Plazma biskvit na dve jednake polovine. Isto važi i za pitanja podele posla između polova u Srbiji. Iz tih činjenica smo došli do kreativne ideje: ukoliko pokušamo da zajedno podelimo taj biskvit – šanse za ravnopravnom podelom su mnogo veće.“ – izjavila je Lea Stanković, izvršna direktorka agencije.

Kreativna ideja nas je inspirisala na produciranje jednominutnog video-klipa koji smo lansirali na „Dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost muškaraca i žena“, ovde poznatog i kao „8. mart“.“ – dodaje kreativni direktor Communis-a, Nebojša Krivokuća. „Scene pokušaja prelamanja Plazma biskvita prati statistika koja pokazuje i dalje veoma vidljivu neravnopravnost u raspodeli posla po pitanjima brige o deci, obavljanja kućnih poslova i zastupljenosti žena na rukovodećim pozicijama, kao i činjenicu da veliki procenat žena smatra da nisu ispunile svoj pun potencijal zbog nedostatka podrške. Verujem da smo ovim klipom pomogli da se ti procenti promene – na bolje“.

Strahinja Inić, brend menadžer Plazma brenda ističe značaj ove kampanje: „Verujem da smo kampanjom „Jednakost dolazi iz kuće“ poslali veoma važnu poruku da samo zajedno možemo da utičemo na položaj žena u našem društvu, polazeći od sopstvenih domova. Plazma, kao sinonim porodičnih vrednosti, smatra da je njena dužnost da ukaže na važnost porodice pri formiranju stavova i svesti o ravnopravnosti, jer time generacijama devojčica i dečaka dajemo bolji primer.
Ponosan sam na uspešnu saradnju sa našom digitalnom agencijom Communis, zajedničku realizaciju ideje koja rasvetljava jednu društveno važnu temu na nesvakidašnji način, koja je dosegla ogroman broj ljudi za samo jedan dan, i dobila pregršt pozitivnih reakcija. Zato, sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo zajedno nastaviti da razvijamo planove i ideje kako da dalje doprinesemo poboljšanju na polju ekonomske, političke i socijalne neravnopravnosti polova
”, istakao je Strahinja Inić.

Namenski lansiran na „Dan žena“, ovaj video je izazvao hiljade izuzetno pozitivnih komentara, čak i na onim platformama koje nisu bile prvobitno planirane. „Najbolja osmomartovska čestitka”, „Video koji će se pamtiti”, „Nešto drugačije u moru praznih čestitki”, „Ovo je prava poruka! I baš zato će i buduće generacije da vas vole” samo su neki od komentara korisnika društvenih mreža koji su delili video dalje. Pored više od 259.000 pregleda na Instagramu, klip je zabeležio fantastične rezultate i na Twitter-u, i to zahvaljujući jednoj korisnici sa manje od stotinu pratilaca koja ga je prva podelila na toj platformi kao „primer dobre reklame“. Njen tvit se širio dalje – što je rezultiralo sa više od 40.000 pregleda samo na toj mreži! Video su neplanirano podelile i neke javne ličnosti poput Milene Radulović, Milana Marića i Milana Antonijevića.
Već prezadovoljni reakcijama ljudi, i Plazma brend tim i kreativni tim Communisa bili su dodatno iznenađeni i počašćeni pohvalom koja je stigla od Poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković – a koja je uputila pisma i kompaniji Bambi i agenciji Communis.
Ovim putem želimo da pozdravimo Vaš odgovoran pristup medijskoj kampanji kompanije „Plazma”, koji pokazuje da je kreativnost ideja moguće sprovesti u delo u skladu sa načelima poštovanja ravnopravnosti. Još uvek nisu česte kampanje i agencije poput Vaše, koje na inventivan način prezentuju zvanične podatke nadležnih institucija.”

Kampanja „Jednakost dolazi iz kuće” dokazuje da je za realizaciju dobre i velike ideje, čak i jednostavno producirane – uvek najpre važna odlična saradnja brend tima i agencije. Uz dobro razumevanje brenda i načina kako se jedna ideja realizuje na najefektiniji način – uspeh je zagarantovan.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

Degordian ima novi podbrand: Enstring je HR-first agencija

Advertiser Serbia21. септембра 2023.

Ascanius Media Slovenija i Bosna i Hercegovina promenile naziv u Direct Media

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Represent Communications i HR Xcel predstavili zajedno novu uslugu na tržištu

Advertiser Serbia18. септембра 2023.

Stethoscope, alat za istraživanje zadovoljstva i angažovanost zaposlenih, sada se zove Luppa

Advertiser Serbia15. септембра 2023.

DRV Agencija osvojila globalnog klijenta ESPRIT: “Kreirali smo oglase za Vogue i za čuveni Hudson Yards u Njujorku “

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Najveće širenje do sada: Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Advertiser Serbia5. септембра 2023.

Degordian lansirao svoj prvi podbrand – upoznajte Builtt, development agenciju!

Advertiser Serbia30. августа 2023.

HURA-ino istraživanje: Nastavljen rast prihoda i broja zaposlenih u komunikacijskim agencijama

Advertiser Serbia17. августа 2023.

Hrvatska tech kompanija stvorila zajednicu koja okuplja globalne agencijske stručnjake

Advertiser Serbia17. августа 2023.

MILE BANIĆ, EssenceMediacom: „Nikada nije bilo zahtevnije doći do potrošača sa željenom porukom“

Advertiser Serbia28. јула 2023.

Najbolji saveti kako da transformišite svoj lični brend uz pomoć ChatGPT-ja

Advertiser Serbia27. јула 2023.

VELJKO GOLUBOVIĆ, New Moment: „U modulu KREATIVA IAA Akademije upoznaćemo našu prirodnu kreativnost sa super-moćima veštačke inteligencije“

Advertiser Serbia25. јула 2023.

Kako da iskoristite TikTok za promociju i realizaciju vaše Employer Branding strategije?

Advertiser Serbia21. јула 2023.

Radimo zajedno na podršci za veću zaposlenost pripadnika LGBTQI+ zajednice

Advertiser Serbia11. јула 2023.

Effie Index 2022: Objavljene najefektnije kompanije na svetu tokom 2022, među njima i one iz Hrvatske

Advertiser Serbia6. јула 2023.