Brendovi

Glovo pokreće Fond za uticaj, inicijativu za podršku ekološkim i socijalnim projektima

Brendovi

 Glovo, jedna od vodećih svetskih aplikacija sa više kategorija, najavila je pokretanje Fonda za uticaj, prve konkretne inicijative u okviru industrije – mali iznos Glovo zarade od svake porudžbine namenjen je podršci projektima uticaja i održivosti. Do kraja 2023. godine predviđa se da će Fond za uticaj generisati 5 miliona evra na globalnom nivou.

 

Fokus programa je na lokalnim zajednicama, očuvanju klime, kvalitetnoj digitalizaciji malih lokalnih preduzeća, premošćivanju rodnih razlika, kao i sveobuhvatnoj obuci njenih kurira.

Sebastien Pellion, na čelu odeljenja za Uticaj i održivost u Glovo, rekao je o Glovo Fondu za uticaj: „Od ključnog je značaja da sve kompanije preduzmu one korake koje su u mogućnosti, kako bi osnažili one kojima je to potrebno, kao i da rade zajedno na spasavanju planete. Trenutno jedinstven u industriji, Fond za uticaj dizajniran je da obezbedi vitalna finansijska sredstva za rešavanje socio-ekoloških izazova. Još jedna važna stvar u vezi sa principom po kome Fond funkcioniše je da korisnici Glovo aplikacije, sa svakom narudžbom, podržavaju inicijative koje stvaraju pozitivne promene za zajednice i životnu sredinu.“

Uticaj na globalnom i lokalnom nivou

Jedan od prioriteta Fonda svakako je opšte smanjenje gladi u svetu. Pokrivanjem troškova isporuke za nevladine organizacije, koje zatim mogu besplatno da pristupe kompletnoj Glovo logistici, kao i distribucijom artikala ugroženim porodicama – širom sveta isporučeno je više od 2,3 miliona obroka i ušteđeno je oko 1.100 tona hrane preko Glovo Accessa – od marta 2020. do danas.

Naravno, klimatska akcija je takođe na samom vrhu liste Glovo prioriteta. Upravo zbog toga, Glovo nastavlja da preduzima dalje korake kako bi kompanija značajno smanjila svoj karbonski otisak. Fond za uticaj će ubrzati smanjenje emisije CO2 u lancu Glovo poslovanja, obezbeđujući resurse za dalju elektrifikaciju kurirske službe, kao i održivo pakovanje. U 2022. emisija CO2 smanjena je za 8.800 tona u poslovnom lancu Glovo.

Da bi podržao lokalno preduzetništvo iz industrije restorana i maloprodaje, Glovo želi da pomogne malim lokalnim kompanijama da se digitalizuju i rastu na mreži. Kompanija je u Srbiji realizovala Booster kampanju za mala i srednja preduzeća – seriju akcija u okviru aplikacije posvećenih lokalnim preduzećima, a koje za cilj imaju povećanje njihove vidljivosti i porudžbina. Zahvaljujući integrisanim rešenjima za partnere, Glovo teži da postane najbolji digitalni saveznik za poslovanje lokalnih preduzetnika.

Preko Fonda za uticaj, Glovo aktivno ulaže i u nekoliko obrazovnih programa za kurire koji sarađuju sa aplikacijom, kako bi im pomogao u njihovom profesionalnom razvoju, a oni stekli veštine neophodne za pristup kvalifikovanijim poslovima. Krajem 2022. godine u Srbiji je pokrenuta inicijativa „Zavet kuririma“ čiji je deo G-learning platforma, preko koje registrovani provajderi dobijaju besplatan pristup različitim edukativnim kursevima. Pored toga, Glovo i Impact Hub Beograd imali su intenzivan petodnevni preduzetnički program u potpunosti posvećen kuririma i njihovoj obuci. Do danas, oko 6.900 kurira širom sveta aktivno učestvuje u programima obuke koji se fokusiraju na preduzetništvo, finansijsku edukaciju, kodiranje i još mnogo toga. Zahvaljujući inicijativama koje podržava Fond za uticaj, Glovo će nastaviti da ulaže u profesionalni razvoj kurira, pružajući im obuke finansijskog obrazovanja 2023. godine, kao i još prilika za učenje.

Takođe, tokom 2023. godine Fond za uticaj će uložiti 195.000 evra za pomoć građanima Ukrajine i podršku lokalnim nevladinim organizacijama koje pomažu zajednicama pogođenim ratom. Od početka sukoba, Glovo je isporučio više od 114.000 obroka za zajednicu i 54.000 kg hrane preko Glovo Access-a. Takođe, u okviru Glovo Cook Rooms donirano je 1.300 humanitarnih obroka.

Prema rečima Glovo predstavnika, Fond za uticaj je planiran i zamišljen kao organski deo kompanije koja se širi i raste zajedno sa njim i time – širi svoj pozitivan uticaj na globalnu zajednicu.

O Glovo kompaniji

Glovo je pionirska aplikacija sa više kategorija koja povezuje korisnike sa preduzećima i kuririma, nudeći usluge na zahtev iz lokalnih restorana, prodavnica i supermarketa, apoteka i kioska. Glovo vizija je da svima omogući lak pristup svemu u svom gradu, tako da naši korisnici mogu da uživaju u onome što žele, kada žele, gde žele. Osnovan 2015. godine u Barseloni, posluje u 25 zemalja južne Evrope i EEMEA.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.