Brendovi

I žene znaju IT! Pridružite im se 27. aprila

Brendovi

Majkrosoft kroz naziv svog događaja šalje važnu poruku – Women Know IT i poziva sve zainteresovanje učesnike da se prijave.

 

Događaj će se održati online, preko Microsoft Teams platforme, 27. aprila od 15h. Registracije su besplatne i biće otvorene do 27. aprila na sledećem linku.

Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave na online događaj „Women know IT“, do sada održavanog pod nazivom “Ženske priče u IT-u“, koji je uspešno realizovan u poslednjih 7 godina, sa ciljem osnaživanja žena da započnu i razvijaju svoju karijeru u IT industriji. Svi registrovani učesnici će događaj moći da prate putem Microsoft Teams platforme.

Do sada je na ovim događajima učestvovalo više od 800 studentkinja, od kojih su neke nastavile svoje karijere upravo u Majkrosoft razvojnom centru, gde su dobile priliku da budu u centru globalnog IT razvoja i kreiraju tehnologije budućnosti. Tokom ovog događaja, imaćete priliku da čujete njihove priče, koje su najbolja preporuka za sve devojke koje žele da razvijaju karijeru u IT industriji.

I prilikom ovogodišnjeg virtuelnog događaja svi učesnici će imati priliku da se upoznaju sa radom inženjerki, ne samo iz Majkrosoft razvojnog centra, već i iz drugih IT kompanija, da dobiju informacije iz najnovijih istraživanja na ovu temu, ali i da čuju nešto više na temu ličnog i profesionalnog razvoja.

Mina Spasić, Senior Program menadžerka u Razvojnom centru kompanije Majkrosoft u Srbiji održaće centralni govor na temu svoje karijere. Među govornicima na događaju će, između ostalih, biti i Mia Popić, koučing psihološkinja i psihoterapeutkinja, koja će govoriti o istraživanju kojim se bavila u okviru svoje doktorske teze na temu žena liderki, kao i Iva Parađanin, novinarka, urednica Elle Active rubrike u Elle magazinu i autorka podkasta Tampon zona, sa pričom o samopouzdanju i koliku ulogu ono igra kod žena u poslovnom svetu. Događaju, koji će se održati na srpskom, sa obezbeđenim prevodom i na engleski, pridružiće se i softverske inženjerke iz kompanija Nordeus, Nutanix i InterVenture, koje će podeliiti svoja iskustva i izazove sa kojima su se susretale u karijeri.
_______
O Razvojnom centru kompanije Majkrosoft u Srbiji Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar ove kompanije u Jugoistočnoj Evropi. U njemu se razvijaju softveri i aplikacije koje koriste milioni ljudi širom sveta. Otvoren 2005. godine, kao četvrti razvojni centar kompanije Majkrosoft, tim u Srbiji danas čini više od 350 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.
Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji je da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz nastojanja kontinuiranog približavanja informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe. Razvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji u prethodnom periodu sarađivao je i sa različitim obrazovnim institucijama, od Istraživačke stanice Petnica, preko Matematičke gimnazije iz Beograda do Matematičkog fakulteta, Računarskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, i drugih fakulteta u zemlji i regionu.

_______
Više o Razvojnom centru kompanije Majkrosoft u Srbiji: www.microsoft.com/serbia/mdcs
Više o kompaniji Majkrosoft u Srbiji: www.microsoft.com/sr-latn-rs

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Brendovi

Burger King dolazi u Srbiju?

Advertiser Serbia6. maja 2021.

Amsterdam zabranjuje oglašavanje automobila na stanicama metroa

Advertiser Serbia5. maja 2021.

Platforma za onlajn trgovinu eBay će primati kriptovalute

Advertiser Serbia5. maja 2021.

Pfizer očekuje da će u 2021. prodati vakcine za 26 milijardi dolara

Advertiser Serbia4. maja 2021.

SBB fondacija donirala dečije igralište u Nišu

Advertiser Serbia29. aprila 2021.

Moj izbor 2021: PREMIA omiljena privatna robna marka kupaca u Srbiji

Advertiser Serbia29. aprila 2021.

Atlantic Grupa: Prvi kvartal obeležila lansiranja novih proizvoda i stabilno poslovanje

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

USAID ulaže u digitalnu pismenost učenika i nastavnika

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

Regionalni program „Dijalog za budućnost“ ukazao na kritičnu važnost društvene kohezije

Advertiser Serbia28. aprila 2021.

Moj izbor 2021: Potrošači su izabrali najbolje domaće proizvode i brendove

Advertiser Serbia27. aprila 2021.

Gucci i Facebook tužili osobu koja je prodavala lažne proizvode

Advertiser Serbia27. aprila 2021.

Saradnja između kompanije Majkrosoft i Comtrade obrazovnih institucija

Advertiser Serbia27. aprila 2021.

Volkswagen traži milijardu evra od bivšeg generalnog direktora

Advertiser Serbia26. aprila 2021.

Apatinska pivara podelila sadnice jasena građanima Apatina

Advertiser Serbia26. aprila 2021.

Počinje Bubble Cup 14

Advertiser Serbia23. aprila 2021.