Brendovi

Dodelom priznanja završena „Nedelja održivog razvoja i poslovanja“

Brendovi

Važnost još jačeg uvezivanja Ciljeva održivog razvoja u poslovanje kompanija i povećanje svesti o značaju ove teme u poslovnom sektoru bile su glavne teme „Nedelje održivog razvoja i poslovanja“ u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva, koja je okupila veliki broj govornika iz državnog, biznis i civilnog sektora, kao i velikog broja malih i srednjih preduzeća.

 

Završnu reč na ovu temu predstavljala je dodela priznanja „Šampioni održivosti“ kompanijama koje su tokom 2020. i 2021. godine realizovale projekte koji doprinose upravo ispunjenju Ciljeva održivog razvoja i predstavljaju primere dobre prakse.

Agenda 2030 nije ništa manje nego ogroman transformativni proces ka održivom svetu. To se može postići samo kroz integrisani pristup i zajedničku odgovornost vlada, akademske zajednice, poslovnog sektora i civilnog društva, koji moraju da deluju zajedno. Vlada moje zemlje bi želela da podstakne privatni sektor u Srbiji da prihvati Globalni dogovor UN i da aktivno učestvuje u opštedruštvenom dijalogu za Agendu 2030, koji je uspostavljen u okviru Platforme ’Održivi razvoj za sve’, a koju zajednički podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke. Ambasada i Vlada Švajcarske spremne su da budu partneri Srbiji u naporima da doprinesu transformaciji srpske privrede u održivu – za budućnost planete i budućnost dece“, istakao je ambasador Švajcarske koji se zahvalio Smart kolektivu što sve aktere podseća da je poslovni sektor od velike važnosti za postizanje ciljeva Agende 2030.

Ambasador Švajcarske je čestitao i privatnim kompanijama u Srbiji koje svoje poslovne procese usklađuju sa ciljevima održivog razvoja i koje će motivisati druge kompanije, da svoju poslovnu praksu usmere ka ekološki prihvatljivom i socijalno pravednom ekonomskom razvoju.

Podršku Srbiji u sprovođenju Agende 2030 pruža i Vlada Nemačke.

Sprovođenje Agende 2030 zajednički je poduhvat svih društvenih aktera i smatram da je od ključne važnosti da naglasim potrebu da političari, nacionalni i lokalni donosioci odluka i administracija prepoznaju privatni sektor kao ključnog partnera u ovom procesu. S druge strane, od jednakog je značaja istaći spremnost kompanija da se angažuju i rade sa lokalnim i nacionalnim institucijama, vladom i civilnim društvom na podsticanju održivog ponašanja i unapređenju svesti o postizanju Ciljeva održivog razvoja“, kaže Kristijan Šiling, Prvi sekretar ambasade Savezne Republike Nemačke za privrednu saradnju.

Za izuzetan doprinos različitim ciljevima Agende 2030 nagrađene su kompanije Erste Banka, Coca-Cola HBC Srbija, Delez Srbija, Manpower Grupa Srbija, Nestle Adriatic S, Delta holding i Lidl Srbija.

Prepoznavanjem potreba društva za stalnim razvojem, Forum za odgovorno poslovanje nastavio je da se aktivno zalaže za doprinos poslovnog sektora sprovođenju Agende 2030 i međusektorskoj saradnji, te da kontinuirano okuplja na jednom mestu kompanije koji su lideri u ovim oblastima i one kojima je potrebna podrška da unaprede svoje prakse održivosti.

Događaj “Nedelja održivog razvoja i poslovanja“ se organizuje u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ koji podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Više u Brendovi

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

IKEA i Eni Libovic pokreću program mentorstva za buduće fotografe

Advertiser Serbia2. јуна 2023.

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Članski paketi Auto-moto saveza Srbije od sada dostupni i na 600 TENFORE lokacija

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Stella Artois zvezda među pivima sada sa 00% alkohola

Advertiser Serbia1. јуна 2023.

Održana regionalna konferencija „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj privreda zapadnog balkana (WB6)“

Advertiser Serbia31. маја 2023.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Pernod Ricard i Lenny Kravitz predstavili brend Nocheluna

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Marlboro odlazi u istoriju?

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Saznajte kako da ažurirate podešavanja privatnosti u svim svojim aplikacijama

Advertiser Serbia30. маја 2023.

Roming podaci i pametno putno osiguranje – u jednom paketu

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Glovo analitika pokazuje da su se prošle godine u Srbiji naručivala 3 burgera svakog minuta

Advertiser Serbia29. маја 2023.

Slovenija: Oglašivač 2022. godine je Mercator

Advertiser Serbia27. маја 2023.

Pet korisnih funkcija kamere vivo X90 Pro

Advertiser Serbia25. маја 2023.

TouchMenu – inovativna aplikacija u svetu ugostiteljstva!

Advertiser Serbia25. маја 2023.