Agencije

Hrvatska: Postanite stručnjak za (samo)regulaciju u industriji oglašavanja

HURA-in program uticaće na profesionalizaciju u industriji povećavanjem broja stručnjaka za regulaciju i samoregulaciju te sudskih veštaka za tržišno komuniciranje

Prijave su otvorene do 3. oktobra, a mogu se prijaviti članovi HURA-e, ali i svi zainteresovani.

S ciljem povećanja kompetencija za (samo)regulaciju na nacionalnom nivou, a time i unapređenje domaćeg tržišta industrije tržišnih komunikacija, HURA je pokrenula novi program edukacije koji kreće 6. oktobra. U sklopu programa, edukovaće se stručnjaci za samoregulaciju i regulaciju u industriji, a najbolji među njima, tokom iduće godine biće sertifikovani kao sudski veštaci za tržišne komunikacije u saradnji s Hrvatskim društvom sudskih veštaka i procenitelja (HDSVIP).

Ovaj program jedinstven je u Evropi, a svojom investicijom u njega HURA želi direktno da utiče na povećanje broja stručnjaka sa znanjima pomoću kojih će moći da ocenjuju usklađenost oglasne poruke s etičkim i zakonodavnim normama. To će u krajnjoj liniji ojačati sposobnost agencija i drugih stručnjaka za sprovođenje samoregulacije te uopšteno, da obezbede dodatni kredibilitet agencija HURA-e na tržištu što je u poslednje vreme pojačanog pritiska regulatora na industriju od izuzetne važnosti.

Obzirom na snažan uticaj oglašavanja i tržišnih komunikacija u celini, ubrzani rast tržišta, digitalno komunikacijsko okruženje i sve veći broj poruka kojima su potrošači svakodnevno izloženi, javlja se sve veća potreba da se tržišnim komunikacijama upravlja sistematski, promišljeno i u skladu s etičkim, društvenim i ekološkim izazovima. Upravo je to zadatak ovog programa HURA-e. Potrebno je podići sposobnost kreatora poruka i aktivnosti da kritički promišljaju i primenjuju instrumente odgovornijeg oglašavanja kako bi se osnažila njegova uloga, ali i podigla percepcija u najširoj zajednici.” izjavio je Kamilo Antolović, sudski veštak za tržišno komuniciranje i inicijator projekta u HURA-i.

Povećanjem broja sertifikovanih sudskih veštaka za tržišne komunikacije, tržište će biti bogatije znanjem pomoću kojega će se moći oceniti usklađenost oglasne poruke s etičkim i zakonodavnim normama. Na taj način će ojačati i stepen sposobnosti sprovođenja samoregulacije na tržištu te, uopšteno, stručnjacima i agencijama obezbediti dodatni kredibilitet na tržištu.

Polaznici programa članovi su Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) za koje je pohađanje ovog programa besplatno. Program je otvoren i za zainteresovane izvan HURA-e, ali uz naknadu. Više informacija o programu, terminima, ceni i prijavi, dostupno je u dokumentu na linku: www.hura.hr/hura-certificiranje-za-samoregulaciju_opis-projekta-1.docx, a svi zainteresovani pozvani su da kontaktiraju organizatora putem maila hura@hura.hr. Broj mesta je ograničen, a rok za prijavu je 3. oktobar 2017.

Vidi komentar (1)

1 komentar

  1. Pingback: Hrvatska: Predstavljena publikacija "Upravljanje intelektualnim vlasništvom u oglašavanju" - Advertiser Serbia

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Mladi u doba korone – „My so COVID life“

Advertiser Serbia1. marta 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL.: „Nutrino igraonica“ za BABY FOOD FACTORY

Advertiser Serbia1. marta 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] SEÑOR: „Iskrenovci“ za ISKON

Advertiser Serbia26. februara 2021.

Direct Media sprovela neuroistraživanje o uticaju društvenih mreža na mozak (VIDEO)

Advertiser Serbia25. februara 2021.

McCann Beograd najbolja agencija u regionu

Advertiser Serbia25. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] IMAGO OGILVY: „Paperless billboard“ za FZOEU

Advertiser Serbia24. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DEGORDIAN HRVATSKA: „Iza vrata“ za POLIKLINIKU ZA ZAŠTITU DJECE I MLADIH GRADA ZAGREBA

Advertiser Serbia23. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Priča za sebe“ za MUNCHMALLOW

Advertiser Serbia22. februara 2021.

Za McCann i UM Sarajevo četiri srebra na “No Limit Sarajevo Advertising Festivalu”

Advertiser Serbia22. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „Plazma rituali“ za BAMBI

Advertiser Serbia19. februara 2021.

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2020/21] IVO PAYER, Bruketa&Žinić&Grey: „Najbolje ideje nastaju iz dokolice“

Advertiser Serbia18. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „EVN online“

Advertiser Serbia17. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] STUDIO SONDA, IZONE i HUMAN: „#jedvacekam“ za HURA

Advertiser Serbia16. februara 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] OVATION BBDO: „Toliko dobro, da gasi svaku žeđ“ za LAV PREMIUM (Carlsberg Srbija)

Advertiser Serbia11. februara 2021.

Pojačanje u Represent System-u: VLADIMIR ĆOSIĆ na poziciji kreativnog direktora

Advertiser Serbia10. februara 2021.