Brendovi

Glovo pokreće Glovo Local, program koji pomaže malim preduzećima da se razvijaju u uslovima ekonomske krize

Brendovi

• Ovaj novi program obezbeđuje restoranima i prodavcima opremu koja će im pomoći da digitalizuju svoje poslovanje dok razvijaju svoje onlajn kanale.
• Glovo nastoji da ubrza onlajn rast malih i srednjih preduzeća, pošto je na globalnom nivou digitalno prisutno samo 20% trgovaca.
• Pokretanje se poklapa sa istraživanjem koje je Glovo započeo na devet tržišta, koje pokazuje da 48% restorana i prodavaca kaže da digitalno iskustvo njihovih kupaca postaje sve važnije od iskustva uživo.

 

Uz inflaciju i rast cena komunalnih usluga koji vrše pritisak i na raspoloživi prihod potrošača i na poslovne marže, Glovo – pionirska revolucionarna višekategorijska aplikacija – pokreće Glovo Local, novi program za mala i srednja preduzeća u industriji maloprodaje i restorana kako bi im omogućio da digitalizuju svoje proizvode i usluge i time podstaknu svoj rast.
Glovo Local predstavlja mesto gde lokalna preduzeća mogu da izaberu rešenja na osnovu svojih potreba i želja preko jednog sajta.

Usluge koje su im na raspolaganju uključuju digitalna i operativna rešenja za njihove kanale i prodavnice, namenske alate koji im pomažu da upravljaju svojim poslovanjem na prodajnom mestu (od uvida u podatke do pružanja rešenja za lanac snabdevanja) i da razvijaju svoje poslovanje pomoću marketinga i reklamiranja kako bi im pomogli da dođu do novih kupaca i da povećaju svoju vidljivost. Sve ovo je uključeno u ekosistem mogućnosti učenja i razvoja sa namenskim tutorijalima i podrškom u okviru njihovog digitalnog puta.

Značajan broj naših partnera u Srbiji čine mala lokalna preduzeća u čiji potencijal duboko verujemo. Mi prepoznajemo ulogu koju igramo u pružanju pomoći lokalnim preduzećima da se digitalizuju, a uz pomoć Glovo Locala stavljamo ih u središte naše strategije, jačajući naše tehnološke i operativne napore kako bismo im doneli veći broj boljih rešenja da unaprede svoje poslovanje. Koristeći alate koje omogućava Glovo Local, možemo da im pomognemo da dođu do više kupaca, ubrzavajući njihov put ka rastu i održivoj profitabilnosti. Na taj način otvaramo put preduzećima da rastu i podstičemo lokalnu ekonomiju”, kaže Branimir Đurović, generalni direktor kompanije Glovo u Srbiji.

Pokretanjem na svih 25 tržišta u kojima Glovo posluje, Glovo Local je prvi takav program u Evropi, Africi i Aziji koji pruža konsolidovani portfolio usluga i rešenja za mala i srednja preduzeća, koja su specifična za njihove potrebe.

Pokretanje Glovo Locala se poklapa sa istraživanjem koje je kompanija Glovo sprovela u periodu između septembra i novembra 2022. Proučavanje više od 3200 malih i srednjih preduzeća u oblasti hrane, namirnica i restorana na devet tržišta u Evropi i Africi (UK, Španija, Portugalija, Italija, Poljska, Bugarska, Kenija, Rumunija i Maroko) otkrilo je da više od jedne trećine MSP-a (34%) smatra da je dobijanje novih kupaca glavni izazov, dok skoro polovina (48%) MSP-a u svim zemljama kaže da digitalno iskustvo njihovih kupaca postaje važnije od ličnog iskustva.

Među faktorima koji su doveli do toga da MSP traže dodatnu podršku i rešenja bile su promene u navikama potrošača, visoka stopa inflacije, manja potrošnja među potrošačima i sveukupni makroekonomski rizici.

O Glovu
Glovo je pionirska višekategorijska aplikacija koja povezuje korisnike sa firmama i kuririma, nudeći im uslugu dostave iz lokalnih restorana, prodavnica i samoposluga, kao i iz poznatih maloprodajnih objekata. Glovo ima viziju da svima omogući lak pristup svemu u okviru njihovog grada, kako bi naši korisnici mogli da uživaju u onome što žele, i to u željeno vreme i na željenom mestu. Glovo je osnovan 2015. godine u Barseloni i posluje u 25 zemalja širom Evrope, Srednje Azije i Afrike.

Za više informacija o Glovu, molimo posetite about.glovoapp.com/en

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Zabrana u EU: Neće se više prodavati vazduh u kesicama čipsa, velike kutije za ambalažu…

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Amazon najavio Q, AI chatbot za kompanije

Advertiser Serbia29. новембра 2023.

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.