Festivali

Hrvatski filozof svetskog glasa Srećko Horvat: Bliži li nam se smak sveta i kako se društvo nosi sa tim?

Festivali

U vremenu ubrzanog tehnološkoga razvoja s jedne strane te elementarnih nepogoda i ratnih napada sa druge – koliko smo civilizacijski napredovali? Odgovore donosi novo izdanje festivala Dana komunikacija, koji će biti održano u Rovinju od 20. do 23. aprila.

 

Ako ste dovoljno srećni, svakodnevno ste bombardovani apokaliptičnim slikama ili iz udobnosti svog doma skrolujete društvenim mrežama čitajući o recentnim katastrofama. Ali čekajte… kako ste to onda tačno srećni? Srećnima bi vas trebala činiti činjenica da niste među milijardama pogođenim elementarnim nepogodama – od klimatske krize do razornih poplava i zemljotresa – ili brutalnim vojnim napadima, nego razmišljate o tome je li organsko voće zaista organsko i treba li uložiti u elektronski automobil. Upravo će, između ostalog, i o sve bizarnijim svetskim kontrastima na Danima komunikacija govoriti istaknuti filozof Srećko Horvat u predavanju naziva Your Lips, My Lips, Apocalypse.

Ugledni nemački nedeljnik Der Freitag opisuje ga kao jednog od najuzbudljivijih glasova svoje generacije“, a njegovi tekstovi čitaju se u The New York Timesu, The Guardianu i Der Spiegelu. Srećko Horvat je hrvatski filozof i autor koji je već u ranim tridesetim imao niz međunarodno objavljenih dela, a danas je prepoznat kao autoritativan glas neslaganja u postjugoslavenskoj klimi. Suosnivač je DiEM25-a, koji se zalaže za reformu EU-a u „carstvo zajedničkog prosperiteta, mira i solidarnosti“, a osnivač je i zagrebačkog Subverzivnog festivala.

Čak i ako niste upoznati s Horvatovim radom, o njegovom životnom delu mogu posvedočiti njegove kolege, među kojima je i bivši grčki ministar finansija Yanis Varoufakis, a redovno je posećivao i Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, organizacije koja od anonimnih izvora zviždača objavljuje tajne informacije i poverljiva dokumenta. Horvat svoje misli voli da razmenjuje i sa Slavojem Žižekom, odvažnim slovenačkim akademikom, a zajedno su 2013. napisali i knjigu naziva Šta Evropa želi?.

Dok u svojim glavama razvijamo nove koncepte Sudnjeg dana, preispitujući ubrzani napredak tehnologije, znamo li zaista kuda idemo? Na glavnoj pozornici Dana komunikacija 20. aprila prvo predavanjem, a zatim i kratkim razgovorom sa učesnicima, Horvat će se uhvatiti ukoštac s našim savremenim postapokaliptičnim zeitgeistom i stvarnošću, implikacijama promišljanja o kataklizmičkom završetku sveta – koje se kreću od poricanja sve do melanholije i depresije – i zaroniti dublje u koncepte supraliminalnog, slepila za apokalipsu, njene komodifikacije i fetišizacije.

https://www.advertiser-serbia.com/advertiser/wp-content/uploads/2023/02/Dani-komunikacija-DK2023.jpg

Iščekivani raspored popularnog festivala tržišnih komunikacija biće poznat uskoro, a organizatori Dana komunikacija najavljuju da će se predavanje Srećka Horvata održati prvog festivalskog dana, pre predavanja Edwarda Snowdena.
Nakon Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala pridružiti video linkom; kao i jevanđeliste, vizionara i rock-zvezde tehnološkoga sveta Jamesa Whittakera, te Munise Can, strateške stručnjakinje koja brendovima pomaže da zacrtaju put do sigurnog uspeha; vodećeg kreativca dalekog Japana Toshihika Tanabea, te vodećeg svetskog autoriteta za sextech Bryony Cole, te Main Monka najveće platforme za digitalnu produkciju na svetu Victora Knaapa, te Roryja Sutherlanda, jednog od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, nadrealističkog redateljskog dvojca Vallée Duhamel i filozofa svetskog glasa Srećka Horvata uslediće najave brojnih drugih zanimljivih učesnika Dana komunikacija.

Prijave za učestvovanje na jednom od najboljih svetskih evenat-a prema dvostrukoj nominaciji britanskog Association Excellence Awardsa moguće su na zvaničnim stranicama festivala.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia24. марта 2023.

Poznat sastav Effie žirija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Od kriptovaluta sve do pokvarenog interneta i pada poverenja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Effie dan Slovenija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Od kreativne destrukcije do revolucije – u Hrvatsku dolazi inovator Ian Beacraft!

Advertiser Serbia21. марта 2023.

Ovo su projekti koji su u konkurenciji za nagrade regionalnog takmičenja BalCannes

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte Creative Business Excellence Drum žiri

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Kristina Kuzmič, planetarno poznata autorka bestsellera, na Danima komunikacija otkriva kako premostiti kritike

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Otvorene prijave za Golden Drum

Advertiser Serbia10. марта 2023.

Eksperimentisanje na granici logike i nove dimenzije kreativnosti na ovogodišnjim Danima komunikacija

Advertiser Serbia8. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte One-Channel Jury

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Živi u kući Napoleona III i predvodi kreativnu revoluciju – Rory Sutherland dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Pobednici slovenačkog takmičenja Mladi kreativci 2023

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Novi finalisti BalCannes-a otkrivaju se svakog dana, a ovi su projekti do sada ušli u konkurenciju za glavne nagrade

Advertiser Serbia27. фебруара 2023.