Festivali

Golden Drum se vraća u Portorož

Golden Drum festival već skoro tri decenije predstavlja jednu od najvidljivijih raskrsnica kreativne, marketinške i reklamne profesionalne zajednice u evropskom advertajzing prostoru.

 

Festival je uvek imalo dubok uticaj na razvoj industrije, ne samo unutar nekada zvane „Nove Evrope“, već i šire. Ove godine Golden Drum se vraća svojim korenima – Portorožu, Slovenija.

Slavimo najbolje ideje, najbolje kreativne timove i najbolje pojedince

Svake godine festival slavi najbolje ideje, najbolje kreativne timove i najbolje pojedince koji su ostavili trag u industriji, one koji uspevaju da udahnu dušu sjajnoj ideji.
Dome slatki dome! Golden Drum se vraća u Portorož, vraća se u Grand Hotel Bernardin na još jedno neverovatno izdanje. Naša posada je spremna da se smesti u Portorož. Zaista, ove godine ćemo proslaviti kreativnost u punom sjaju 9. i 10. oktobra 2023 na slovenačkoj rivijeri“, rekla je Mojca Briščik, predsednica festivala Golden Drum.

Takmičarske novine u 2023

Ovogodišnji Golden Drum Festival će otkriti brojne novine.
Festival će predstaviti novu takmičarsku sekciju posvećenu medijima pod nazivom Creative Media Excellence a sa njom i novu nagradu za Najbolju Medijsku Agenciju Godine.
Golden Drum otvara novu takmičarsku sekciju – Creative Media Excellence, jer je kreativni svet Golden Drum festivala sinergija sjajnih ideja, dobro promišljenih strategija, neverovatnih izvođenja i bez odličnih medijskih rešenja nijedna velika ideja ne bi izašla na videlo“, najavila je Špela Levičnik Oblak, direktorka takmičenja Golden Drum.

Sekcija Creative Media Excellence je namenjena kreativnom radu sa izuzetnom medijskom strategijom, targetiranjem i medijskom izvedbom. Žiri će se fokusirati na pametne medijske kampanje koje daju prioritet kreativnoj i efektivnoj upotrebi kanala za prenošenje poruke brenda ciljnoj publici.

Nagrada Medijska Agencija Godine slavi najbolju medijsku agenciju koja pokazuje izuzetnu kreativnost u medijima. Nagrada će biti uručena medijskoj agenciji koja sakupi najviše bodova u festivalskoj konkurenciji.

Nova grupa otvorena za takmičare širom sveta

Sekcija All Juries predstaviće novu grupu otvorenu za prijave širom sveta. Grupa Game Changer će biti otvorena za kampanje koje svojim idejama, konceptom i/ili izvođenjem dovode u pitanje tradicionalne načine oglašavanja. Rad u ovoj grupi treba da predstavi kreativni iskorak, inovativnu promenu u procesu ili procedurama koje guraju napred oglašavanje, kao i da promeni način razmišljanja i ponašanje ciljne publike.

Golden Drum je oduvek bio – i uvek će biti – poznat po slavljenju velikih insajta i ideja zasnovanih na lokalnim kulturama našeg regiona. Ali veliko nam je zadovoljstvo da najavimo The Game Changer Group, koja je otvorena za takmičare širom sveta i koja će se zalagati za revolucionarne ideje koje vode napred globalnu reklamnu industriju, uključujući i ovu regiju. Zdravo Svete!“ izjavio je Miha Bevc, direktor takmičenja Golden Drum.

Nova tržišta će se priključiti takmičenju

Festival će dočekati i nova tržišta. Agencije i klijenti iz Norveške, Švedske, Danske i Švajcarske moći će da prijave svoja kreativno rešenje na takmičenje.

Takmičenje Golden Drum će bicti otvoreno 10. marta 2023.
Saznajte više o nagradama Golden Drum: goldendrum.com/competition/awards

O Golden Drum Festivalu
Golden Drum Festival je pokrenut 1993. godine sa jednostavnom idejom da okupi kreativce iz različitih, tada često nazivanih zemlja „Nove Evrope“. Festival je želeo da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje za pozitivne promene na mnoge različite načine, osvetljavajući to kroz takmičarski i kongresni program. Golden Drum Festival je izabran kao jedna od sedam regionalnih dodela nagrada uključenih u WARC rangiranje i u AdForum Business Creative Report, jedinstvenu rang listu najnagrađivanijih svetskih kampanja po sektorima industrije.
www.goldendrum.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Agencija Bruketa&Žinić&Grey jedina je hrvatska agencija koja je udomila dva kanska lava

Advertiser Serbia5. јул 2024.

Otvorene su prijave za SoMo Borac 2024! Uvedene i dve nove kategorije

Advertiser Serbia27. јун 2024.

Poznati dobitnici EFFIE trofeja

Advertiser Serbia22. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 5. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 4. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia21. јун 2024.

Ogroman uspeh za Hrvatsku: Hrvatski kreativci su ove godine najuspešniji u regiji s čak dva Lava na Cannes Lions-u

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 3. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 2. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia19. јун 2024.

Prvi ovogodišnji lav iz Kana stiže u Nedelišće za kampanju „Priča koja vrijedi svakog slova“

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Cannes Lions 2024, 1. dan: Dobitnici Grand Prix nagrada

Advertiser Serbia17. јун 2024.

Mr.Goodvertising u žiriju „Kampanje Sa Svrhom 2024″

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Futura DDB na SOF-u već 14. put slovenačka agencija godine

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Priča koja vredi svakog slova osvojila je nagradu na vodećem internacionalnom oglašivačkom festivalu Ukrajine

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Novi BalCannes Report: Objavljen kreativni pregled regije s najboljim oglašivačima i agencijama

Advertiser Serbia4. јун 2024.

Iskoristite veliku pre-summer sale akciju za SoMo Borac ulaznicu

Advertiser Serbia20. мај 2024.