Agencije

Digitalna agencija koja prati i analizira 24 vrste društvenih mreža u Srbiji i svetu

Posle tri godine ispitivanja tržišta, agencija Digital Element je konačno doživela svoju punu ekspanziju i može da se pohvali da jedina na našem tržištu prati sve online i digitalne kanale u Srbiji, region i svetu, kao i da prati i analizira 24 vrste društvenih mreža.

 

Prepoznajući da je naše tržište bilo prezasićeno monitoringa i analitike isključivo klasičnih online i digitalnih kanala, kao i da je brednovima i kompanijama neophodna temeljniji i ozbiljniji pristup, agencija Digital Element je na početku ove godine donela odluku o ozbiljnoj promeni poslovanja, kao i o značajnim timskim i tehnološkikm proširenjima.

Povratkom Andrijane Rabrenović na čelo agencije, Element sklapa partnerstvo sa svetskim platformama Talkwalker, Hootsuite i Mention, proširuje opseg usluga i uvodi nove metrike praćenja i analitike, koje pokrivaju čak 24 društvene mreže, među kojima je upravo TikTok, ali i Reddit, Linkedin i Twitter.

Pored toga što raspolaže platformama koje automatski procesuiraju i obrađuju ogroman broj podataka i informacija, agencija Element može da se pohvali da je celokupan njen tim prošao sve specijalizovane treninge, koji im danas omogućuju široko i precizno poznavanje metodologije analize svih društvenih kanala”, kaže nove direktorka Elementa. Dodaje da sa ovakvom postavkom tool-va, novim ulugama i obučenim timom, Element sada predstavlja digitalnu agenciju bez konkurencije.

Tool-ovi za praćenje sadržaja na digitalu su danas toliko unapređeni, da se sa neverovatnom preciznošću mogu detektovati svi prenosioci informacija, njihov uticaj i “težina” bilo da su to online mediji ili influenseri”, ističe Andrijana i navodi primer.

Ovih dana je glavna vest u medijima i na društvenim mrežama da se Bil Gejts razvodi. Ranije ste grubom statistikom mogli kvantitativno utvrditi koji je to broj informacija cirkulisao na digitalu i u medijima. Danas imate mogućnost da idete dublje, da otkrijete vezu između onog ko je prvi tu vest objavio, da pratite kojim tokovima se kretala vest i kojim intezitetom. Da li je žarište teme bilo na Twitteru, na primer, ili na nekoj drugoj mreži. Koji je bio najuticajniji influenser sa čijeg se profila najbrže širila. Kakav profil ličnosti je na digitalu prvi reagovao na vest o razvodu Bil Grejtsa i tako dalje”, pojašnjava Andrijana.

Odgovori na sva ova pitanja dostupni su gotovo odmah, uz pomoć par klikova, ali samo ukoliko raspolažete dobrim, kvalitetnim i modernim tool-ovima.


Digital Element tim je samo par sati nakon plasiranja informacije o Gejtsovom razvodu na jednoj svetskoj platformi sa kojom je ušao u partnerstvo, detektovao da su vesti o razvodu više čitale žene, a muškarci više komentarisali. Da se o ovome najviše tvitovalo – u preko 1200 tvitova, pisalo u 177 online objava. Da je najveći negativan publicitet u vrlo kratkom periodu zabeležen na forumima. Da je iznenađenje bila najniža emocija vesti, a najjača – bes, vrlo iznenađujuće.

Takođe, ubedljivo najveći viral krenuo je od twitter korisnika pod pseudonimom Laki Topalović, koji je baš tim šaljivim tvitom o Gejtsu i Marijani Mateus imao čak 160 retvitova, 4.500 lajkova i neverovatnih 180 hiljada pregleda. On je, iz analitičkog ugla, bio najuticajniji influenser koji je na ovoj društvenoj mreži stvorio ogroman viral.

Interesantno je i da su su na Twitteru gotovo svi pričali o razvodu u kontekstu čipovanja. Dakle kontekst podele imovine nije bio u fokusu, iako je bio očekivan.

Spoljni linkovi:
twitter.com/bubamara1512/status/1389349043231510536
twitter.com/NikolaSilic/status/1389320541320974344

Novi Element tim sve ove informacije i još mnogo toga može dobiti u sekundi.

Kliknite da postavite komentar

You must be logged in to post a comment Login

Postavite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Više u Agencije

UM Impact Day u znaku solidarnosti

Advertiser Serbia27. jula 2021.

Kako je Señor brendirao ceo Poluotok?

Advertiser Serbia20. jula 2021.

Modulee: Señor lansirao novi modularni branding!

Advertiser Serbia15. jula 2021.

Lokomotiva i SentecaCommerce partneri na 12 evropskih tržišta

Advertiser Serbia14. jula 2021.

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] FUTURA DDB: „Moemax = 8“ za MÖMAX

Advertiser Serbia8. jula 2021.

Kampanja „Izvuci AS iz rukava – neko te čeka u borbi za život“

Advertiser Serbia5. jula 2021.

I bi svetlost: McCann Skopje i Halkbank otpočeli „Budućnost je svetla” kampanju koja donosi optimizam

Advertiser Serbia2. jula 2021.

ANĐELKO TRPKOVIĆ iz Publicis Groupe izabran za predsednika IAA Serbian Chapter

Advertiser Serbia1. jula 2021.

Uručena UEPS priznanja za McCann Beograd i klijente Bambi, The Coca-Cola Company, MAXI, Da se zna, Beogradska filharmonija i LiceUlice

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Dodeljena UEPS-ova priznanja za 2020 – Prvi događaj uživo posle korone

Advertiser Serbia29. juna 2021.

Proglašenjem pobednika u preostalim kategorijama završen Cannes Lions

Advertiser Serbia25. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Dodeljene nagrade i u kategorijama Mobile, Radio & Audio, Brand Experience & Activation, Creative eCommerce, Creative Effectiveness, Innovation i Creative Business Transformation

Advertiser Serbia24. juna 2021.

Kampanja Studija Tumpić/Prenc i aMORE odabrana za izložbu u sklopu prestižnog festivala Cannes Lions

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Influenseri i brendovi: kome ide slava?

Advertiser Serbia23. juna 2021.

Cannes Lions 2021: Poznati dobitnici nagrada u još šest kategorija

Advertiser Serbia23. juna 2021.