Brendovi

Forum za odgovorno poslovanje: Poziv za nominacije CSR profesionalaca

Pozivamo vas da kroz kreiranje prestižne liste “CSR profesionalaci” odamo priznanje svim pojedincima koji svojim radom i zalaganjem doprinose sprovođenju dobrih poslovnih praksi sa pozitivnim i merljivim društvenim uticajem u oblastima poput zaštite životne sredine, ljudskih prava, etičkog poslovanja, odgovora na COVID-19.

 

Poziv za nominacije je otvoren do 9. maja 2022. godine.

Ko su CSR profesionalci u Srbiji?

U trenutku kada su pred kompanijama sve veći izazovi povezani sa održivošću poslovanja, kao i sa održivim razvojem društva, sve je važnija uloga CSR profesionalaca koji doprinose usklađivanju ekonomskih ciljeva preduzeća sa potrebama zaposlenih i zajednice u kojoj posluje, istovremeno vodeći računa da poslovanje ne utiče negativno na životnu sredinu. Sa ciljem odavanja priznanja ljudima koji se u Srbiji u okviru svojih kompanija bave razvojem odgovornih i održivih praksi poslovanja, i u želji da upozna javnost sa značajem i ulogom CSR profesionalaca u poslovnom okruženju, Forum za odgovorno poslovanje, u saradnji sa Smart kolektivom, agencijom Represent Communications i magazinom Bizlife, raspisuje poziv za nominacije CSR profesionalaca koji će se naći na istoimenoj listi. Lista će biti premijerno objavljena u majskom broju magazina Bizlife.

Ko može da se nađe na listi?

Kako bi bili razmotreni za plasman na listi “CSR profesionalci”, potrebno je da nominovani/a ili priijavljeni/a kandidat/kinja:
• Ima najmanje 5 godina iskustva u radu na sprovođenju korporativnih projekata društvene odgovornosti/održivosti, odnosno, da je direktno učestvovao/la u razvoju i sprovođenju CSR projekata kompanije bilo kao zaposleni u kompaniji ili eksterni saradnik, kao i da je direktno učestvovao/la u razvoju i postavljanju CSR ciljeva/politika/strategija i/ili izradi izveštaja o održivosti;
• Prepoznat/a je u okviru svoje kompanije ili šire zajednice, kao zagovornik primene principa odgovornog i održivog poslovanja, i kao takva, promoviše CSR i održivo poslovanje kako unutar svoje kompanije, tako i u okviru šire poslovne/društvene zajednice.

Kako se prijaviti/nominovati CSR pofesionalca?

Svi koji ispunjavaju gore navedene kriterijume i žele da se nađu na ovoj prestižnoj listi mogu se prijaviti lično popunjavanjem prijavnog formulara na ovom LINKU ZA PRIJAVE;
Takođe, otvoren je i sistem nominacija putem koga svako može predložiti kandidata/kinju za listu. U slučaju da nominujete CSR profesionalca, kancelarija Foruma za odgovorno poslovanje kontaktiraće nominovanog kandidata/kinju zarad njegove/njene potvrde učešća. Nominacija se vrši putem formulara na LINKU ZA NOMINACIJE;

Poziv za nominacije je otvoren do 9. maja 2022. godine.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete se obratiti Teodori Pazarski putem telefona: 063/5 999 43 ili elektronske pošte na adresu: [email protected] .

O CSR-u:
Društveno odgovorno poslovanje (CSR) podrazumeva „odgovornost kompanija za uticaj koji ostvaruju na društvo“. Uticaj poslovanja može biti i pozitivan i negativan, i odnosi se na sve aspekte poslovanja, a naročito na one u vezi sa životnom sredinom, socijalne i u vezi sa upravljanjem (Enviromental, Social, Governace – ESG). Poslovanje u skladu sa principima društvene odgovornosti omogućava kompaniji održivost, odnosno, sposobnost da dugoročno stvara vrednost.

O Forumu za odgovorno poslovanje:
Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.
Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka Srbija, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Samsung 2023 linija televizora impresionira recenzente izuzetnim kvalitetom slike i fenomenalnim zvukom

Advertiser Serbia24. маја 2023.

Završena 5. konferencija HR Experience: Važno je upravljati sobom

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Telekom Srbija pokrenuo podkast „Telcast“: Digitalni svet iz prvog lica sa Minjom Miletić

Advertiser Serbia23. маја 2023.

EBRD priznanje za Eurobank Direktnu za podsticaj zelene trgovine

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Atlantic Grupa predala obavezujuću ponudu za Strauss Adriatic

Advertiser Serbia23. маја 2023.

IKEA pokreće klub lojalnosti za mala i srednja preduzeća

Advertiser Serbia23. маја 2023.

Predstavljamo vam Knox Matrix: 10 godina Samsung Knox Security i Samsung vizija za bezbedniju budućnost

Advertiser Serbia23. маја 2023.