Festivali

Eksperimentisanje na granici logike i nove dimenzije kreativnosti na ovogodišnjim Danima komunikacija

Novo izdanje popularnog festivala biće održano od 20. do 23. aprila u rovinjskom hotelu Lone, a nesvakidašnji program okupiće najzanimljiviju zajednicu kreativaca, marketingaša, digitalaca, medija i svih zaljubljenika u komunikacije.

 

„Kako je ovo uopšte moguće?!“, najčešća je reakcija pri prvom susretu s radovima redateljskog dvojca Juliena Valléea i Eve Duhamel, tandema koji već 15 godina ima zajedničku strast: manifestovanje kreativnih vizija u materijalnu stvarnost! Njihov prepoznatljiv razigrani stil privukao je neke od najvećih svetskih brendova, uključujući Apple, Google, Samsung, Hermès i Coca-Colu – ali i Katy Perry – a ovog aprila u Rovinju će se pridružiti učesnicima Dana komunikacija!

U svetu koji zahteva kontinuiranu originalnost, oni pojam jedinstvenosti dovode na nov nivo. Pre nego što su se upoznali, Julien je bio grafički dizajner, dok je Eve bila vizualna umetnica. Jedno u drugome prepoznali su nove nadrealističke svetove koje danas uspešno zajedno stvaraju, izokrećući realnost kakvu poznajemo, uz neizostavne elemente šarenila i otkačenog humora.

Njihovi složeni narativi kombinuju vrhunske redateljske tehnike s poetskim vizuelnim potpisom, neprestano iznenađujući i oduševljavajući gledaoce. „Priznajmo to sebi – naše društvo je zarobljeno u okvirima zdravog razuma i racionalnosti. Naš pristup omogućava vašem mozgu da uspostavi veze tamo gde bi ga logika inače u tome sprečila“, tvrde nepokolebljivo. Gotovo je neverovatan način na koji se svakodnevne stvari kroz njihove oči pretvaraju u nešto potpuno novo, pri tome dokumentujući magnetnu energiju svojih tvoraca, pozivajući u njihov neodoljiv i živopisni svet.

Eksperimentisanje; metoda pokušaja i grešaka; prihvatanje neočekivanog i pogled iz nove perspektive: sve su to elementi nesvakidašnjeg života i rada dvojca Vallée Duhamel, koji će na Danima komunikacija učesnicima otvoriti vrata u svoj stvaralački svet, deleći detalje umetničkog procesa, ali i poneku originalnu ideju! Energično i šarmantno, predavanje naziva The Word for Work is Play svideće se svima koji vole da spajaju oglašavanje sa umetnošću – a pogotovo onima koji žele posao da pretvore u nepresušnu kreativnu igru.

https://www.advertiser-serbia.com/advertiser/wp-content/uploads/2023/02/Dani-komunikacija-DK2023.jpg

Nakon Edwarda Snowdena, koji će se učesnicima festivala pridružiti video linkom; kao i jevanđeliste, vizionara i rock-zvezde tehnološkoga sveta Jamesa Whittakera, te Munise Can, strateške stručnjakinje koja brendovima pomaže da zacrtaju put do sigurnog uspeha; vodećeg kreativca dalekog Japana Toshihika Tanabea, te vodećeg svetskog autoriteta za sextech Bryony Cole, te Main Monka najveće platforme za digitalnu produkciju na svetu Victora Knaapa, te Roryja Sutherlanda, jednog od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, uslediće najave brojnih drugih zanimljivih učesnika Dana komunikacija.

Prijave za učestvovanje na jednom od najboljih svetskih evenat-a prema dvostrukoj nominaciji britanskog Association Excellence Awardsa moguće su na zvaničnim stranicama festivala.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:
Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.

O ORGANIZATORIMA:
Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.

Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.
Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Festivali

U Hrvatsku se vraća pionir oglašavanja sa svrhom i postavlja ključno pitanje – lažete li da poslujete održivo?

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Tri člana žirija za dodelu nagrada Effie iz agencija u sastavu I&F Grupe

Advertiser Serbia27. марта 2023.

Kampanje sa svrhom 2023 WARM UP: Manje automobila i čistije reke u Srbiji

Advertiser Serbia25. марта 2023.

Poznat sastav Effie žirija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Od kriptovaluta sve do pokvarenog interneta i pada poverenja – izdvajamo iz rasporeda Dana komunikacija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Effie dan Slovenija

Advertiser Serbia23. марта 2023.

Od kreativne destrukcije do revolucije – u Hrvatsku dolazi inovator Ian Beacraft!

Advertiser Serbia21. марта 2023.

Ovo su projekti koji su u konkurenciji za nagrade regionalnog takmičenja BalCannes

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte Creative Business Excellence Drum žiri

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Kristina Kuzmič, planetarno poznata autorka bestsellera, na Danima komunikacija otkriva kako premostiti kritike

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Mlade nade iz agencije Komunikacijski laboratorij pobednice su ovogodišnjeg takmičenja Young Lions Croatia

Advertiser Serbia17. марта 2023.

Hrvatski filozof svetskog glasa Srećko Horvat: Bliži li nam se smak sveta i kako se društvo nosi sa tim?

Advertiser Serbia15. марта 2023.

Otvorene prijave za Golden Drum

Advertiser Serbia10. марта 2023.

Golden Drum 2023: Upoznajte One-Channel Jury

Advertiser Serbia3. марта 2023.

Živi u kući Napoleona III i predvodi kreativnu revoluciju – Rory Sutherland dolazi na Dane komunikacija

Advertiser Serbia3. марта 2023.