Ljudi

Emilija Lilić i Jelena Zlatanović dobitnice su PRO PR Globe Awards

U skladu s pravilnikom PRO PR GLOBE Awards, a nakon procesa nominacija, ukupno 25 renomiranih stučnjaka iz oblasti odnosa s javnošću iz 12 zemalja, s 3 kontinenta, dobitnici su PRO PR GLOBE Awards za 2022. godinu.

 

Biće im uručene jedinstvene statue, umetničkih radova studenata Akademije primenjenih umetnosti, Univerziteta u Rijeci. Dodela priznanja biće održana u sklopu svečane večere, 5. maja ove godine u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gde se održava i 20. jubilarno izdanje PRO PR Konferencije.

Nagradu su osvojile: Jelena Zlatanović, stručnjakinja za korporativni marketing i komunikacije u MOL-u (Magyar OLaj- és Gázipari Részvénytársaság) i Emilija Lilić, menadžerka internih komunikacija u Tigar Tyresu iz Srbije.

Osim njih, nagradu su osvojili: iz Slovenije Katja Fašink, direktorica komunikacija u ELES Grupi, Laura Štraus Vuk, stručnjakinja za odnose s javnošću u Založbi Mladinska Knjiga, Andrej Krajner, direktor komunikacija u NLB GRUPI (Nova Ljubljanska Banka), iz Velike Britanije Ian Farrow, direktor u Westco Trading LTD (Westminster Council), Liz Ostermann, VIP službenica za odnose s javnošću u Saint Hill Castle and Manor, Mandy Pearse, direktorica Seashell Communications, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata: Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga i komunikacija u Uredu za medije Vlade UAE, iz Bosne i Hercegovine: Misijana Brkić-Milinković, rukovodilac korporativnih komunikacija u HT Eronetu, Aleksandra Marković, rukovodilac odnosa s javnošću i marketing menadžerica u Tropic & Moj Market i Melisa Čengić, rukovodilac odnosa s kupcima, rukovodilac marketinga i menadžerka odnosa s javnošću u Porsche-u, iz Kraljevine Holandije: Erik den Hoedt, direktor operacija u Ministarstvu opštih poslova, iz Hrvatske: Karla Labaš, PR & Marketing menadžerka Dubrovačkih ljetnih igara, Marina Bolanča Radunović, vlasnica i direktorica PR agencije Abeceda komunikacije, Davor Jakovac, rukovodilac internih komunikacija Hrvatske pošte, Vlatka Vučić-Marasović, rukovodilac Odseka za odnose s javnošću Kancelarije župana i službenica za informiranje Zadarske županije, iz Italije: Vicenzo LeVoci, generalni sekretar Venecijanskog kluba (Club of Venice), iz Crne Gore: Dejan Lučić: stručni saradnik na Univerzitetu Crne Gore, Mitar Vučković, interni komunikacijski stručnjak u Elektroprivredi Crne Gore, Amer Ramusović, glasnogovornik i menadžer odnosa s javnošću Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, iz Vijetnama: Mai Anh Le, regionalna menadžerka Global PR Hub-a, iz Severne Makedonije: Maja Bajalska – Georgievska, rukovodilac korporativnih komunikacija u TAV Makedonija, iz Sedinjenih Američkih Država: Mary Beth West, strateg za odnose s javnošću u Fletcher Marketing PR a iz Mađarske: Zsófia Bánhegyi, direktorica marketinga i komunikacija u Szerencsejáték Zrt.

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca, koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran na dodelu priznanja pojedincima, a ne projektima. Specifičan je i po tome što je namjenjen pojedincima, koji su u saradnji sa svojim timovima i saradnicima, vodeći se za etikom poslovanja i standardima struke, uspeli da ostave trag u oblasti odnosa s javnošću.

Poverenstvo, koje uključuje bivše dobitnike ove nagrade i članove organizacionog odbora, odlučuje o dobitnicima na osnovu podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koje mogu potvrditi verodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za PRO PR GLOBE Awards.

Od 2017. godine, PRO PR GLOBE Awards jedini je program dodele nagrada u kojem pobednike nominuju i četiri svetska komunikacijska udruženja: International Public Relations Association (Međunarodna udruga za odnose s javnošću) – IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savjetovanje) – ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruga za odnose s javnošću i komunikaciju) – PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašteni institut za odnose s javnošću) – CIPR.

U sklopu PRO PR GLOBE Awards, biće dodeljeno i tradicionalno priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Ljudi

Čovek koji je napravio Chat GPT je uplašen zbog veštačke inteligencije

Advertiser Serbia21. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] JOVANA NESTOROVIĆ, Simpo: „60 godina postojanja Simpo posvećuje svim generacijama koje su svoje snove ostvarivale sa nama“

Advertiser Serbia20. марта 2023.

Kristina Kuzmič, planetarno poznata autorka bestsellera, na Danima komunikacija otkriva kako premostiti kritike

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Platforma WOMAN.COMM CLUB širi se u regionu

Advertiser Serbia16. марта 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] JELENA RISTIĆ, Mastercard: „Put ka konkurentnom tržištu? Edukacija i saradnja“

Advertiser Serbia13. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] MILICA ĐUKIĆ i NATALIJA NEDELJKOVIĆ, Baby Food Factory: „Naš portfolio baziramo na kvalitetu i gradimo ga tako da zadovolji različite ciljne grupe“

Advertiser Serbia8. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] NATAŠA ŠARČEVIĆ, Atlantic Grupa: „U 2023. godini imaćemo veoma značajna i dugo planirana lansiranja“

Advertiser Serbia7. марта 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] PREDRAG KURČUBIĆ, Ipsos: „Krizna vremena trebalo bi da daju na važnosti istraživanjima i podacima“

Advertiser Serbia6. марта 2023.

Pobednici slovenačkog takmičenja Mladi kreativci 2023

Advertiser Serbia3. марта 2023.

[SEE MARKETING 2022/23] DARKO BURČUL, Infostud: „Još jednom smo oborili rekorde svih poslovnih i marketinških ciljeva“

Advertiser Serbia3. марта 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] SLAĐAN DISIĆ, Simpo: „Tražimo nove prilike za rast“

Advertiser Serbia2. марта 2023.

Sonda ima novu članicu! Lucija Potočnik na poziciji Strategic Planning & Creative Director

Advertiser Serbia28. фебруара 2023.

[POGLED SA VRHA 2022/23] NENAD NIKOLOVSKI, Baby Food Factory: „Izdvojili smo se kao tržišni lider u kategoriji dečije hrane“

Advertiser Serbia27. фебруара 2023.

Mihailo Janković novi predsednik SAM-a, izabrani novi članovi Upravnog odbora

Advertiser Serbia25. фебруара 2023.