Agencije

Grand Prix „Kampanje sa svrhom“ za projekat Superhero

Festival društveno odgovorne komunikacije „Kampanje sa svrhom“ proglasio je po drugi put najbolje društveno odgovorne kampanje u Srbiji, a među njima su se našle i kampanje „Superhero“ kompanije Mastercard i „Za roditeljstvo prirodno kao Rosa“ brenda Rosa kompanije Coca Cola, koje je realizovala agencija McCann Beograd.

 

Ovogodišnju titulu „Kampanje sa svrhom GRAND PRIX 2022“ ponela je kampanja „Superhero“ kompanije Mastercard koju je osmislio i realizovao kreativni tim agencije McCann Beograd, a koja za cilj ima pomoć organizaciji Nurdor u vidu stvaranja održivog sistema za primanje donacija, kao i aktiviranje ljudi i prikupljanje dodatnih prihoda za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu.

Dugogodišnja saradnja koju Mastercard ima sa organizacijom Nurdor ima jasan cilj – izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu, ali je ona i mnogo više od toga. To je saradnja koja inovira način na koji pojedinci i poslovna zajednica gledaju na donatorstvo i koja filantropiju približava mlađim generacijama. Hvala žiriju Festivala „Kampanje sa svrhom“ na tome što su prepoznali svrhu i vrednosti za koje se Superheroji zalažu“, izjavila je Milena Đorić Gudurić, direktorka marketinga u kompaniji Mastercard.

Jana Savić Rastovac, izvršna kreativna direktorka agencije McCann Beograd ovim povodom poručila je: „Na Superhero projektu sarađujemo sa divnim ljudima iz kompanije Mastercard i organizacije Nurdor koji se svojim radom zalažu za decu obolelu od raka. Velika nam je čast što ovaj naš humani projekat od sada nosi i titulu Kampanje sa svrhom GRAND PRIX za 2022“.

„Kampanje sa svrhom“ prepoznaju, odlikuju i podstiču društveno odgovornu komunikaciju namenjenu dobrobiti dece i pojedinca. Jedna takva kampanja kojoj je ovim putem odato priznanje je i kampanja „Za roditeljstvo prirodno kao Rosa“ brenda Rosa kompanije Coca Cola, koju su realizovale agencije McCann Beograd i V+O communication. Ova kampanja, sprovedena tokom prve polovine 2022. godine uz podršku Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, skrenula je pažnju na izuzetno važnu ulogu patronažne službe u prvim danima roditeljstva.

Rosa voda već više od decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i za celu porodicu. Veoma smo ponosni što je prvi festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji prepoznao naš rad i zalaganje za čitavu porodicu i njene najmlađe članove i odao priznanje našoj kampanji za Roditeljstvo prirodno kao Rosa, predivnom titulom Kampanje sa svrhom, koja nam daje jak vetar u leđa da nastavimo naš put društvene odgovornosti“, istakla je Marina Trajković, Senior Brend Menadžer kompanije Coca Cola.

Kreiranje uspešne kampanje sa svrhom u okviru nekog brenda sa sobom nosi posebnu vrstu odgovornosti. Što je ta svrha značajnija, to je i odgovornost veća. Najvažnije je tada pronaći najbolji način da se snažna poruka prenese i stvori osećaj kolektivne odgovornosti i solidarnosti, kako bismo svi zajedno mogli da uživamo u rezultatima. Zato nam je izuzetno drago što smo stali iza ovako velikog i uspešnog projekta i postali podrška najvažnijem delu društva – porodicama u nastajanju“, rekla je Divna Peškir, Copywriter agencije McCann Beograd.

Festival „Kampanje sa svrhom“ povezuje privredu, advertajzing industriju i medije i na jedinstven način ističe teme bitne za društvo, kao jedini festival takve vrste u našoj zemlji. Kampanje koje su ponele titulu „Kampanje sa svrhom“, koristile su moć komunikacije da dotaknu određeni društveni problem, skrenu pažnju javnosti na njega i ponude moguća rešenja, ali i direktno uticale na poboljšanje uslova života dece i pojedinca u Srbiji.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

One i McCann Podgorica zajedno sa partnerima osvojili 3 nagrade na CIM Forumu

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.