Brendovi

Glovo pokreće Fond za uticaj, inicijativu za podršku ekološkim i socijalnim projektima

Brendovi

 Glovo, jedna od vodećih svetskih aplikacija sa više kategorija, najavila je pokretanje Fonda za uticaj, prve konkretne inicijative u okviru industrije – mali iznos Glovo zarade od svake porudžbine namenjen je podršci projektima uticaja i održivosti. Do kraja 2023. godine predviđa se da će Fond za uticaj generisati 5 miliona evra na globalnom nivou.

 

Fokus programa je na lokalnim zajednicama, očuvanju klime, kvalitetnoj digitalizaciji malih lokalnih preduzeća, premošćivanju rodnih razlika, kao i sveobuhvatnoj obuci njenih kurira.

Sebastien Pellion, na čelu odeljenja za Uticaj i održivost u Glovo, rekao je o Glovo Fondu za uticaj: „Od ključnog je značaja da sve kompanije preduzmu one korake koje su u mogućnosti, kako bi osnažili one kojima je to potrebno, kao i da rade zajedno na spasavanju planete. Trenutno jedinstven u industriji, Fond za uticaj dizajniran je da obezbedi vitalna finansijska sredstva za rešavanje socio-ekoloških izazova. Još jedna važna stvar u vezi sa principom po kome Fond funkcioniše je da korisnici Glovo aplikacije, sa svakom narudžbom, podržavaju inicijative koje stvaraju pozitivne promene za zajednice i životnu sredinu.“

Uticaj na globalnom i lokalnom nivou

Jedan od prioriteta Fonda svakako je opšte smanjenje gladi u svetu. Pokrivanjem troškova isporuke za nevladine organizacije, koje zatim mogu besplatno da pristupe kompletnoj Glovo logistici, kao i distribucijom artikala ugroženim porodicama – širom sveta isporučeno je više od 2,3 miliona obroka i ušteđeno je oko 1.100 tona hrane preko Glovo Accessa – od marta 2020. do danas.

Naravno, klimatska akcija je takođe na samom vrhu liste Glovo prioriteta. Upravo zbog toga, Glovo nastavlja da preduzima dalje korake kako bi kompanija značajno smanjila svoj karbonski otisak. Fond za uticaj će ubrzati smanjenje emisije CO2 u lancu Glovo poslovanja, obezbeđujući resurse za dalju elektrifikaciju kurirske službe, kao i održivo pakovanje. U 2022. emisija CO2 smanjena je za 8.800 tona u poslovnom lancu Glovo.

Da bi podržao lokalno preduzetništvo iz industrije restorana i maloprodaje, Glovo želi da pomogne malim lokalnim kompanijama da se digitalizuju i rastu na mreži. Kompanija je u Srbiji realizovala Booster kampanju za mala i srednja preduzeća – seriju akcija u okviru aplikacije posvećenih lokalnim preduzećima, a koje za cilj imaju povećanje njihove vidljivosti i porudžbina. Zahvaljujući integrisanim rešenjima za partnere, Glovo teži da postane najbolji digitalni saveznik za poslovanje lokalnih preduzetnika.

Preko Fonda za uticaj, Glovo aktivno ulaže i u nekoliko obrazovnih programa za kurire koji sarađuju sa aplikacijom, kako bi im pomogao u njihovom profesionalnom razvoju, a oni stekli veštine neophodne za pristup kvalifikovanijim poslovima. Krajem 2022. godine u Srbiji je pokrenuta inicijativa „Zavet kuririma“ čiji je deo G-learning platforma, preko koje registrovani provajderi dobijaju besplatan pristup različitim edukativnim kursevima. Pored toga, Glovo i Impact Hub Beograd imali su intenzivan petodnevni preduzetnički program u potpunosti posvećen kuririma i njihovoj obuci. Do danas, oko 6.900 kurira širom sveta aktivno učestvuje u programima obuke koji se fokusiraju na preduzetništvo, finansijsku edukaciju, kodiranje i još mnogo toga. Zahvaljujući inicijativama koje podržava Fond za uticaj, Glovo će nastaviti da ulaže u profesionalni razvoj kurira, pružajući im obuke finansijskog obrazovanja 2023. godine, kao i još prilika za učenje.

Takođe, tokom 2023. godine Fond za uticaj će uložiti 195.000 evra za pomoć građanima Ukrajine i podršku lokalnim nevladinim organizacijama koje pomažu zajednicama pogođenim ratom. Od početka sukoba, Glovo je isporučio više od 114.000 obroka za zajednicu i 54.000 kg hrane preko Glovo Access-a. Takođe, u okviru Glovo Cook Rooms donirano je 1.300 humanitarnih obroka.

Prema rečima Glovo predstavnika, Fond za uticaj je planiran i zamišljen kao organski deo kompanije koja se širi i raste zajedno sa njim i time – širi svoj pozitivan uticaj na globalnu zajednicu.

O Glovo kompaniji

Glovo je pionirska aplikacija sa više kategorija koja povezuje korisnike sa preduzećima i kuririma, nudeći usluge na zahtev iz lokalnih restorana, prodavnica i supermarketa, apoteka i kioska. Glovo vizija je da svima omogući lak pristup svemu u svom gradu, tako da naši korisnici mogu da uživaju u onome što žele, kada žele, gde žele. Osnovan 2015. godine u Barseloni, posluje u 25 zemalja južne Evrope i EEMEA.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Eurobank Direktna sponzor 23. Beogradskog ekonomskog foruma

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

Velika Britanija: Lidl iznajmljuje božićne džempere potrošačima

Advertiser Serbia28. новембра 2023.

vivo predstavlja Y17s: Za bezbrižne dane sa stilom

Advertiser Serbia25. новембра 2023.

IT kompanija Seavus menja naziv u Kinšift

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Novi dragulj planinskog turizma „Crowne Plaza Kolašin” u Crnoj Gori

Advertiser Serbia24. новембра 2023.

Glovo obeležava Black Friday uz popust i do 65% kod svojih 14 partnerskih prodavnica

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Ekonomičan i udoban „beg“ iz grada

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Nespresso i Fusalp vas vode u čarobni svet praznika

Advertiser Serbia23. новембра 2023.

Samsung Electronics jedan od pet najboljih globalnih brendova četvrtu godinu zaredom

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Zabranjena Toyota reklama zbog „promovisanja ponašanja koje je štetno po okolinu“

Advertiser Serbia22. новембра 2023.

Radnicima prilikom odabira posla najvažnija visina plate

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Poznati finalisti za prestižnu „SAM Godišnju nagradu 2023“

Advertiser Serbia21. новембра 2023.

Zlatna sigurnost: Narodna banka Srbije jača rezerve u vreme krize

Advertiser Serbia20. новембра 2023.

Ažurirani One UI 6: 7 saveta za maksimalno korišćenje AI kamere na vašem Galaxy uređaju

Advertiser Serbia20. новембра 2023.