Brendovi

Evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju

CSR Europe – mreža koju čini više od 40 nacionalnih asocijacija za društveno odgovorno poslovanje i preko 10,000 kompanija širom Evrope predstaviće u petak, 19. juna u Milanu, evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju apelujući na preduzeća i vlade evropskih zemalja da obezbede održiv, pametan i inkluzivan rast

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv kao nacionalni partneri mreže u Srbiji i kao organizacije sa višegodišnjim iskustvom i ekspertizom u oblasti društveno odgovornog poslovanja priključile su se i podržale ovu inicijativu.

Novi evropski Manifesto poziva vlade i biznis zajednicu da rade zajedno kako bi postigli tri strateška prioriteta u narednih pet godina: 1) rad na poboljšanju zapošljivosti i inkluzije, 2) stimulisanje kompanija da u partnerskom odnosu sa zajednicama, gradovima i regijama rade na razvoju i primeni novih, održivih metoda proizvodnje, potrošnje i životnih stilova, i 3) uključivanje principa transparentnosti i poštovanja ljudskih prava u osnovu svakog poslovnog delovanja.

Manifesto je odgovor na izazove koje je istakla Evropska komisija u Evropskoj strategiji 2020 koja poziva na pametan, održiv i inkluzivan rast, a CSR Europe ovom prilikom podseća vlade, velika i mala preduzeća širom Evrope na neophodonost zajedničkog delovanja i preduzimanje akcije kroz sopstvene inicijative. Napredak evropskih kompanija u ostvarivanju prioriteta Manifesta biće praćen u narednih pet godina kroz onlajn mapu koja će prikazivati stotine inicijativa širom Evrope.

null

Evropski Manifesto o društveno odgovornom poslovanju biće predstavljen 19. juna 2015. na konferenciji Poslednji poziv Evropi 2020 koja se održava u okviru Izložbe EXPO Milano 2015. A na konferenciji će učestovovati i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.

Za našu zemlju je ova inicijativa posebno značajna u kontekstu procesa reformi usmerenih ka postizanju EU integracija, a na ovaj način, imamo priliku da vidimo i koliko su pomenute teme važne za sve zemlje potpisnice Manifesta, kao i za samu Evropsku uniju. Kao nacionalni partneri imali smo priliku da budemo uključeni od početka u ovu inicijativu i da kroz zajednički rad sa partnerima iz drugih zemalja sagledamo probleme sa kojima se gotovo sve evropske zemlje suočavaju, ali i potencijalna rešenja koja bi bila primenljiva u Srbiji. Prosto, izazovi sa kojima se danas suočavamo su takvi da zahtevaju široku akciju, uključivanje i zajednički rad svih zainteresovanih strana.“ izjavio je Marinović.

Forum za odgovorno poslovanje je nacionalni partner CSR Europe-a i u Srbiji okuplja vodeće kompanije koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih etičkih praksi u poslovnom sektoru. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: Atlantic Grupa, Bambi, B92, Banca Intesa, British American Tobacco, Coca-Cola Hellenic, Delta holding, Državna lutrija Srbije, EY, Erste Bank, Eurobank Srbija, GSK, Holcim, KPMG, Merkator-S, Nin, Nestlé Adriatic, Philip Morris International, Represent Communications, Société Générale banka Srbija, Telenor, Telekom Srbija, Titan Cementara Kosjerić, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Samsung predstavlja novu i poboljšanu fitness narukvicu, Samsung Galaxy Fit3

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

Otvoren novi salon Forma Ideale u Šapcu

Advertiser Serbia23. фебруар 2024.

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativniji sladoled, IICC nagrada i za najbolje tehničko rešenje

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Nestlé finansijski izveštaj za 2023. beleži stabilan organski rast od 7,2 %

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Najnovije Glovo partnerstvo donosi sveža i još uvek topla peciva u domove korisnika – Skroz dobra pekara od sada je dostupna i preko Glova, sa brzom isporukom u Beogradu

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Advertiser Serbia22. фебруар 2024.

Održana XVII godišnja Skupština Srpske asocijacije menadžera

Advertiser Serbia21. фебруар 2024.

[SEE MARKETING 2023/24] TIJANA TODOROVIĆ, Rehau: „U fokusu oglašavanja biće naši inovativni sistemi ARTEVO i SLINOVA“

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Kopaonik biznis forum 2024 – Kako će veštačka inteligencija i inovativne tehnologije oblikovati budućnost?

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Advertiser Serbia20. фебруар 2024.

Izabrani pobednici 13. mts app konkursa

Advertiser Serbia16. фебруар 2024.

Turnir u igri League of Legends koji ste čekali

Advertiser Serbia15. фебруар 2024.

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Pet alata na bazi AI za maksimalnu produktivnost na radnom mestu – sa vašeg telefona

Advertiser Serbia14. фебруар 2024.

Putovanja su upravo postala mnogo pametnija zahvaljujući seriji Samsung Galaxy S24

Advertiser Serbia13. фебруар 2024.