Brendovi

„ESG Lideri“ konkurs za inovativne i ekološki osvešćene pojedince i organizacije

Brendovi

Prvi put u Srbiji mikro, mala i srednja preduzeća, velike kompanije, organizacije i pojedinci imaće priliku da budu deo jedinstvenog konkursa ESG Lideri, zahvaljujući kojem će biti nagrađivani oni koji kroz unapređenje strateških vizija za održivi razvoj, primenu inovativnih i ekološki prihvatljivih rešenja ili kreiranje obrazovnih programa doprinose društvenoj i ekonomskoj zelenoj transformaciji.

 

ESG Lideri konkurs pokrenuće kompanija PwC Srbija u prvom kvartalu 2024.godine, a sva preduzeća i organizacije registrovane u Srbiji mogu da konkurišu u nekoj od kategorija, ili istovremeno u sve tri kategorije: Strategija, Inovacije i Obrazovni program. Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa, čiji je cilj rad u pravcu održivog razvoja, mogu da konkurišu samo u kategoriji „Obrazovni program“, dok fizička lica mogu da u konkurišu u njima namenjenoj kategoriji „Lider u održivom razvoju“.

Prijave za konkurs biće ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija sastavljenog od stručnjaka iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija. Žiri će izvršiti stručnu procenu prijava, obezbeđujući nezavisnost i integritet u procesu ocenjivanja.

Pitanja ekologije, društva i korporativnog upravljanja postala su posebno važna u modernom poslovanju od objavljivanja UN ciljeva održivog razvoja 2015. godine. Ovi ciljevi predstavljaju sveobuhvatan poziv na zajedničku akciju i globalni napor usmeren ka rešavanju ključnih izazova u vezi smanjenja siromaštva, gladi, bolje zdravstvene zaštite, obrazovanja, rodne ravnopravnosti, očuvanja životne sredine i drugih. Kao kompanija, prepoznali smo da je ovo pravi trenutak da kroz konkurs, postavimo visoke ciljeve zajedno sa svim učesnicima, da radimo na povećanju svesti o značaju ESG standarda i njihovoj primeni, a istovremeno i da istaknemo one koji podstiču na odgovoran pristup u svakom segmentu poslovanja”, istakla je Teodora Pasulj, menadžerka za ESG usluge u kompaniji PwC Srbija.

Dobijanje „ESG Lideri“ nagrade značiće da su učesnici korak bliže ostvarivanju vizije postizanja održivih rezultata koji doprinose zaštiti životne sredine i unapređenju društva. Osim toga, njihovi napori biće javno priznati i nagrađeni, dodatno potvrđujući posvećenost ESG principima i praksi. Učešće u konkursu donosi ne samo priznanje, već i priliku učesnicima da podele svoju priču i inspirišu druge da slede sličan put odgovornog poslovanja.

Evropska unija je usvojila Direktivu o dubinskoj analizi korporativne održivosti koja će stupiti na snagu početkom 2024. godine. Ova direktiva će dodatno uticati na obavezu izveštavanja o održivosti za pravna lica sa 250 zaposlenih od 2025. godine. Srbija je uvela obavezu nefinansijskog izveštavanja za velika pravna lica, sa više od 500 zaposlenih, u skladu sa pravnim okvirom Evropske Unije. Ovo izveštavanje obuhvata sve aktivnosti kompanija koje imaju za cilj poštovanje ili ispunjavanje ESG standarda.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Prvi put u Srbiji dodeljene nagrade „ESG Lideri“

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Proizvođač čokolade Toblerone kažnjen sa 337,5 miliona evra zbog nepoštene prakse

Advertiser Serbia23. мај 2024.

Širi se mreža bezbrižnih putnika

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Galaxy AI u rukama 8,8 miliona ljudi: Revolucija veštačke inteligencije sada stvarno počinje

Advertiser Serbia21. мај 2024.

Održana druga radionica sa Ivanom Minićem i autorima Naše mreže: Mali biznisi su najvitalniji deo privrede i šansa manjih sredina

Advertiser Serbia20. мај 2024.

BELhospice proslavio 20. rođendan: Jubilej posvećen podizanju svesti o palijativnoj nezi u Botaničkoj bašti “Jevremovac“

Advertiser Serbia20. мај 2024.

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

Advertiser Serbia16. мај 2024.

A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Najnovija linija Samsung AI TV-a i zvučnika već je dostupna u redovnoj prodaji u Srbiji

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Milionska kazna za Epic Games zbog reklama usmerenih na decu

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom – vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Poznati modni brend bankrotirao

Advertiser Serbia15. мај 2024.

Kampanja „Dečji svet je veći od ekrana” privukla ogromnu pažnju javnosti!

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Tradicionalni forum menadžera Srpske asocijacije menadžera u znaku AI

Advertiser Serbia14. мај 2024.

Glovo i Spotify ulaze u partnerstvo i nude Spotify Premium Glovo korisnicima

Advertiser Serbia14. мај 2024.