Dnevna štampa

Formirana Wireless Media Group (WMG)

Dnevna štampa

BEOGRAD – Spajanjem vodeće kompanije za digitalne transformacije i najveće medijske kompanije u Srbiji i regionu nastupa novo poglavlje u poslovanju

 

Integracijom vodeće kompanije za digitalne transformacije Wireless Media i najveće medijske kompanije u regionu Adria Media Group, formirana je nova kompanija – Wireless Media Group (WMG). Cilj ove transformacije je unapređenje poslovanja i ostvarenje vizije o liderskoj poziciji u regionu u oblastima digitalne transformacije i medija. Formiranje WMG kompanije predstavlja ključni korak u daljem napretku poslovanja.

Slogan novoformirane grupe glasi “leading transformation” (lideri u transformaciji) i ilustruje misiju kompanije da transformiše poslovanje i društvo u čitavom regionu podsticanjem promena, unapređenjem produktivnosti i omogućavanjem veće povezanosti i saradnje u cilju dostizanja evropskog nivoa i globalne konkurentnosti.

Kompanija WMG organizovana je u dve divizije: “Digital transformation & services” (digitalna transformacija i usluge) i “Media & digital products” (mediji i digitalni proizvodi).

WMG je lider u digitalnoj transformaciji na Zapadnom Balkanu, a pomaže najvećim brendovima i organizacijama iz javnog i privatnog sektora da unaprede svoje odnose s klijentima. Sa strateškom preciznošću i kreativnošću kreiraju moćna softverska rešenja koja poslovne procese i usluge pretvaraju u fluidno digitalno iskustvo. Njihov dizajn, koji se temelji na najnovijim UX standardima i aktuelnim trendovima, daje život robusnim i prilagodljivim sistemima, istovremeno omogućavajući inoviranje korisničkog iskustva, podsticanje prodaje i pojednostavljenje marketinških aktivnosti, sve uz lako upravljanje sadržajem i podacima.

U diviziji Digital transformation & services objedinjeni su: Wireless Media, kompanija za digitalnu transformaciju i unapređenje korisničkog iskustva, Origami Publishing, zaokružena platforma za digitalne medije, i Method, integrisana kreativna i performance agencija.

WMG je broj 1 digitalna medijska kompanija na Zapadnom Balkanu sa impresivnim brojem brendova (32 digitalna izdanja, osam štampanih izdanja i tri televizije). Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i timu profesionalaca, WMG stvara izuzetne medijske sadržaje za sve kanale, a partnerima nudi vrhunsku platformu za oglašavanje omogućavajući im da unaprede svoje poslovanje.

WMG divizija Media & digital products objedinjuje najsnažniji medijski brend u Srbiji: Kurir sa svim ekstenzijama (print, veb, tv i društvene mreže), Mondo+ medijski multibrend koncept koji obuhvata portale Mondo, Euractiv, Elle, National Geographic i druge lifestyle i human interest brendove, vodeću produkcijsku kuću Firefly, kablovske TV kanale Klasik i Dox i onlajn oglasnik Sasomange.

U kompaniji s ponosom ističu da su sa svojim portfolijom koji pokriva digitalne i medijske oblasti preko e-trgovine do produkcije, postigli tržišnu dominaciju na Zapadnom Balkanu transformišući način na koji se poslovni i društveni ekosistemi razvijaju i rastu.

Igor Žeželj, osnivač i predsednik uprave novoformirane kompanije WMG poručuje da postoji jasna vizija daljeg razvoja:

– Kompanija WMG je postala nezaobilazni partner svojim klijentima, kojima kroz najsavremenija rešenja omogućava adekvatno učešće i pozicioniranje u digitalnom ekosistemu, sa snažnim fokusom na maksimizaciji performansa i njihovih poslovnih rezultata.

Godinama unazad stvaramo okruženje u sektorima digitalnih tehnologija i medija koje anticipira potrebe naših korisnika i postavlja standarde za obe industrije u kojima poslujemo. Rezultati koje ostvarujemo dokaz su naše posvećenosti i razumevanja potreba naših klijenata i publike, a transformacija i nastavak poslovanja u okviru grupe logičan su nastavak jer je grupa odavno i prema rezultatima i prema veličini prevazišla postojeće okvire.

Naša vizija daljeg razvoja je jasna: kako bismo postali vodeća digitalno-medijska grupa u regionu, nastavićemo da podržavamo rast svakog našeg brenda i širenje portfolija u zemlji i regionu. Zato nam je važno da kreiramo ambijent u kom ćemo koristiti benefite sinergije i obezbediti nove mogućnosti za razvoj naših zaposlenih. Takođe, ostajemo posvećeni održivosti. Zadržavamo kontinuitet u preduzimanju konkretnih akcija koje pozitivno utiču na zajednicu i planetu. Ovo je deo naše odgovornosti prema budućim generacijama i usklađivanja sa globalnim trendovima održivosti – poruka je Igora Žeželja, osnivača i predsednika kompanije WMG.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Dnevna štampa

„Politika“ slavi 120. rođendan

Advertiser Serbia25. јануар 2024.

The New York Times tuži Open AI i Microsoft za krađu autorskih prava

Advertiser Serbia28. децембар 2023.

„Dnevnik” 81 godinu sa čitaocima

Advertiser Serbia15. новембар 2023.

Dnevni list Večernje Novosti proslavio 70 godina postojanja

Advertiser Serbia16. октобар 2023.

The Guardian blokirao ChatGPT da prikuplja informacije sa sajta britanskog lista

Advertiser Serbia4. септембар 2023.

Readly – platforma koja nudi pristup više od 7 hiljada digitalnih časopisa i novina

Advertiser Serbia29. август 2023.

Prvi srpski dnevni list, Novine serbske, počele su da izlaze pre 210 godina

Advertiser Serbia13. август 2023.

Facebook i Instagram blokiraju pristup vestima

Advertiser Serbia2. август 2023.

Sprema se potpuna privatizacija Politike

Advertiser Serbia16. јул 2023.

Najstariji list na svetu prestao da izlazi u štampanom izdanju

Advertiser Serbia30. јун 2023.

Nemački list Bild veštačkom inteligencijom planira da zameni više pozicija u firmi

Advertiser Serbia21. јун 2023.

Wiener Zeitung nakon 320 godina prestaje da izlazi u štampanom izdanju

Advertiser Serbia28. април 2023.

PC Press Top50: Najbolje online stvari za 2022. godinu

Advertiser Serbia7. фебруар 2023.

„Dnevnik“ u Matici srpskoj proslavio 80 godina izlaženja

Advertiser Serbia15. новембар 2022.

Instagram na udaru regulatora – kažnjen sa rekordnih 405 miliona evra

Advertiser Serbia6. септембар 2022.