Agencije

Digitalna agencija koja prati i analizira 24 vrste društvenih mreža u Srbiji i svetu

Posle tri godine ispitivanja tržišta, agencija Digital Element je konačno doživela svoju punu ekspanziju i može da se pohvali da jedina na našem tržištu prati sve online i digitalne kanale u Srbiji, region i svetu, kao i da prati i analizira 24 vrste društvenih mreža.

 

Prepoznajući da je naše tržište bilo prezasićeno monitoringa i analitike isključivo klasičnih online i digitalnih kanala, kao i da je brednovima i kompanijama neophodna temeljniji i ozbiljniji pristup, agencija Digital Element je na početku ove godine donela odluku o ozbiljnoj promeni poslovanja, kao i o značajnim timskim i tehnološkikm proširenjima.

Povratkom Andrijane Rabrenović na čelo agencije, Element sklapa partnerstvo sa svetskim platformama Talkwalker, Hootsuite i Mention, proširuje opseg usluga i uvodi nove metrike praćenja i analitike, koje pokrivaju čak 24 društvene mreže, među kojima je upravo TikTok, ali i Reddit, Linkedin i Twitter.

Pored toga što raspolaže platformama koje automatski procesuiraju i obrađuju ogroman broj podataka i informacija, agencija Element može da se pohvali da je celokupan njen tim prošao sve specijalizovane treninge, koji im danas omogućuju široko i precizno poznavanje metodologije analize svih društvenih kanala”, kaže nove direktorka Elementa. Dodaje da sa ovakvom postavkom tool-va, novim ulugama i obučenim timom, Element sada predstavlja digitalnu agenciju bez konkurencije.

Tool-ovi za praćenje sadržaja na digitalu su danas toliko unapređeni, da se sa neverovatnom preciznošću mogu detektovati svi prenosioci informacija, njihov uticaj i “težina” bilo da su to online mediji ili influenseri”, ističe Andrijana i navodi primer.

Ovih dana je glavna vest u medijima i na društvenim mrežama da se Bil Gejts razvodi. Ranije ste grubom statistikom mogli kvantitativno utvrditi koji je to broj informacija cirkulisao na digitalu i u medijima. Danas imate mogućnost da idete dublje, da otkrijete vezu između onog ko je prvi tu vest objavio, da pratite kojim tokovima se kretala vest i kojim intezitetom. Da li je žarište teme bilo na Twitteru, na primer, ili na nekoj drugoj mreži. Koji je bio najuticajniji influenser sa čijeg se profila najbrže širila. Kakav profil ličnosti je na digitalu prvi reagovao na vest o razvodu Bil Grejtsa i tako dalje”, pojašnjava Andrijana.

Odgovori na sva ova pitanja dostupni su gotovo odmah, uz pomoć par klikova, ali samo ukoliko raspolažete dobrim, kvalitetnim i modernim tool-ovima.


Digital Element tim je samo par sati nakon plasiranja informacije o Gejtsovom razvodu na jednoj svetskoj platformi sa kojom je ušao u partnerstvo, detektovao da su vesti o razvodu više čitale žene, a muškarci više komentarisali. Da se o ovome najviše tvitovalo – u preko 1200 tvitova, pisalo u 177 online objava. Da je najveći negativan publicitet u vrlo kratkom periodu zabeležen na forumima. Da je iznenađenje bila najniža emocija vesti, a najjača – bes, vrlo iznenađujuće.

Takođe, ubedljivo najveći viral krenuo je od twitter korisnika pod pseudonimom Laki Topalović, koji je baš tim šaljivim tvitom o Gejtsu i Marijani Mateus imao čak 160 retvitova, 4.500 lajkova i neverovatnih 180 hiljada pregleda. On je, iz analitičkog ugla, bio najuticajniji influenser koji je na ovoj društvenoj mreži stvorio ogroman viral.

Interesantno je i da su su na Twitteru gotovo svi pričali o razvodu u kontekstu čipovanja. Dakle kontekst podele imovine nije bio u fokusu, iako je bio očekivan.

Spoljni linkovi:
twitter.com/bubamara1512/status/1389349043231510536
twitter.com/NikolaSilic/status/1389320541320974344

Novi Element tim sve ove informacije i još mnogo toga može dobiti u sekundi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

Treći Golden Drum Adriatic zaredom za McCann Beograd

Advertiser Serbia16. oktobra 2021.

MARKO PEŠIĆ: „Pomoći ćemo da polaznici AcademIAA svoje potencijale i perspektive sagledaju iz nešto drugačijih uglova“

Advertiser Serbia14. oktobra 2021.

Video tribute o Draganu Sakanu na Golden Drum-u

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

DOBRINKA VIĆENTIJEVIĆ: „Dočaraćemo polaznicima svu raznolikost upotrebe različitih izvora podataka“

Advertiser Serbia13. oktobra 2021.

ANA MIJAJLOVIĆ: „Za sve koje marketing zanima, ovogodišnja AcademIAA je definitivno jedinstvena prilika za edukaciju“

Advertiser Serbia12. oktobra 2021.

LJUBICA VUKČEVIĆ: „Cilj nam je da donesemo vrednost i onima koji su na početku karijere, ali i onima sa dugogodišnjim iskustvom“

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

HETERO HOME – Nećemo više da se krijemo (ni u ormaru)

Advertiser Serbia11. oktobra 2021.

GORAN JANKULOSKI: „Cilj nam je da pripremimo sledeću generaciju marketara koja će 50% svojih medijskih budžeta trošiti onlajn“

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Degordian kreće s novim i unapređenim izdanjem Detangled edukacija

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Nova kampanja za Franck Cappuccino by Señor

Advertiser Serbia8. oktobra 2021.

Zastrašujuće dobra saradnja: Dubioza kolektiv i Via Media predstavili spot „Kafana“

Advertiser Serbia7. oktobra 2021.

Vila Divljina: Fake smeštaj u borbi protiv realnosti divlje gradnje

Advertiser Serbia6. oktobra 2021.

Studiu Sonda Zlato na BalticBest-u!

Advertiser Serbia23. septembra 2021.

Kako smo napravili „hajp“ oko povratka u školu?

Advertiser Serbia15. septembra 2021.

Preminuo Miloje Sekulić, jedan od pionira digitalnog PR-a i konsaltinga u Srbiji

Advertiser Serbia14. septembra 2021.