Dnevna štampa

Dovršena akvizicija akcija preduzeća sa zajedničkim ulaganjem Axel Springera u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj, Estoniji, Letoniji i Litvaniji

Dnevna štampa

Nakon što je što je medijska kompanija Ringier dobila odobrenje nacionalnih tela za zaštitu konkurencije, završena je akvizicija akcija Axel Springera u Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i baltičkim državama koja je bila najavljena 28. jula 2021. godine.

 

Ova transakcija predstavlja još jedan korak napred u Ringierovoj strategiji međunarodnog rasta i ulaganja u oblast digitalnog tržišta i medijskih brendova. Ringier grupa je tako postala lider na medijskom i digitalnom tržištu devet zemalja srednje i istočne Evrope.

Holding kompanije u Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj sada će raditi pod brendom Ringiera. Oko 90 lokalnih medija (štampanih i digitalnih) i 20 marketplace proizvoda (online oglasnika), koji se svi nalaze među liderima u svojim tržišnim segmentima, sačuvaće svoje postojeće brendove.

Mediji kompanije Ringier – dnevne novine, časopisi i informativni portali, veoma su dobro pozicionirani u Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj. Mađarske dnevne novine Blikk dodatno su proširile svoj vodeći položaj u tabloidnom segmentu: u decembru 2021. godine, digitalna verzija Blikk.hu imala je najveći doseg od svih internet izdanja mađarskih novina. U Srbiji je Blic.rs već deset godina bez prestanka digitalni lider: prema Gemiusu, u januaru Blic.rs je imao 3 miliona korisnika i internet doseg od 77,4%. U Slovačkoj, takođe, informativna platforma Aktuality.sk, sa više od 3 miliona korisnika, lider je na tržištu.

Ringier će upravljati i vodećim platformama za zapošljavanje na tržištu Mađarske i baltičkih zemalja: u Mađarskoj je to portal Profession.hu, a u baltičkim zemljama CV Keskus. Digitalna tržišta nekretnina Nehnutelnosti.sk i automobila Autobazar.sk, koji rade pod okriljem kompanije United Classifieds, u Slovačkoj su lideri u svojim kategorijama.Odlično pozicionirana platforma za nekretnine u Srbiji, Nekretnine.rs, takođe je deo proširenog portfolija Ringiera, kao i ostale platforme koje ubrzano rastu i čiji će proizvodi i usluge biti proširene i unapređene u godinama koje dolaze.

Na poljskom tržištu Axel Springer i Ringier će ostati aktivni kao partneri u poslovanju i ulaganju u zajednički porfolio medijskih brendova i online oglasnika koji donose velike prihode i EBITDA-u.

O Ringieru
Ringier AG je inovativna, digitalizovana i razgranata švajcarska medijska kompanija koja posluje u Evropi, Aziji i Africi. Njen portfolio uključuje oko 110 brendova sektora štampanih i digitalnih medija, radio stanica, prodaje karata, zabavne industrije i elektronske trgovine, kao i vodećih online oglasnika automobila, nekretnina i radnih mesta. Kao neko ko obezbeđuje preduzetnički kapital, Ringier, takođe, podržava i inovativna digitalna startap preduzeća. Ringier, porodično preduzeće koje je 1833. godine osnovano kao izdavačka kuća i štamparija, poslednjih godina je dosledno ulagao u digitalizaciju i širenje na globalnom planu. Tokom 2020. godine, oko 6.800 zaposlenih u ovoj kompaniji koja radi u 18 različitih zemalja stvorilo je prihod od 953,7 miliona švajcarskih franaka. Već danas, 69 procenata dobiti od poslovnih aktivnosti dolazi iz digitalne oblasti, gde je Ringier lider među evropskim medijskim kompanijama. Ključne vrednosti Ringiera su nezavisnost, sloboda izražavanja i pionirski duh.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Dnevna štampa

PC Press Top50: Najbolje online stvari za 2022. godinu

Advertiser Serbia7. фебруара 2023.

„Dnevnik“ u Matici srpskoj proslavio 80 godina izlaženja

Advertiser Serbia15. новембра 2022.

Instagram na udaru regulatora – kažnjen sa rekordnih 405 miliona evra

Advertiser Serbia6. септембра 2022.

Washington Post ukida 100 radnih mesta?

Advertiser Serbia31. августа 2022.

Građani EU najviše veruju tradicionalnim medijima

Advertiser Serbia20. јула 2022.

Digital News Report: Pad poverenja u medije, zamor od vesti kod publike

Advertiser Serbia21. јуна 2022.

Preminuo glavni i odgovorni urednik lista „Nova“ Stojan Drčelić

Advertiser Serbia20. јуна 2022.

Poplava informacija na internetu ne dovodi do veće informisanosti mladih

Advertiser Serbia20. априла 2022.

List Danas dobio “Disrupt awards”nagradu za najbolju reklamu

Advertiser Serbia2. априла 2022.

„Borba“ proslavila 100 godina postojanja

Advertiser Serbia21. фебруара 2022.

The New York Times kupio veb sajt Wordle

Advertiser Serbia1. фебруара 2022.

United Media i Vijesti potpisale pismo o namerama za ulazak u partnerstvo

Advertiser Serbia2. октобра 2021.

U Srbiji se više veruje onlajn medijima, u ostatku Evrope onim tradicionalnim

Advertiser Serbia28. септембра 2021.

LinkedIn gasi priče na svojoj mreži

Advertiser Serbia1. септембра 2021.

Eurostat: Građani Srbije su tokom 2020 internet najviše koristili za čitanje vesti

Advertiser Serbia26. августа 2021.