Festivali

Golden Drum Festival proglasio finaliste

Pet grupa žirija je odabralo finaliste takmičenja, a žiri Young Drummers je takođe odabrao finaliste koji su prijavili svoja kreativna rešenja odgovarajući na zadatak ῝Hey you, become the future of tourism!῎.

 

Da bismo upoznali najbolje od najboljih moraćemo da sačekamo do događaja Golden Drum Awards Show Powered by Mastercard koji će biti održan 23. septembra.

Weekend Media Festival otvara svoja vrata u četvrtak, 22. septembra, a u petak, 23. septembra, biće domaćin Golden Drum Festivala. Program festivala inspirisan je temom OBNOVA VEZA, a dan će biti pun inovacija, kreativnosti i zabave pod toplim suncem Rovinja.

Festival slavi pobednike takmičenja u petak, 23. septembra u 20:30 na Golden Drum Awards Show Powered by Mastercard

55 članova žirija predvođenih izuzetnim profesionalcima iz celog sveta, odabrali su finaliste među prijavljenim radovima, koji su stigli iz 24 različite zemlje. Takmičenje ima četiri različite sekcije: One-Channel Drum, Omni-Channel Drum, Craft Drum, Creative Business Excellence Drum i specijalna sekcija All Juries, a prijavljeno je ukupno oko 1000 radova. Najviše prijavljenih radova dolazi iz Ukrajine, a zatim iz Poljske, Slovačke i Mađarske. Čak dve trećine prijava ove godine čine nezavisne agencije, pri čemu je u odnosu na prošlu godinu više radova prijavljeno za sekciju One-Channel Drum. Među najjačima ove godine su sekcija Craft i Grupa Social Good.

Žiri takmičenja Young Drummers odabrao je finaliste među kreativnim rešenjima, koja su stigla iz 15 zemalja. Godišnje takmičenje Young Drummers Powered by Slovenian Tourist Board dalo je priliku kreativcima mlađim od 30 godina iz celog sveta da pokažu svoju kreativnost na temu ῝Hey you, become the future of tourism!῎, budu predstavljeni na festivalskoj sceni i osvoje nagradu od 1.000 evra.

Na posebnoj gala manifestaciji, u čast velike kreativnosti i proglašenja najboljih od najboljih, upoznaćemo pobednika takmičenja Young Drummers Powered by Slovenian Tourist Board i upoznati dobitnike Brand Grand Prix, Adriatic Agency of the Year Powered by Zavarovalnica Triglav, Independent Agency of the Year, the Agency of the Year, ove godine po prvi put i Produkcijsku agenciju godine i Digitalnu agenciju godine – obe podržane odstrane kompanije Coca-Cola, Creative Director of the Year Powered by Elan, Network of the Year, a osim toga pozdravićemo i novog člana Kuće slavnih Golden Drum – Jorg Riommi, glavnog kreativnog direktora Publicis Groupe CEE

Pogledajte spisak finalista: goldendrum.com/showcase

Program Golden Drum-a obnavlja pokidane veze u Rovinju

Program Golden Drum Festivala biće održan na Weekend bini 23. septembra

Počećemo dan sa Kavita Patel, glavnom savetnikom WARC EMEA, secirajući Anatomiju efikasnosti. Čuveni Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj u Meta USA, nastaviće sa svojim govorom na temu Pojednostavljivanje budućnosti sa novom perspektivom kreativnosti koja nas može dovesti do boljeg korišćenja tehnologije i inspirativnije i upečatljivije sutrašnjice. Ghada Wali, osnivačica i kreativna direktorica Wali’s Studio, pionir grafičkog dizajna u Egiptu, stupiće na scenu sa temamom Kako grafički dizajn utiče na mentalno stanje, povlači emocionalne konce i donosi promene. Jeannette Liendo, Viša potpredsednica za marketing i komunikacije u kompaniji Mastercard Europe, govoriće o budućnosti brendova: korišćenje iskustvenih platformi i multisenzorno do proboja. Nakon toga, Anna Nowak, Menadžer kreativne tehnologije, Isobar Poljska, govoriće na temu Smislene inovacije – snaga za dobro. Na scenu će stupiti i sjajni dvojac agencije Banda – kreativni direktor Maxim Boritko i suosnivač i kreativn direktor Egor Petrov, sa temom Brza kreativnost. Kako je rat iznedrio jednu od najboljih stvari u ukrajinskoj agenciji. Bolje da ne propustite diskusiju sa Jorg Riommi, Glavnim Kreativnim Direktorom Publicis Groupe CEE, Jason Romeyko, Globalnim Izvršnim Kreativnim direktorom Serviceplan International i Sebastian Stępak, glavnim izvršnim direktorom MSL CEE, o Bezvremenskoj kreativnosti. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Saulo Rocha, Glavni Kreativni direktor DAVID Madrid, zatvoriće program sa temom Prevariti kod. Ali dan će biti daleko od kraja.

Dnevni program će biti početak vrhunca 28. takmičenja festivala Golden Drum – Awards Show Powered by Mastercard. Dan kreativnosti Golden Drum biće završen proslavom pobednika i pokazivanjem kreativnosti na plesnom podijumu u ritmu Konstrakte, srpske pevačice i tekstopisca koja je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022.

Pogledajte sve detalje o programu Golden Drum: goldendrum.com/program/friday

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

Od kreativne destrukcije do revolucije – u Hrvatsku dolazi inovator Ian Beacraft!

Advertiser Serbia21. марта 2023.

Ovo su projekti koji su u konkurenciji za nagrade regionalnog takmičenja BalCannes

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte Creative Business Excellence Drum žiri

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Kristina Kuzmič, planetarno poznata autorka bestsellera, na Danima komunikacija otkriva kako premostiti kritike

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Hrvatski filozof svetskog glasa Srećko Horvat: Bliži li nam se smak sveta i kako se društvo nosi sa tim?

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Otvorene prijave za Golden Drum

Advertiser Serbia10. марта 2023.

Eksperimentisanje na granici logike i nove dimenzije kreativnosti na ovogodišnjim Danima komunikacija

Advertiser Serbia8. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte One-Channel Jury

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Živi u kući Napoleona III i predvodi kreativnu revoluciju – Rory Sutherland dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Pobednici slovenačkog takmičenja Mladi kreativci 2023

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Novi finalisti BalCannes-a otkrivaju se svakog dana, a ovi su projekti do sada ušli u konkurenciju za glavne nagrade

Advertiser Serbia27. фебруара 2023.

Na Dane komunikacija stiže suosnivač Media.Monksa, najveće platforme za kreativnu digitalnu produkciju na planeti!

Advertiser Serbia25. фебруара 2023.

Golden Drum 2023: The Craft Jury

Advertiser Serbia25. фебруара 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte Omni-Channel žiri

Advertiser Serbia19. фебруара 2023.