Festivali

Golden Drum se vraća u Portorož

Golden Drum festival već skoro tri decenije predstavlja jednu od najvidljivijih raskrsnica kreativne, marketinške i reklamne profesionalne zajednice u evropskom advertajzing prostoru.

 

Festival je uvek imalo dubok uticaj na razvoj industrije, ne samo unutar nekada zvane „Nove Evrope“, već i šire. Ove godine Golden Drum se vraća svojim korenima – Portorožu, Slovenija.

Slavimo najbolje ideje, najbolje kreativne timove i najbolje pojedince

Svake godine festival slavi najbolje ideje, najbolje kreativne timove i najbolje pojedince koji su ostavili trag u industriji, one koji uspevaju da udahnu dušu sjajnoj ideji.
Dome slatki dome! Golden Drum se vraća u Portorož, vraća se u Grand Hotel Bernardin na još jedno neverovatno izdanje. Naša posada je spremna da se smesti u Portorož. Zaista, ove godine ćemo proslaviti kreativnost u punom sjaju 9. i 10. oktobra 2023 na slovenačkoj rivijeri“, rekla je Mojca Briščik, predsednica festivala Golden Drum.

Takmičarske novine u 2023

Ovogodišnji Golden Drum Festival će otkriti brojne novine.
Festival će predstaviti novu takmičarsku sekciju posvećenu medijima pod nazivom Creative Media Excellence a sa njom i novu nagradu za Najbolju Medijsku Agenciju Godine.
Golden Drum otvara novu takmičarsku sekciju – Creative Media Excellence, jer je kreativni svet Golden Drum festivala sinergija sjajnih ideja, dobro promišljenih strategija, neverovatnih izvođenja i bez odličnih medijskih rešenja nijedna velika ideja ne bi izašla na videlo“, najavila je Špela Levičnik Oblak, direktorka takmičenja Golden Drum.

Sekcija Creative Media Excellence je namenjena kreativnom radu sa izuzetnom medijskom strategijom, targetiranjem i medijskom izvedbom. Žiri će se fokusirati na pametne medijske kampanje koje daju prioritet kreativnoj i efektivnoj upotrebi kanala za prenošenje poruke brenda ciljnoj publici.

Nagrada Medijska Agencija Godine slavi najbolju medijsku agenciju koja pokazuje izuzetnu kreativnost u medijima. Nagrada će biti uručena medijskoj agenciji koja sakupi najviše bodova u festivalskoj konkurenciji.

Nova grupa otvorena za takmičare širom sveta

Sekcija All Juries predstaviće novu grupu otvorenu za prijave širom sveta. Grupa Game Changer će biti otvorena za kampanje koje svojim idejama, konceptom i/ili izvođenjem dovode u pitanje tradicionalne načine oglašavanja. Rad u ovoj grupi treba da predstavi kreativni iskorak, inovativnu promenu u procesu ili procedurama koje guraju napred oglašavanje, kao i da promeni način razmišljanja i ponašanje ciljne publike.

Golden Drum je oduvek bio – i uvek će biti – poznat po slavljenju velikih insajta i ideja zasnovanih na lokalnim kulturama našeg regiona. Ali veliko nam je zadovoljstvo da najavimo The Game Changer Group, koja je otvorena za takmičare širom sveta i koja će se zalagati za revolucionarne ideje koje vode napred globalnu reklamnu industriju, uključujući i ovu regiju. Zdravo Svete!“ izjavio je Miha Bevc, direktor takmičenja Golden Drum.

Nova tržišta će se priključiti takmičenju

Festival će dočekati i nova tržišta. Agencije i klijenti iz Norveške, Švedske, Danske i Švajcarske moći će da prijave svoja kreativno rešenje na takmičenje.

Takmičenje Golden Drum će bicti otvoreno 10. marta 2023.
Saznajte više o nagradama Golden Drum: goldendrum.com/competition/awards

About Golden Drum
The Golden Drum Festival was born in 1993 with a simple idea of bringing together creatives from different, back then often defined as New European countries. The festival wanted to inspire and empower creative thinking and action for positive change in many different ways, shining a light on it through its competition and congress program. The Golden Drum Festival was chosen as one of the seven regional award shows included in WARC Rankings and in AdForum Business Creative Report, a unique ranking of the world’s most-awarded campaigns by industry sector.
www.goldendrum.com

O Golden Drum Festivalu
Golden Drum Festival je pokrenut 1993. godine sa jednostavnom idejom da okupi kreativce iz različitih, tada često nazivanih zemlja „Nove Evrope“. Festival je želeo da inspiriše i osnaži kreativno razmišljanje i delovanje za pozitivne promene na mnoge različite načine, osvetljavajući to kroz takmičarski i kongresni program. Golden Drum Festival je izabran kao jedna od sedam regionalnih dodela nagrada uključenih u WARC rangiranje i u AdForum Business Creative Report, jedinstvenu rang listu najnagrađivanijih svetskih kampanja po sektorima industrije.
www.goldendrum.com

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Catalin Dobre je proglašen za najnovijeg člana Golden Drum Hall of Fame

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Weekend.16 donosi najaktuelnije teme i novi festival posvećen ljudskim potencijalima – HR.Weekend

Advertiser Serbia17. маја 2023.

Hrvatska prvi put ima čak dva predstavnika u žiriju velikog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia26. априла 2023.

HR industrija u regionu sve je veća, važnija i propulzivnija, a sada dobija i sopstvenu pozornicu na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Advertiser Serbia24. априла 2023.

Imago Ogilvy agencija godine IdejeX, a Kraš najbolji oglašivač IdejeX

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Essity Austria i agencija 404 osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj!

Advertiser Serbia22. априла 2023.

Vodeći kreativci i stratezi u industriji impresionirali učesnike na glavnoj pozornici Dana komunikacija

Advertiser Serbia21. априла 2023.

Grand Prix BalCannesa osvojili Pioniri Communications i Metalac x Konstrakta, Bruketa&Žinić&Grey najbolja agencija BalCannesa, a Radgonske gorice i The Fun&Fit Company najbolji oglašivači

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Počeli su dugo iščekivani Dani komunikacija, otvaranje obeležio razgovor sa Snowdenom

Advertiser Serbia20. априла 2023.

Pridružite se najkvalitetnijoj zajednici kreativaca, digitalaca i komunikatora – za dva dana na Danima komunikacija

Advertiser Serbia18. априла 2023.

Pogled u budućnost, od veštačke inteligencije do zdravlja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia17. априла 2023.

Uzbudljiva zbivanja glavne dvorane Dana komunikacija pratite online!

Advertiser Serbia13. априла 2023.

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

Advertiser Serbia11. априла 2023.

Na Danima komunikacija saznajte kako web3 pretvoriti u moćnog saveznika brenda

Advertiser Serbia7. априла 2023.

Od ravnopravnosti, dečjih prava i informisanja do poboljšanja turizma – kako komuniciranjem doprineti zajednici?

Advertiser Serbia5. априла 2023.