Agencije

Erica Orange na Future Tense „Većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu jer uče samo za testove“

ZAGREB – Američka futurološkinja Erica Orange na poslovnoj konferenciji Future Tense u Zagrebu će govorti o budućnosti obrazovanja i rada

 

Da je današnje obrazovanje neprilagođeno tržištu rada priča je koja se ponavlja iz godine u godinu. A kakva će biti budućnost obrazovanja, ali i tržišta rada? Kako će zarađivati generacija koja danas upisuje srednju školu i postoje li poslovi koje će oni obavljati? Odgovore na ta i mnoga druga goruća pitanja iz ove oblasti ponudiće futurološkinja Erica Orange na poslovnoj konferenciji Future Tense u Zagrebu, 10. i 11. maja.

Verujem da će jedna od najvrednijih veština za nove generacije biti sposobnost prepoznavanja istinitih i lažnih informacija, a tome ih trenutno ne učimo. Prema nekim istraživanjima, većina učenika ne zna da prepozna lažne vesti na internetu. Takvo je stanje kritično. Ne učimo ih medijskoj pismenosti, ne govorimo u školama o pitanjima etike i pravednosti u pristranim algoritmima veštačke inteligencije kojima su okruženi svaki dan. Učimo ih samo kako da budu dobri na testovima, a sve te stvari samo će zaboraviti“, kaže Erica, koja će na Future Tense imati predavanje pod naslovom Learning On The Edge Of Tomorrow.

Ericu Orange magazin Forbes je proglasio jednom od najuticajnijih svetskih futurološkinja. Izvršna je potpredsednica i glavna operativna direktorica kompanije The Future Hunters. Svakodnevno se bavi procenjivanjem nadolazećih društvenih, tehnoloških, ekonomskih, političkih, demografskih i ekoloških trendova za najuticajnije kompanije s Fortune 500 liste i klijente iz javnog sektora.

Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je promena organizacijske kulture koja od kompanija zahteva da konstantno preispituju status quo, eksperimentišu, ali i prihvataju neuspeh kao sastavni deo uspeha. Ovaj pristup traži i jednu novu obrazovnu paradigmu u kojoj je sposobnost i umeće kritičkog i analitičkog razmišljanja važnija od pukog usvajanja znanja i veština. Razvoj tehnologije i pojava novih zanimanja verovatno će nametnuti nove i prilično fluidne obrazovne koncepte, koji će dati primat konceptu celoživotnog obrazovanja i edukacije“, smatra dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsednik Hrvatske privredne komore za industriju i održivi razvoj.

 
 
 
 
 
 

Osluškujući potrebe članica i tržišta, HGK je pokrenula digitalnu platformu za sticanje i razmenu poslovnih znanja i veština.
Online platforma Masterclass odgovor je na sve veću digitalizaciju društva i promene u načinu na koji ljudi pristupaju usvajanju znanja. Platforma će obuhvatiti niz korisnih poslovnih znanja od brojnih poznatih hrvatskih stručnjaka, poslovnih trenera i konsultanata kako bi HGK Masterclass postao jedan od ključnih katalizatora pozitivnih promena u transformaciji hrvatske privrede“, rekao je dr. sc. Luka Burilović, predsednik Hrvatske privredne komore.

Future Tense međunarodno je nagrađivana poslovna konferencija i biće održana 10. i 11. maja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti. Osim Erice Orange, u Zagreb dolazi još šest svetski cenjenih futurologa. Gerd Leonhard govoriće o održivoj budućnosti, Nikolas Badminton o budućnosti tehnologije, a Anders Indset o tome kako će izgledati leadership budućnosti. S kopenhaškog Instituta za studije budućnosti dolaze dva futurologa; Sofie Hvitved, koja će nam približiti kako izgleda budućnost metaversea, veštačke inteligencije i medija te Joe-Max Wakim, stručnjak za trendove u zdravlju i medicini. Alfons Karabuda će govoriti o budućnosti industrije zabave i kulture.

Osim predavanja, na Future Tense 2023 očekuju vas panel rasprave s vodećim ljudima lokalne i regionalne poslovne i akademske zajednice, neprofitnog sektora i javne administracije. Donosioci odluka na svim nivoima okupiće se u MSU i raspravljati o mogućnostima koje nose nove tehnologije i korištenju inovacija u svakodnevnom poslovanju.

Sve o ovogodišnjoj konferenciji, kao i o ulaznicama i mogućnosti učestvovanje pronađite na www.futuretense.eu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Agencije

FEFA fakultet i I&F Grupa – četvrtu godinu zaredom savremenim studijama obrazuju buduće marketare

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Izabran novi Upravni Odbor IAA Serbia

Advertiser Serbia31. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN TIRANA: „Kampanja za zapošljavanje“ za Webhelp

Advertiser Serbia31. маја 2023.

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „Ožujsko – Svjetsko nogometno prvenstvo“

Advertiser Serbia30. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Uživaj između redova“ za Kraš Napolitanke

Advertiser Serbia29. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Novogodišnja čestitka 2023″

Advertiser Serbia25. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Dizajn web stranice i prilagođavanje za preko 40 tržišta“ za Muzej iluzija

Advertiser Serbia25. маја 2023.

Dva srebra za M2Communications na Eventex Awards

Advertiser Serbia22. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] MCCANN SARAJEVO: „I jare i pare“ za Grawe osiguranje

Advertiser Serbia22. маја 2023.

Ovation najuspešnija agencija na MIXX 2023

Advertiser Serbia19. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] FUTURA DDB HRVATSKA: „McFlurry & McSundae Deluxe Oreo“ za McDonald’s Hrvatska

Advertiser Serbia18. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] OVATION: „Štark – I osmeh je tu!“

Advertiser Serbia17. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Sve je moguće dok si u igri“ za Hattrick – PSK

Advertiser Serbia16. маја 2023.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] DEGORDIAN: „Smoki street art celebration“

Advertiser Serbia15. маја 2023.