Brendovi

Evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju

CSR Europe – mreža koju čini više od 40 nacionalnih asocijacija za društveno odgovorno poslovanje i preko 10,000 kompanija širom Evrope predstaviće u petak, 19. juna u Milanu, evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju apelujući na preduzeća i vlade evropskih zemalja da obezbede održiv, pametan i inkluzivan rast

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv kao nacionalni partneri mreže u Srbiji i kao organizacije sa višegodišnjim iskustvom i ekspertizom u oblasti društveno odgovornog poslovanja priključile su se i podržale ovu inicijativu.

Novi evropski Manifesto poziva vlade i biznis zajednicu da rade zajedno kako bi postigli tri strateška prioriteta u narednih pet godina: 1) rad na poboljšanju zapošljivosti i inkluzije, 2) stimulisanje kompanija da u partnerskom odnosu sa zajednicama, gradovima i regijama rade na razvoju i primeni novih, održivih metoda proizvodnje, potrošnje i životnih stilova, i 3) uključivanje principa transparentnosti i poštovanja ljudskih prava u osnovu svakog poslovnog delovanja.

Manifesto je odgovor na izazove koje je istakla Evropska komisija u Evropskoj strategiji 2020 koja poziva na pametan, održiv i inkluzivan rast, a CSR Europe ovom prilikom podseća vlade, velika i mala preduzeća širom Evrope na neophodonost zajedničkog delovanja i preduzimanje akcije kroz sopstvene inicijative. Napredak evropskih kompanija u ostvarivanju prioriteta Manifesta biće praćen u narednih pet godina kroz onlajn mapu koja će prikazivati stotine inicijativa širom Evrope.

null

Evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju biće predstavljen 19. juna 2015. na konferenciji Poslednji poziv Evropi 2020 koja se održava u okviru Izložbe EXPO Milano 2015. A na konferenciji će učestovovati i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.

Za našu zemlju je ova inicijativa posebno značajna u kontekstu procesa reformi usmerenih ka postizanju EU integracija, a na ovaj način, imamo priliku da vidimo i koliko su pomenute teme važne za sve zemlje potpisnice Manifesta, kao i za samu Evropsku uniju. Kao nacionalni partneri imali smo priliku da budemo uključeni od početka u ovu inicijativu i da kroz zajednički rad sa partnerima iz drugih zemalja sagledamo probleme sa kojima se gotovo sve evropske zemlje suočavaju, ali i potencijalna rešenja koja bi bila primenljiva u Srbiji. Prosto, izazovi sa kojima se danas suočavamo su takvi da zahtevaju široku akciju, uključivanje i zajednički rad svih zainteresovanih strana.“ izjavio je Marinović.

Forum za odgovorno poslovanje je nacionalni partner CSR Europe-a i u Srbiji okuplja vodeće kompanije koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih etičkih praksi u poslovnom sektoru. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: Atlantic Grupa, Bambi, B92, Banca Intesa, British American Tobacco, Coca-Cola Hellenic, Delta holding, Državna lutrija Srbije, EY, Erste Bank, Eurobank Srbija, GSK, Holcim, KPMG, Merkator-S, Nin, Nestlé Adriatic, Philip Morris International, Represent Communications, Société Générale banka Srbija, Telenor, Telekom Srbija, Titan Cementara Kosjerić, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

SVETLANA JOSIPOVIĆ, Telekom Srbija: „Ulažemo u obrazovanje mladih koji su pokretači pozitivnih promena u društvu“

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Umro Gordon Mur suosnivač Intela i silicijumske doline

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Ovation ft. Lovers, nova Anno Domini kolaboracija

Advertiser Serbia22. марта 2023.

IoT tehnologija: Digitalizovana poljoprivreda jedan od stubova digitalizacije Srbije

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Nove linije Samsung Neo QLED i OLED televizora od sada su dostupne za prednarudžbinu uz fantastične poklone

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Završen 7. „BizKod“, najuspešnije ekipe „Hakatonci Trče Počasni Krug“ i „GSM“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Izabrane pobedničke aplikacije na šestom Regionalnom app izazovu

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Prestižna nagrada za kompaniju Telekom Srbija

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Kineska automobilska industrija sve konkurentnija evropskim brendovima

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Ivana Barišić postala ambasadorka brenda Planet of Plants

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Uticaj snage procesora na kvalitet fotografije

Advertiser Serbia16. марта 2023.

Telekom Srbija grupa nastavlja da razvija poslovanje u regionu

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Samsung Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G: Fantastično iskustvo za sve!

Advertiser Serbia15. марта 2023.

„Dobar Start” – Krovni stipendijski program kompanije Nelt

Advertiser Serbia14. марта 2023.