Brendovi

Forum za odgovorno poslovanje: Poziv za nominacije CSR profesionalaca

Pozivamo vas da kroz kreiranje prestižne liste “CSR profesionalaci” odamo priznanje svim pojedincima koji svojim radom i zalaganjem doprinose sprovođenju dobrih poslovnih praksi sa pozitivnim i merljivim društvenim uticajem u oblastima poput zaštite životne sredine, ljudskih prava, etičkog poslovanja, odgovora na COVID-19.

 

Poziv za nominacije je otvoren do 9. maja 2022. godine.

Ko su CSR profesionalci u Srbiji?

U trenutku kada su pred kompanijama sve veći izazovi povezani sa održivošću poslovanja, kao i sa održivim razvojem društva, sve je važnija uloga CSR profesionalaca koji doprinose usklađivanju ekonomskih ciljeva preduzeća sa potrebama zaposlenih i zajednice u kojoj posluje, istovremeno vodeći računa da poslovanje ne utiče negativno na životnu sredinu. Sa ciljem odavanja priznanja ljudima koji se u Srbiji u okviru svojih kompanija bave razvojem odgovornih i održivih praksi poslovanja, i u želji da upozna javnost sa značajem i ulogom CSR profesionalaca u poslovnom okruženju, Forum za odgovorno poslovanje, u saradnji sa Smart kolektivom, agencijom Represent Communications i magazinom Bizlife, raspisuje poziv za nominacije CSR profesionalaca koji će se naći na istoimenoj listi. Lista će biti premijerno objavljena u majskom broju magazina Bizlife.

Ko može da se nađe na listi?

Kako bi bili razmotreni za plasman na listi “CSR profesionalci”, potrebno je da nominovani/a ili priijavljeni/a kandidat/kinja:
• Ima najmanje 5 godina iskustva u radu na sprovođenju korporativnih projekata društvene odgovornosti/održivosti, odnosno, da je direktno učestvovao/la u razvoju i sprovođenju CSR projekata kompanije bilo kao zaposleni u kompaniji ili eksterni saradnik, kao i da je direktno učestvovao/la u razvoju i postavljanju CSR ciljeva/politika/strategija i/ili izradi izveštaja o održivosti;
• Prepoznat/a je u okviru svoje kompanije ili šire zajednice, kao zagovornik primene principa odgovornog i održivog poslovanja, i kao takva, promoviše CSR i održivo poslovanje kako unutar svoje kompanije, tako i u okviru šire poslovne/društvene zajednice.

Kako se prijaviti/nominovati CSR pofesionalca?

Svi koji ispunjavaju gore navedene kriterijume i žele da se nađu na ovoj prestižnoj listi mogu se prijaviti lično popunjavanjem prijavnog formulara na ovom LINKU ZA PRIJAVE;
Takođe, otvoren je i sistem nominacija putem koga svako može predložiti kandidata/kinju za listu. U slučaju da nominujete CSR profesionalca, kancelarija Foruma za odgovorno poslovanje kontaktiraće nominovanog kandidata/kinju zarad njegove/njene potvrde učešća. Nominacija se vrši putem formulara na LINKU ZA NOMINACIJE;

Poziv za nominacije je otvoren do 9. maja 2022. godine.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti Teodori Pazarski putem telefona: 063/5 999 43 ili elektronske pošte na adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs .

O CSR-u:
Društveno odgovorno poslovanje (CSR) podrazumeva „odgovornost kompanija za uticaj koji ostvaruju na društvo“. Uticaj poslovanja može biti i pozitivan i negativan, i odnosi se na sve aspekte poslovanja, a naročito na one u vezi sa životnom sredinom, socijalne i u vezi sa upravljanjem (Enviromental, Social, Governace – ESG). Poslovanje u skladu sa principima društvene odgovornosti omogućava kompaniji održivost, odnosno, sposobnost da dugoročno stvara vrednost.

O Forumu za odgovorno poslovanje:
Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.
Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka Srbija, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prepustite se visokoefikasnoj i obnavljajućoj nezi uz NIVEA Repair & Care univerzalne kreme za suvu i osetljivu kožu

Advertiser Serbia18. јул 2024.

Schneider Electric nagrade za uticaj na održivost se dodeljuju po treći put i potvrđuju posvećenost kompanije podršci naporima partnera na polju održivosti

Advertiser Serbia18. јул 2024.

Novac na računu odmah – usluga instant plaćanja na više od 600 TENFORE lokacija širom zemlje

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Samsung objavljuje himnu brenda Galaxy pod nazivom „Otvorenost uvek pobeđuje“ sa bendom TOMORROW X TOGETHER

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Globalno istraživanje tržišta: Kina prednjači u upotrebi GenAI, dok SAD vode kada je reč o punoj implementaciji

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Bil Gejts podržava proizvodnju putera iz laboratorije

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Kinezi povukli iz prodaje majice sa likom Trampa i podignutom pesnicom posle atentata

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Mladi fizičari osvojili bronzu na međunarodnom turniru uz podršku SBB fondacije

Advertiser Serbia17. јул 2024.

Niklo kao ja: Urbanim vrtovima protiv klimatskih promena

Advertiser Serbia16. јул 2024.

Schneider Electric za mlade električare – pridruži se!

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Skoro dve hiljade građana besplatno pregledalo mladeže

Advertiser Serbia15. јул 2024.

Belgija: Vlada zabranjuje izlaganje duvanskih proizvoda u prodavnicama

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Velika Britanija: Amazonu preti istraga zbog lošeg tretmana dobavljača

Advertiser Serbia12. јул 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Advertiser Serbia11. јул 2024.

A1 Kinoteka letnji bioskop počinje sa projekcijama od 15. jula

Advertiser Serbia11. јул 2024.