Brendovi

#FlipTheStatusQuo: Kompanija Mars izdvaja 100.000 dolara za rodnu ravnopravnost

Brendovi

Kompanija Mars, prepoznatljiva po svom dugogodišnjem istrajnom zalaganju za stvaranje rodno ravnopravnog radnog okruženja, nastavlja sa inicijativom #FlipTheStatusQuo, sa ciljem da projekat nadogradi u odnosu na prošlogodišnji i dodatno proširi dijalog u vezi sa rodnom ravnopravnošću.

 

Deset saradnika kompanije Mars, bez obzira na pol, će biti u prilici da osvoje po 10.000 dolara za obrazovanje i razvoj po njihovom izboru, a nominacije se otvaraju simbolično 8. marta, na Međunarodni dan žena.

Inspirisan prošlogodišnjim projektom #FlipTheStatusQuo, Mars je želju za podsticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio na sve saradnike i implementirao u nameri da i ove godine ohrabri sve svoje zaposlene širom sveta, uključujući Srbiju – kako bi doprineo izgradnji inkluzivnijeg sveta u kome svi mogu da ostvare svoj puni potencijal.

„Želimo da svet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se svi osećaju prihvaćeno. Zalažemo se za rodnu ravnopravnost jer je neophodno da se uspostavi određeni vid podrške kako bismo svi postigli svoj puni potencijal. Inkluzivan svet u kojem se svi osećamo da pripadamo, je nešto što svako od nas u kompaniji Mars želi da vidi. I to je tema kojom se jako aktivno i kontinuirano bavimo”, istakla je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova kompanije Mars.

Osim toga, ove godine kompanija Mars motiviše i osnažuje zaposlene kroz učešće u kampanji Međunarodnog dana žena 2024, a ovogodišnja tema je #InspireInclusion. „Kada inspirišemo druge da razumeju i cene uključivanje žena, gradimo bolji svet. I kada su same žene inspirisane da budu uključene, stvara se osećaj pripadnosti, relevantnosti i osnaženosti. Hajde da izgradimo inkluzivniji svet za žene zajedno“, ističu organizatori Međunarodnog dana žena.

Kompanija Mars pruža jednake mogućnosti za karijeru svim svojim zaposlenima nastojeći da obezbedi 100% rodnu ravnotežu u raspodeli liderskih pozicija u globalnim timovima kompanije. Trenutno, 42% rukovodećih pozicija u Mars, Inc. zauzimaju žene, a u regiji Mars UBBAI, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući Srbiju, odnos rodne ravnoteže je 42% ženskih naspram 58% muških zaposlenih.

O kompaniji Mars

Kroz istoriju dužu od jednog veka, Mars je, kao globalno porodično preduzeće, vođen uverenjem da svet koji želimo sutra počinje sa načinom na koji poslujemo danas. Danas je Mars kompanija koja se transformiše i razvija, potvrđujući stalnu posvećenost pozitivnom uticaju na svet. Raznolik i šaren asortimana konditorskih proizvoda, hrane i proizvoda i usluga za negu kućnih ljubimaca usmereni su  u istom pravcu, pravcu uspešne budućnosti. S više od 35 milijardi dolara prodaje, kompanija predstavlja globalno preduzeće koje proizvodi neke od najomiljenijih svetskih brendova: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCOAVIA®. Sa sedištem u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji, kompanija Mars posluje u više od 80 zemalja. Pet Mars principa – kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda – nadahnjuju više od 125.000 saradnika na svakodnevno delovanje u cilju stvaranja sutrašnjeg sveta u kom planeta, ljudi i kućni ljubimci mogu da napreduju.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Fudbaleri Luka Modrić i Bukayo Saka sklopili partnerstvo sa brendom Snickers u najnovijoj kampanji

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Lažne AI alatke kradu vaše lozinke

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Proglašeni najbolji mali preduzetnici: Milion dinara za Junake mikro biznisa 2024

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Prvi Galaxy Watch FE omogućava pristup naprednom praćenju zdravlja za još više korisnika

Advertiser Serbia13. јун 2024.

Osećajte se kao najbolji strelac tokom letnjih sportskih takmičenja uz Samsung 8K televizore

Advertiser Serbia12. јун 2024.

Hibridni AI u službi čoveka otvara nove mogućnosti

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Ferero lansira vegansku Nutelu

Advertiser Serbia10. јун 2024.

U Silosima sa radom počeo penjački centar sa najvećom stenom u Beogradu!

Advertiser Serbia10. јун 2024.

Bankomati po Evropi meta su novog zlonamernog softvera

Advertiser Serbia8. јун 2024.

Novosađani zaplesali sirtaki na Trgu slobode – Tradicionalni ples i grčka muzika oduševili prolaznike

Advertiser Serbia7. јун 2024.

Samsung u saradnji sa kompanijama Disney i Pixar promoviše novu liniju Bespoke AI veš mašina u novom videu za kampanju u iščekivanju premijere filma „U mojoj glavi 2“

Advertiser Serbia7. јун 2024.

BOJANA DRLJAN, logoped: „Prevencija ekranizma je uvek najbolje i najefikasnije rešenje“

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Advertiser Serbia6. јун 2024.

Za deceniju carinici zapleni oko 142 kilograma zlata – Savet da se investiciono zlato kupuje samo kod proverenih trgovaca

Advertiser Serbia6. јун 2024.

A1 Srbija omogućio korišćenje 5G u romingu

Advertiser Serbia5. јун 2024.