Festivali

I ove godine na Danima komunikacija slavimo vašu kreativnost!

Konfete, svetla glavne scene i gromoglasni aplauz su dobro isprobana kombinacija koja je sveprisutna na ceremoniji dodele profesionalnih nagrada u glavnoj sali Dana komunikacija.

 

Festival kreativnosti i komunikacije je savršena scena za proslavu projekata koji su ove godine osvojili stručne nagrade. Svako veče festivala Dani komunikacija, koji se ove godine održava u Rovinju od 11. do 14. aprila, rezervisano je za gledanje najboljih projekata koje je kreativna zajednica predstavila na pet konkursa – BalCannes, IdejaX, Young Lions, Effie Awards Croatia i MIXX Awards. U nastavku izdvajamo sav sadržaj o projektima koji su odlučili da uđu u trku za najsjajnije nagrade ove godine.

BALCANNES
BalCannes je takmičenje koje objedinjuje najbolje od najboljih kada su u pitanju agencije i oglašivači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije i slavi duh ovih prostora. Iz godine u godinu, BalCannes nagrađuje kreativnost i originalnost koji opstaju uprkos brojnim izazovima na tržištu. Sve etablirane agencije, kao i one koje se tek probijaju na kreativnoj sceni, još jednom su dobile priliku da pokažu na kojim su projektima vredno radile u proteklih godinu dana.
• Na linku se nalazi spisak finalista koji će sa nestrpljenjem čekati da čuju svoje ime na dodeli nagrada u četvrtak, 11. aprila.
• Za ovu selekciju zadužena su tri stručna regionalna žirija, a liste možete pronaći ovde.

IDEJAX
IdejaX je nacionalno kreativno takmičenje na kojem se već četrnaestu godinu uspešno takmiče i agencije i nezavisni profesionalci sa svojim kreativnim idejama. Organizovana pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza društava za tržišno komuniciranje (HURA) u sklopu festivala Dani komunikacija, IdejaX nagrađuje najoriginalnije i jedinstvene ideje koje pomeraju granice, a takmičenje omogućava velikim i malim agencijama i nezavisnim umetnicima da se takmiče njihove kreativne ideje, a ove godine dodela će biti održana u petak 12. aprila. Takođe je važno istaći The Morning After: IdejaX Jury Q&A, koji će se održati na festivalu 13. aprila u dvorani DK LLLounge.
Spisak svih projekata koji su se plasirali u finale IdejeX možete pronaći ovde.
• o njima su odlučivali vrhunski hrvatski stručnjaci okupljeni u tri žirija, a listu možete pronaći na linku.

YOUNG LIONS POWERED BY ELAN
U petak neće biti dodela nagrada posvećena samo IdejiX, na pozornicu će se popeti i pobednici takmičenja Young Lions powered by Elan.
Young Lions je takmičenje na kome se nova generacija nacionalne komunikacione industrije bori za titulu najboljih mladih kreativaca. Osvajanjem prestižnog Grand Prixa mladi lavovi dobijaju izuzetnu priliku da se kao predstavnici Hrvatske takmiče sa najboljim kolegama iz celog sveta na globalnom takmičenju Cannes Young Lions i iskuse svetski festival kreativnosti Cannes Lions. Najbolji među mladim profesionalcima predstaviće svoje projekte u petak, 12. aprila u sali DK LLLounge.

Dobitnici Grand Prixa i svih ostalih nagrada su već poznati, a sve ih možete pronaći na linku.
• Za izbor najboljih projekata mladih talenata zaslužan je žiri čije članove možete videti ovde.

EFFIE AWARDS CROATIA
Effie takmičenje, u kojem stručnjaci nagrađuju najefikasnije agencije i oglašivače koji spajaju strateško razmišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, već 15. godinu izdvaja najkvalitetnije projekte u Hrvatskoj, a ove godine posebno se izdvajaju tri nove kategorije takmičenja: Business-to-Business, Brand iskustvo i Data-driven. Subota, 13. april, rezervisana je za ceremoniju dodele Effie Awards Croatia, gde će najbolji od finalista biti nagrađeni na sceni za svoje najefikasnije projekte. Više o projektima finalista od njihovih autora imaćemo priliku da čujemo na prezentacijama Effie projekata koje će se održati u subotu, 13. aprila.
Spisak finalista možete pronaći ovde.
• Žiri je imao težak zadatak da odabere najefikasnije projekte, ali su s razlogom ovi stručnjaci zaslužili svoje mesto u žiriju Effie.

MIXX AWARDS CROATIA
Takmičenje MIXX Awards Croatia, koja posluje pod okriljem IAB Croatia – jedinstvene zajednice aktera na hrvatskom digitalnom tržištu i hrvatske adrese međunarodne organizacije IAB (Interactive Advertising Bureau) Global, zadužene za unapređenje i održavanje interaktivnog marketinga hrvatskog tržišta na najvišem standardu – već dugi niz godina pokazuje presek najboljih lokalnih digitalnih zajednica, a pobednici će i ove godine biti proglašeni u subotu, 13. aprila, u svečanoj atmosferi na dodeli nagrada Dana komunikacija.

• Svi digitalni projekti koji su ove godine stekli status MIXX finalista su istaknuti na linku.
• Ovoga puta žiri je ocenjivao kombinaciju strategije, učinka, kreativnosti i postignutih rezultata, a spisak članova žirija možete pronaći ovde.

Vidimo se na Danima komunikacija!

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.

Sean Poropat, kreativni direktor i suosnivač Studija Sonda, pozvan je u žiri ovogodišnjeg Cannes Lions festivala

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Sean Poropat i Ivan Golubić predstavljaju hrvatsku kreativnost u žiriju Cannes Lionsa

Advertiser Serbia3. мај 2024.

Poznati finalisti Effie Awards Serbia 2024

Advertiser Serbia25. април 2024.

Pripremite kalendare, poznat je datum 12. izdanja SoMo Borca!

Advertiser Serbia24. април 2024.

Mr.Goodvertising u Beogradu u okviru „Kampanje sa svrhom 2024″ Warm Up-a

Advertiser Serbia18. април 2024.

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia16. април 2024.

Kreativna kampanja „Susjedi“ agencije Futura DDB nagrađena je bronzom na IdejaX takmičenju

Advertiser Serbia15. април 2024.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici prestižnih nagrada za najefektivnije marketinške projekte

Advertiser Serbia14. април 2024.

Regionalna nagrada za Iskrenost otišla u ruke Agencije DRV

Advertiser Serbia14. април 2024.

Titula najbolje digitalne kampanje u Hrvatskoj pripala Valamar Rivieri i SeekandHitu!

Advertiser Serbia14. април 2024.

BBDO Zagreb je agencija godine IdejeX, Imago Ogilvy osvajač Grand Prixa, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia13. април 2024.

Počelo najveće izdanje Dana komunikacija

Advertiser Serbia12. април 2024.

Stručnjaci širom regije na BalCannesu nagradili najbolje kreativce BiH, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije

Advertiser Serbia12. април 2024.

Prvi AI asistent komunikacijske industrije: DK Sidekick je novi član organizacionog tima Dana komunikacija

Advertiser Serbia10. април 2024.